“Människorna är företagets viktigaste resurs” är en fras som har blivit en klyscha. Denna fras upprepas i högtidliga tal och hittas i företagens årsredovisningar. Samtidigt som den viktigaste resursen på arbetsplatsen lever i ständig fruktan om att förlora sitt arbete.

Människan är en anpassningsbar varelse och därför verkar vi kunna vara resurser som anpassar sig lättast när konjunkturerna svänger.

Varför tar det så mycket kraft att orka i arbetslivet, vare sig vi är unga eller gamla, och oberoende av bransch? Kraven på effektivitet ökar och man har inte möjlighet att klara av sina uppgifter.

Känslan av att inte räcka till gör det svårt att somna på kvällen.

Det blir allt viktigare att återhämta sig efter en arbetsdag. Man måste kunna ge sin bästa möjliga arbetsinsats varje dag. Även en natts dålig sömn påverkar nästa dags arbetsförmåga och kapacitet.

Fast på sätt och vis stämmer det där om att människorna är de viktigaste resurserna. För en organisation kan ju inte fungera utan den mänskliga fysiska och psykiska arbetsinsatsen.

Även om automatiseringen och digitaliseringen ökar hela tiden, är det människan som ligger bakom allting. Det är människans välmående som sist och slutligen skapar mervärde för kunden och på så sätt även för företaget och dess ägare.

Goda nyheter! Du kan påverka dig själv och på så sätt även andra.

Människor bildar ett arbetskollektiv vars produktivitet är beroende av varje enskild medlems välmående och lycka. Ansvaret för detta bärs, förutom av arbetsgivaren, även av varje enskild arbetstagare.

Arbetslivet borde bestå av lyckliga och välmående individer som känner att de är kapabla att tackla utmaningar. För att komma dit behövs även olika former av stöd.

“Jag föreläser ofta för olika organisationer eftersom BEMER är en unik teknologi som stödjer hälsa och energi på arbetsplatsen och ger bra kvalitet i vardagen, oberoende av ålder och kondition” säger Merja Kämpe.

De mest betydande utmaningarna är: den ständiga stressen, för mycket sittande, det oundvikliga åldrandet och den dåliga sömnkvaliteten. Kroppen har fantastiska mekanismer som kan försäkra att vi kan vara på banan långt in i ålderdomen, men på grund av våra livsstilar behöver kroppen ofta stöd.

BEMER-terapi är framtidens behandlingssätt som stödjer kroppens egna mekanismer på ett säkert och effektivt sätt, utan skadliga bieffekter. Den hjälper genom att stimulera den viktiga mikrocirkulationen och på så sätt kroppens naturliga processer. Bra hälsa på cellnivå påverkar allt i kroppen.

Styrka från mångfald och lekfullhet

Under Merjas besök har hon också sett hur människorna som arbetar inom olika branscher mår. Det finns vissa branscher där den negativa spiralen bara blir värre, människorna är sjuka och mår psykiskt dåligt. Däremot det finns även företag där människorna mår bra på alla sätt.

De företag som mår bra har gemensamma nämnare som: glädje, entusiasm och en avslappnad attityd. I dessa företag är bilden av arbete och livet inte lika trångsynt som vanligt, utan där fattar man att lekfullhet föder skaparlust och effektivitet.

Förutom rätt attityd uppskattas även alla människor med deras olikheter. Man förstår, att olika människor kompletterar varandra – och att vi alla behövs!

Belåtenhet med den egna prestationen bär långt och ger energi!

När vi kan ta vara på våra egna, inbyggda styrkor mår vi bra och kan prestera helt fantastiskt i vårt arbete.

Mer info: www.sverige.bemergroup.com

Vad är mikrocirkulationen?

Mikrocirkulationen är ett tätt nätverk uppbyggt av de allra minsta blodkärlen. Det är där som 74% av blodcirkulationen sker. Mikrocirkulationen har en viktig transport uppgift: Den transporterar syre och näring till vävnaderna och organen, forslar bort slaggprodukter samt stöder immunförsvarssystemet.

Vad är BEMER?

Fysikalisk vaskulär terapi förbättrar blodflödet i de minsta blodkärlen och blodets fördelning in till vävnaderna. BEMER-teknologin är baserad på stimulering av den rytmiska rörelsen i väggarna i mikrokärl, så-kallad vasomotion. Den effektgivande faktorn är en patenterad signal som återger en frisk rytm till mikrokärlen med en rubbad rytm. BEMER stöder kroppens förmåga att kunna reparera sig själv genom en förbättrad mikrocirkulation

Den perfekta lösningen för hushåll och professionell mottagning med höga krav.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *