2018 – förändringarnas år

Lotta Harala, finsk mästare i häcklöpning 2017, hade ett väldigt annorlunda år förra året, fullt av många förändringar. Eftersom målet är OS i Tokyo 2020 så dög inte 2018 års tävlingsresultat. Hon bytte tränare, förnyade sitt supportteam och flyttade till Helsingfors från Tammerfors, där hon hade bott nästan hela sitt liv. Alla de stora förändringarna tog på krafterna en del, så förra året var inte helt lätt för Lotta.

Med OS i åtanke är nu allt fokus på idrotten och träning på proffsnivå. Näring och vila är också optimerad. Hon är säker på de nya träningsrutinerna – bara hon kan få ryggen i skick.

Rehabilitering efter ryggoperation

När de dagliga rutinerna och träningen hade fallit på plats började Lotta förra vintern få mer besvär med ryggen. Detta ledde till problem med styrkan och nerverna i det vänstra benet, så hon var tvungen att göra något åt saken. Orsaken var ärrvävnad i ryggradskanalen som tryckte på en nerv, så man bestämde för att göra en operation för att avlägsna ärrvävnaden.

På grund av olympiska spelen 2020 måste operationen göras i god tid för att låta ryggen återhämta sig och för att Lotta skulle få möjligheten att komma i toppform igen. Återigen krävdes det en hel del psykisk styrka och hög stresstolerans. 

16 veckor efter operationen i februari 2018

Rehabiliteringen har gått riktigt snabbt. Första dagarna direkt efter operationen började man jobba med att rehabilitera nervbanorna och man ökade övningarna i takt med att man såg Lottas framsteg. Nu har Lotta varit smärtfri och har till och med kunnat öva löpning igen. Läkningen har verkligen gått snabbt, som man kan förvänta sig av en fortspringande häcklöpare!

BEMER-terapin har varit intensivt i bruk tillsammans med fysioterapin och rehabträningen. Lotta använder BEMER-terapins basprogram morgon och kväll.

”Det är svårt att säga exakt hur stor del i läkningen BEMER-terapin har haft, men hur som helst har återhämtningen varit otroligt snabb”, säger en mycket nöjd Lotta.

En god mikrocirkulation och vävnadsämnesomsättning minskar smärta och påskyndar läkning

BEMER-terapi är en fysikalisk vaskulär terapi som förbättrar en nedsatt blodcirkulation i mikrocirkulationen vilken består av 74 % av våra blodkärl. Effekten av BEMER-terapi sträcker sig från kroppsytan till de inre organen.

En väl fungerande mikrocirkulation är en grundläggande förutsättning för att en effektiv cellulär ämnesomsättning och läkningsprocess i vävnad, ben, muskler och hud ska kunna ske. När cellerna och vävnaderna bildas får de syre och näringsämnen via blodet och slaggprodukterna, som till exempel koldioxid och mjölksyra, kan effektivt avlägsnas.  Dessutom blir smärtorna lindrigare och läkning av skadorna samt återhämtningen från stressen snabbare.

Ett varmt tack för intervjun till Lotta och lycka till i den kommande säsongen 2019!

Vad är BEMER® Fysikalisk Vaskulär Terapi?

BEMER® är en medicinteknisk apparatur kategoriserad som vaskulär terapi som fysikalisk stimulerar och aktiverar ett nedsatt/stört blodflöde hos små blodkärl. Denna behandlingsform stödjer och återställer tillförsel av syre och näringsämnen till vävnadsceller samt bortforsling av restprodukter från cellernas ämnesomsättning. Detta medför att vävnader som hud, muskler, ben och inre organ ges bättre förutsättning att fungera, regenerera och återhämta sig.

Terapins medicinska insats syftar inte till att eliminera ett specifikt symptom eller bota viss sjukdom utan fungerar mer utbrett genom att mikrocirkulationen stöds, vilket innebär att kroppen bättre kan reparera sina egna funktioner. Kroppens naturliga funktioner stöds och får hjälp att fungera mer optimalt som den naturligt har förutsättning för.

Artikeln bygger på intervjupersonens egna erfarenheter, som inte kan generaliseras. Konsekvenser och nyttan av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuell och beroende på kroppens situation.

https://sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *