Muskel- och ledkorrigerare Piia Myllys började med att använda BEMER-terapi för 3,5 år sedan.

Först hade Myllys hyrt BEMERutrustningen för att testa den, men efter goda behandlingsresultat köpte hon sig en egen BEMER.

”Jag vill alltid noggrant testa alla nya behandlingsformer själv och se dess effekter innan jag börjar använda dem på kunder, berättar Myllys.

”Nuförtiden använder jag även BEMERterapi på mina kunder. Som Kalevalamuskel- och ledkorrigerare (en typ av finsk fysioterapi) får jag många kunder på min mottagning som har nytta av stimulans av mikrocirkulationen med hjälp av BEMER-terapin.”

Pia Myllys’ företag heter Olovahvistamo – eller ”hälsoförstärkaren”.

Varför BEMER?

”Jag jobbar med hjärtat. Jag vill på alla rimliga användbara sätt ge mitt bästa i hälsoarbetet som jag utför” beskriver Pia Myllys.

Myllys har lagt märke till BEMER-teknologins effekter i praktiken och därför använder hon gärna denna behandling på sina kunder.

”Utrustningen har lång livslängd och därför anser jag att ett BEMERinköp är en klok investering. På det personliga planet har mina mer eller mindre livslånga sömnproblem säkert varit största orsaken till att jag började använda BEMER. Jag har också velat utforska hur BEMER fungerar i samband med mina ADD-behandlingar och som förebyggande vård mot olika autoimmuna sjukdomar.”

Kundupplevelser

En kund som hade ridning som hobby hade fått en rejäl blå och svullen ”bula” på sin häl efter att ha blivit trampad på av en häst. Redan efter 2 x 8-minuters lokalbehandlingar var svullnaden borta och den blåa färgen hade nästan försvunnit. Allt som fanns kvar var en liten svag blånad stor som en lillfingernagel.

”Den upplevelsen kommer jag särskilt ihåg som en märkbar indikation av effekten med BEMER-terapi och vikten av en välfungerande mikrocirkulation. Jag hade aldrig trott det om jag inte hade sett det då med mina egna ögon”, konstaterar Myllys.

En annan kund hade något som verkade som inkapslad vävnadsvätskebildning i sin armbåge. Efter 8 min basbehandling, kombinerad med en lokalbehandling var vätskebildningen borta. Myllys har behandlat otaliga olika skador som normalt skulle orsaka blåmärken, med BEMERterapi.

”När man använder lokalbehandlingen i god tid uppstår det inga blåmärken, eller dom blir ytterst små och läker väldigt snabbt.”

Hur snabbt verkar behandlingen?

De snabbaste behandlingsresultaten med lokala skador, svullnader och dylikt har hon upplevt med användning av spot eller lokalbehandlingen inom 10 till 20 minuter. Enligt Pia Myllys erfarenheter så fungerar BEMER även väl för behandling av hosta, ont i halsen, eller förebyggande mot begynnande influensa.

Vilka typer av besvär skulle du rekommendera behandling för?

BEMER stärker blodflödet i de minsta blodkärlen samt i de små lymfkärlen. Därför rekommenderar Myllys BEMER-terapi till exempel för att stärka motståndskraften samt att bli av med inflammationer eller vätskesamlingar.

”Jag tror också att en långvarig, regelbunden användning av behandlingen har en märkbar effekt på hela hälsan.”

En kund hade fått värk och svullnad i handledens flexormuskler efter att han hade rott mycket. Behandlingen avlägsnade smärtan nästan helt och hållet, och svullnaden försvann med detsamma. Lokalbehandlingen fungerar även särskilt väl på plantar fasciitis, eller hälsporre.

Pia Myllys har lagt märke till att BEMERbehandlingen påskyndar avslappning av kunders muskler inför de andra behandlingar som hon utför.

Heltäckande hälsa

Myllys själv märker ofta av en angenäm porlande känsla i hela kroppen när cirkulationen kommer igång.

”Jag är allmänt sett friskare än innan jag själv började med BEMER. Det är klart att det finns olika faktorer som inverkar på det, men jag anser att BEMER-terapi är en av huvudorsakerna till förbättringen. Jag upplever att min ADD är mycket lindrigare än på många år. Att jag dessutom har ändrat på kosten och utövar mindfulness har säkert också haft en bra inverkan.”

Det är viktigt att ta en övergripande hand om hälsan

”Kunder har berättat att BEMERbehandlingen känns behagligt värmande och avkopplande. De mest känsliga kunderna har fått reaktioner av terapin inom bara några minuter. Många känner att det sker något helt nytt i kroppen, att vätskor börjar att flyta på. Andra känner egentligen ingenting alls i kroppen av behandlingen. Vi är alla olika individer.”

Pia Myllys lilla hund Chiqi deltar i behandlingen av kunderna, när dom vill det, på sitt eget sätt. Den bara älskar att få BEMER-terapi och är frisk som en nötkärna!

”Ibland kan Chiqi komma och ta ett par minuters behandling och sedan förflyttar han sig bort från underlaget när han har fått en tillräckligt lång behandling. Känsliga djur känner av BEMERs goda effekter och trivs på stora underlaget, även om den inte är en mjuk matta. De känner att det är skönt och söker sig till den för att må bra.”

BEMER-tips

Alla får vi blånader eller småskador ibland. Man kan till exempel få dem i hemmet när man städar, när man sportar, efter operationer eller bara av misstag när man gör sig illa. Ofta, i synnerhet med vissa sår får man även svullnader.
Ta en helkroppsbehandling och sedan spot, det vill säga lokalbehandling, med BEMER på själva såret. På detta sätt effektiviserar man vävnadsämnesomsättningen och vätskorna börjar ta fart. I bästa fall går svullnaden ner, och även smärtan lindras, redan efter dessa två första behandlingar och blåmärkerna läker snabbare än vanligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *