77-åriga Pauli Kosunen har använt BEMER i över fyra år.

”Jag började använda BEMER för att jag hade grå starr i mina ögon. Jag hörde talas om fysikalisk vaskulär terapi och att den möjligtvis kunde hjälpa den försvagade mikrocirkulationen i ögonen. Dessutom så led jag av prostataproblem och jag ville prova om jag kunde få lindring för det också när man fick mikrocirkulationen att fungera bättre.”, berättar Pauli Kosunen.

close up of the senile cataract during eye examination

Pauli Kosunen hade fått besked att han hade grå starr som måste opereras.

Starrkirurgi är en vanlig ögonoperation för åldrande människor. Ungefär en tredjedel av över 65-åringar lider av synproblem orsakade av grå starr. Man gör ungefär 50,000 starroperationer i Finland varje år. Typ-2 diabetes ökar också risken för att få starr. Starr växer till långsamt och försämrar synen och det anses att operation är den enda behandlingen som finns.

”Jag hann ta BEMER-behandling i åtta veckor innan jag blev kallad till operationen. Före operationen skulle kirurgen undersöka mina ögon och efter undersökningen konstaterade läkaren plötsligt att det inte fanns anledning till operationen ännu”, berättar Kosunen.

Två år av regelbunden användning av BEMER-terapi.

Två år senare skulle Pauli Kosunen förnya sina glasögon. Resultatet var överraskande, läkaren kunde konstatera att membranet i ögonen var helt klara. Där fanns inga spår av degeneration av ögonbotten heller.

Eye glasses on eyesight test chart background close up

”Samtidigt så kunde man halvera styrkan på mina glasögon”, säger Kosunen glatt.

Pauli hade även tagit medicin för sina prostatabesvär i ett par år. Trots det, så kände han att han inte fick riktigt bra hjälp av medicinen. Däremot så fick han hjälp av BEMER – fysikalisk vaskulär terapi. ”Jag tog lokalbehandling med B. Spot i tre månader. Besvären började avta och därefter slutade jag att ta medicinen. Det är nu tre år sedan och jag har inte haft problem med den åkomman sedan dess”, säger en väldigt nöjd Pauli Kosunen.

psa_iStock_000081831995_Large

Förstoring, eller hyperplasi, av prostatan är en vanlig godartad tumör hos åldrande män. Man finner prostatahyperplasi hos fyra utav fem män över åttio år. Ökat behov av att tömma urinblåsan och svårigheter att hållas tätt tillhör symptomen. Besvären behandlas traditionellt med läkemedel eller med laser.

Hur fungerar BEMER?

BEMER-terapin baserar sig på stimulans av mikrocirkulationen med hjälp av den medicinvetenskapliga BEMER-signalen. Åldrandet, sjukdomar och till exempel för lite motion försvagar blodflödet i de allra minsta blodkärlen. Detta försvagar även cellernas funktioner samt blodflödet i vävnader och organ, vilket i sin tur kan orsaka sjukdomar och olika hälsoproblem.

Bemer_classic_set

BEMER-terapi förbättrar cellernas ämnesomsättning och transporten av näringsämnen och syre till cellerna och då förbättras även kroppens regenereringskapacitet och självläkande förmåga. Behandlingen är vetenskapligt studerad och BEMER – fysikalisk vaskulär terapi är både patenterad och certifierad.

Mer info: www.sverige.bemergroup.com

Vad är mikrocirkulation?

Mikrocirkulationen är ett tätt nätverk uppbyggt av de allra minsta blodkärlen. Det är där som 74% av blodcirkulationen sker. Mikrocirkulationen har en viktig transportuppgift: Den transporterar syre och näring till vävnaderna och organen, forslar bort slaggprodukter samt stöder immunförsvarssystemet.

Vad är BEMER?

Fysikalisk vaskulär terapi förbättrar blodflödet i de minsta blodkärlen och blodets fördelning in till vävnaderna. BEMER-teknologin är baserad på stimulering av den rytmiska rörelsen i väggarna i mikrokärl, så-kallad vasomotion. Den effektgivande faktorn är en patenterad signal som återger en frisk rytm till mikrokärlen med en rubbad rytm. BEMER stöder kroppens förmåga att kunna reparera sig själv genom en förbättrad mikrocirkulation

4 Comments

  1. Intressant! Vid starr är det då spotten som används mot ögonen och hela kroppen med underlaget?
    Vad har ni för erfarenhet vad det gäller rynkor och åldrad hud/ pigmentfläckar?
    Är det bäst med infrarött ljus eller spot modulen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *