Referat av film producerad av BEMER Nordic, 4.11 min med svensk tal och engelsk text https://vimeo.com/552883748/93255b0169

Lisen Bratt Fredricson startar igång:

Ja så här är det, full fart hela tiden, folk går in och ut, in och ut, och jobbar. En lastbil ska med hästar till Holland och tävla. Steffi (Stephanie) ska åka med ett antal hästar till Sundbyholm och tävla, foder som ska med, hästar och packning. Vår veterinär är här och går igenom hästarna med Peder, hovslagaren är här idag och så är ni här idag (BEMER filmteamet).

Lisen och Peder flyttade till Grevlundagården för 20 år sedan och byggde upp ett nytt stall och ridhus och utvecklade verksamheten så idag jobbar cirka 12 personer där och det finns 35 hästar. Det är ganska stora projekt hela tiden.

”Vi är ett mycket bra team här på Grevlunda, Alla är här vill utveckla hästarna, utveckla teamet och alla jobbar mot samma mål.”
“Det som är mycket viktigt när vi jobbar i ett sån´t här stort tävlingsstall är att vi jobbar mycket med detaljer för att öppna upp till den högsta nivån.”
Vi jobbar utefter en tavla där det står väldigt tydligt hur vi sköter alla hästarna. Det är ju en kommunikation mellan ryttarna och hästskötarna. Lisen flikar in: ”Det handlar ganska mycket om att alla vet sin grej, och så kan man stötta varandra och hjälpa varandra.” Och Stephanie tillägger: ”Det är det som gör att det blir en väldigt bra teamkänsla”

“Att få vara här idag som BEMER-representant på ett hörn och få se hur de implementerar utrustningen i verksamheten och att de verkligen visar: det här uppskattar vi och det hjälper våra hästar och även för oss ryttare. Det är otroligt stimulerande” säger Svante Larsson.

Man använder BEMERprodukterna dagligen för de stimulerar blodcirkulationen och hästarna får en mjuk och skön känsla i kroppen som en extra uppvärmning innan man ska börja rida dem. BEMER Horse set har även använts i stallet på de hästar som tidigare har haft en skada och har ett problemområde, t ex om hästen har haft ett ben som varit ”galligt” och så har man använt BEMERn och symtomet är helt borta nästa dag vilket naturligtvis är mycket positivt.

”BEMER är en stor tillgång för oss och våra hästars välmående. Peders alla topphästar använder förstås BEMER och har gjort så i många år” säger Lisen. “Vi jobbar långsiktigt med kvalité för det är ju fler gånger som man faktiskt förlorar än vinner och så är det. Man måste våga förlora för att vinna.”

”Det är så mycket jobb bakom en medalj och den är ju verkligen en bekräftelse på att vårt jobb är så bra! Vi har ju byggt upp vår verksamhet från grunden med kunskap och erfarenhet och det är vårt recept att vi vet vad som krävs.

Det viktigaste i delen att bli ett framgångsrikt stall är förstås att hästarna mår bra. Därför är det naturligt för oss att vi har ett samarbete med BEMER. ”

Vi vill naturligtvis gratulera Peder till hans OS-Silver och OS-Guld i lagfinalen med den fantastiske hästen All-in och lagkamraterna Malin Baryard/Henrik von Eckermann!

För mer info om BEMER Horse set https://veterinary.bemergroup.com/sv_SE/home

BEMER®-terapins effekt grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

Vaskulär BEMER®-terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig.

Terapin är inte riktad, vilket läkemedel är, för att avlägsna vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kropp har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra.

Artikeln är baserad på de intervjuades egna erfarenheter som inte nödvändigtvis är allmängiltiga för alla andra människor och hästar. 

Fråga gärna mera om BEMER-terapin av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade enskilda företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER®-terapin fungerar. De kan även hjälpa till med att beställa BEMERutrustningen Classic/Professional för människor, för att testa den i 8 veckor, eller så kan man beställa den direkt som ett köp. De ger också användningsråd så att kunden kommer smidigt igång med behandlingen.

Du kan skicka din förfrågan till info@bemernordic.com så guidar vi dig till en lokal återförsäljare.

Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att hjälpa dig!

Referatet är skrivet av Maria Dagerberg.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *