jalkahoitola_021

Päivi Parikka-Sinisalo har jobbat med fotvård i snart 30 år.

Päivi studerade till fotvårdare vid Helsingfors sjukvårdsinstitutet.

“Jag började min karriär på en ortopedteknisk service i Helsingfors. Det var en väldigt lärorik arbetsplats och jag lärde mig en hel del av mina äldre kollegor. Efter det jobbade jag på Tre Smeders läkarstation. Sedan flyttade jag till Imatra och där blev jag egen företagare. Arbetsmarknaden i Imatra var bra för mig eftersom det fanns en brist på fotvårdare där”, förklarar Päivi Parikka-Sinisalo.

Kunderna på Parikka-Sinisalos mottagning har nu haft möjlighet att få fysikalisk vaskulär terapi, det vill säga BEMER, i drygt två års tid för att effektivisera sin fotvård. De kan även ta behandlingarna själv på mottagningen, hyra apparaten, eller köpa den.

”Eftersom jag har haft så positiva erfarenheter av BEMER-terapi ville jag även erbjuda terapin till mina kunder. Apparaten är i ständigt bruk, kunder kommer för att få behandlingar varje dag. Nya kunder får först BEMER i samband med annan fotvård och då förklarar jag vad apparatens effekt baserar sig på och hur den fungerar”, berättar Päivi Parikka-Sinisalo.

Cold concept with teacup near the legs which are covered with fluffy warm blanket and wearing fluffy warm purple socks

Kalla fötter värms upp

”Många av mina kunder har problem med kalla fötter. Det fanns inte riktigt någon medicin för det. De så kallade varma-kalla behandlingarna hjälpte bara en liten stund och dessa kan inte rekommenderas till diabetiker. BEMER har gett lindring till många som lider av kalla fötter. När mikrocirkulationen aktiveras till att fungera som den ska, värms kalla fötterna upp ganska fort efter behandlingen”, förklarar Parikka-Sinisalo.

Diabetiker använder BEMER behandlingen för att de har problem med blodflödet. Parikka-Sinisalo har kunder på sin mottagning som också lider av kramper i benen på nätterna. Många av dem har sluppit dessa kramper med hjälp av fysikalisk vaskulär terapi. Samtidigt har deras sömnkvalitet förbättrats märkbart.

”BEMER behandling främjar en försämrad mikrocirkulation, vilket i sin tur förbättrar ämnesomsättningen i cellerna och blodkärlsväggars hälsa”, beskriver Parikka-Sinisalo.

Syrebrist i celler, t.ex. i muskelceller förorsakar smärta. Denna syrebrist orsakas av en nedsatt mikrocirkulation och dålig ämnesomsättning i cellerna. Fysikalisk vaskulär terapi hjälper vid denna typ av problem.

En diabetikers bensår läker snabbare

Parikka-Sinisalo berättar om en 65-årig manlig kund som hade amputerat tårna på den ena foten, efter en olycka som hände när han var 18-år gammal. Han hade också typ-2 diabetes. Efter amputationen hade mannen kvar ett sår på sin fot som det har sipprat ut vätska från under flera år, trots att han hade lämpligt formade, tryck-balanserande ortopediska inlägg. Han led av mycket kramper om nätterna. Kunden fick BEMER behandlingar på mottagningen och tog också hem apparaten under en sex-veckors period.

Ulceration

”På en vecka började såret som hade plågat honom så länge att torka upp, och det flöt inte längre vätska från det. Även kramperna på natten försvann snabbt. Efter det var mannen utan BEMER behandlingar i två veckor, men han kom tillbaks för att berätta att alla hans besvärliga symptom hade kommit tillbaka. Efter det slutade han aldrig upp med sin fysikaliska vaskulära terapi.”, berättar Parikka-Sinisalo.

En annan av Päivi Parikka-Sinisalos kunder är en rökande diabetiker.

På trampdynan under den ena foten hade kunden ett blödande sår. Kunden hade gått på sårbehandling under ett halvår och kom sedan på BEMER behandling regelbundet, dagligen under tre veckor. Såret läkte under dessa tre veckor, fastän det inte alls hade börjat läka tidigare under den normala sårbehandlingen.

Old woman. Elderly female at home

BEMER terapi på vårdhem.

Även en kvinna omkring 80 år med Alzheimers började få fysikalisk vaskulär terapi på sitt vårdhem.

”Under en två-månaders period besökte jag kvinnan på vårdhemmet och gav henne behandlingar tre till fyra gånger per vecka. Den äldre damen ville inte röra på sig längre och hennes lår var alldeles hårda och uppsvullna. Hon gick mycket motvilligt med hjälp av en rullator. Efter flera behandlingar häpnades sköterskorna, när damen började gå utan rullator igen och hade dessutom blivit så munter”, berättar Parikka-Sinisalo.

Efter denna erfarenhet av förbättring började man använda fysikalisk vaskulär terapi regelbundet på vårdhemmet. De anhöriga skaffade en BEMER till den äldre damen.

Man måste komma ihåg att man kan vanligtvis inte få bukt på ett problem på några veckor.

“Jag har lagt märke till att mikrocirkulationens funktion är en väsentlig del av fötter och bens hälsa, och även människans hälsa i sin helhet. Många krämpor kan lindras när näring och syre flödar bättre i blodkärlen. Tydliga resultat har varit mina patienters känslor i benen, med förbättrad värme och minskade kramper. En annan effekt är dessutom vanligtvis en förbättrad nattsömn.”, fastslår Päivi Parikka-Sinisalo.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *