2018 – förändringarnas år

Lotta Harala, finsk mästare i häcklöpning 2017, hade ett väldigt annorlunda år förra året, fullt av många förändringar. Eftersom målet är OS i Tokyo 2020 så dög inte 2018 års tävlingsresultat. Hon bytte tränare, förnyade sitt supportteam och flyttade till Helsingfors från Tammerfors, där hon hade bott nästan hela sitt liv. Alla de stora förändringarna tog på krafterna en del, så förra året var inte helt lätt för Lotta.

Med OS i åtanke är nu allt fokus på idrotten och träning på proffsnivå. Näring och vila är också optimerad. Hon är säker på de nya träningsrutinerna – bara hon kan få ryggen i skick.

Rehabilitering efter ryggoperation

När de dagliga rutinerna och träningen hade fallit på plats började Lotta förra vintern få mer besvär med ryggen. Detta ledde till problem med styrkan och nerverna i det vänstra benet, så hon var tvungen att göra något åt saken. Orsaken var ärrvävnad i ryggradskanalen som tryckte på en nerv, så man bestämde för att göra en operation för att avlägsna ärrvävnaden.

På grund av olympiska spelen 2020 måste operationen göras i god tid för att låta ryggen återhämta sig och för att Lotta skulle få möjligheten att komma i toppform igen. Återigen krävdes det en hel del psykisk styrka och hög stresstolerans. 

16 veckor efter operationen i februari 2018

Rehabiliteringen har gått riktigt snabbt. Första dagarna direkt efter operationen började man jobba med att rehabilitera nervbanorna och man ökade övningarna i takt med att man såg Lottas framsteg. Nu har Lotta varit smärtfri och har till och med kunnat öva löpning igen. Läkningen har verkligen gått snabbt, som man kan förvänta sig av en fortspringande häcklöpare!

BEMER-terapin har varit intensivt i bruk tillsammans med fysioterapin och rehabträningen. Lotta använder BEMER-terapins basprogram morgon och kväll.

”Det är svårt att säga exakt hur stor del i läkningen BEMER-terapin har haft, men hur som helst har återhämtningen varit otroligt snabb”, säger en mycket nöjd Lotta.

En god mikrocirkulation och vävnadsämnesomsättning minskar smärta och påskyndar läkning

BEMER-terapi är en fysikalisk vaskulär terapi som förbättrar en nedsatt blodcirkulation i mikrocirkulationen vilken består av 74 % av våra blodkärl. Effekten av BEMER-terapi sträcker sig från kroppsytan till de inre organen.

En väl fungerande mikrocirkulation är en grundläggande förutsättning för att en effektiv cellulär ämnesomsättning och läkningsprocess i vävnad, ben, muskler och hud ska kunna ske. När cellerna och vävnaderna bildas får de syre och näringsämnen via blodet och slaggprodukterna, som till exempel koldioxid och mjölksyra, kan effektivt avlägsnas.  Dessutom blir smärtorna lindrigare och läkning av skadorna samt återhämtningen från stressen snabbare.

Ett varmt tack för intervjun till Lotta och lycka till i den kommande säsongen 2019!

Vad är BEMER® Fysikalisk Vaskulär Terapi?

BEMER-teknologin är baserad på stimulering av den rytmiska rörelsen i mikrokärlens väggar – vasomotionen. Den effektgivande faktorn är en patenterad signal som återger rytmen i mikroblodkärl vid en störd rytm. BEMER® stöder kroppens förmåga att kunna reparera sig själv genom en förbättrad mikrocirkulation.

http://www.sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *