Bröstsmärta orsakad av mikroblodkärl kan vara mera långvarig

Bröstsmärta, kärlkramp eller angina pectoris, känns vanligtvis på grund av syrebrist i hjärtmuskeln. Bakom syrebristen finns antingen den mest kända förträngningen eller blockeringen av kranskärl, eller de mindre ofta misstänkta problemen i mikroblodkärlen. Men hur skiljer man dem åt?

Mikrovaskulär angina pectoris beror på problem i hjärtmuskelns mindre arterioler. Den utlöses antigen av en kramp i dessa arterioler – att kärlen inte kan utvidgas och öka blodflödet i en stressituation – eller av en kombination av dessa.

Utöver bröstsmärta kan personen uppleva: trötthet och en låg energinivå, sömnrubbningar, dyspné (andningssvårigheter)

Bröstsmärtan orsakad av mikroblodkärlen är vanligtvis mer långvarig än smärtan orsakad av ansträngning. Den varar ofta över 10 minuter och ibland även över 30 minuter, jämfört med ansträngningssmärtan som varar normalt ungefär 5 minuter och förekommer bara i samband med fysisk ansträngning.

Om symtom uppstår skall man undersökas

Skulle man få symtom är det förstås viktigt att ta sig till läkaren för att utreda vad det är frågan om för att kunna få rätt vård.

I och med att det fortfarande inte alltid är lätt att misstänkta problem orsakad i mikroblodkärlen, och för att dessa mycket små mikrokärl inte syns i vanliga angiografi undersökningar, är det bra om man själv har information om att det finns en sådan möjlighet. Forskning i ämnet ökar hela tiden.

Källor:

Crosta P. Everything you need to know about angina. Medical News Today. 23.11.2020.

Kingsland J. Study reveals dangers of angina caused by small heart vessels. Medical News Today. 1.6.2021.

BEMER®-terapins effekt grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

Vaskulär BEMER®-terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig.

Terapin är inte riktad, vilket läkemedel är, för att avlägsna vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kropp har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra.

Fråga gärna mera om BEMER-terapin av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER®-terapin fungerar. De kan även hjälpa till med att beställa apparaten i 8 veckor, en testperiod, eller så kan man köpa den direkt. De ger också användningsråd så att man kommer smidigt igång med behandlingen så du som kund inte behöver undra över något.

Om du inte ännu känner till en BEMER återförsäljare kan du hitta en som passar dig från våra hemsidor genom att välja https://sverige.bemergroup.com och i övre vänstra hörnet klickar du på ”Hitta lokal kontaktperson”.

TESTA BEMERterapin under en 8-veckors prövotid!

https://sverige.bemergroup.com

Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att hjälpa dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *