Man kan förebygga överansträngning och minska risken att få muskelbristningar!

Veikko Sinisalo – känd tävlingsroddare, internationell roddtränare och entreprenör, blev bekant med BEMER-terapin 2013. Entusiasmen var garanterad när han kunde lämna sina värsta ryggproblem bakom sig tack vare behandlingarna med BEMER. https://fi.wikipedia.org/wiki/Veikko_Sinisalo_(soutaja)

“Fysiatrikern Veli-Pekka Valkonen var den som ursprungligen rekommenderade BEMER-terapin för mig. Han använde den framförallt för att behandla sina egna idrottsskador och i förebyggande syfte. Eftersom även jag har en idrottsbakgrund och ibland agerar som tränare så blev jag intresserad av apparaten. Idag använder jag apparaten för att bibehålla min hälsa”, berättar Veikko Sinisalo.

Läkaren rekommenderade terapin speciellt för elitidrottare

Fysiatrikern Valkonen arbetar mycket med elitidrottare och använder BEMER-terapin som en stödbehandling för idrottarnas kroppsträning. Året 2008 var han med i Peking som roddteamets läkare och var i tät kontakt med Sinisalo som var coach för teamet. De fortsatte ha kontakt efter Peking och när Sinisalo flyttade tillbaka till Finland 2012 berättade Valkonen för honom om BEMER-terapin.

“Om det vore möjligt skulle jag utan vidare använda denna terapi för att stödja musklernas välmående hos mina idrottare, oberoende av deras nivå eller åldersgrupp. Behandlingen minskar låsningar i musklerna och med den kan man förebygga idrottares potentiella problem. I akuta fall främjar BEMER-terapin en snabbare läkning”, förklarar Sinisalo som har vunnit över 20 finska mästerskap i rodd.

Har inte längre besvär med en problematisk rygg

Veikko Sinisalo har alltid haft problem med ryggen. Nu mår han bra i sin rygg och den är inte ett hinder för hans idrottande. Han har använt BEMER-terapin regelbundet i över 5 år, 1 till 2 gånger om dagen.

“Nuförtiden har jag i princip inga besvär alls av ryggen. Trots att jag har strukturella svagheter i ryggen som innebär att musklerna lätt stelnar till och jag har även haft diskbråck. Kramperna var ibland olidliga, men de har i princip försvunnit helt och hållet efter att jag började använda BEMER-terapin”, berättar Sinisalo.

Sinisalo önskar att man skulle erbjuda BEMER-behandlingar på allmänna ställen, eller på speciella ”BEMER-barer” med möjlighet att prova på behandlingen samtidigt som man avnjuter en hälsosam smoothie! På det sättet skulle människor kunna få insikt i hur man effektiviserar mikrocirkulationen och vilka hälsofördelar detta för med sig.

Förebygg idrottsskador!

Med hjälp av BEMER-terapin kan man effektivt förebygga idrottsskador. Samtidigt anser Sinisalo att den största potentialen för BEMER-terapin är behandling av de äldre och multisjuka i samhället.

Vad är mikrocirkulation?

Mikrocirkulationen är ett tätt nätverk uppbyggt av de allra minsta blodkärlen. Det är där som 74% av blodcirkulationen sker. Mikrocirkulationen har en viktig transportuppgift: Den transporterar syre och näring till vävnaderna och organen, forslar bort slaggprodukter samt stöder immunförsvarssystemet.

Vad är BEMER?

BEMER® är en medicinteknisk apparatur kategoriserad som vaskulär terapi som fysikalisk stimulerar och aktiverar ett nedsatt/stört blodflöde hos små blodkärl. Denna behandlingsform stödjer och återställer tillförsel av syre och näringsämnen till vävnadsceller samt bortforsling av restprodukter från cellernas ämnesomsättning. Detta medför att vävnader som hud, muskler, ben och inre organ ges bättre förutsättning att fungera, regenerera och återhämta sig.

Terapins medicinska insats syftar inte till att eliminera ett specifikt symptom eller bota viss sjukdom utan fungerar mer utbrett genom att mikrocirkulationen stöds, vilket innebär att kroppen bättre kan reparera sina egna funktioner. Kroppens naturliga funktioner stöds och får hjälp att fungera mer optimalt som den naturligt har förutsättning för.

Artikeln bygger på intervjupersonens egna erfarenheter, som inte kan generaliseras. Konsekvenser och nyttan av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuell och beroende på kroppens situation.

https://sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *