Hur funkar din inre armé?

Hur försvarar sig kroppen mot alla virus och bakterier i omvärlden? Och hur tar den hand om de inre problemen: inflammationer, cancerceller osv. Våra kroppar hotas av sjukdomar hela tiden. Vare sig det gäller en harmlös åkomma eller ett allvarligt hälsoproblem.

Våra försvarsstyrkor är i beredskap hela tiden!

Kroppen försöker hålla oss friska på alla möjliga sätt. Hälsan börjar på cellnivån. Vi är en klump gjord av celler, så hälsan är beroende av hur våra celler mår. En frisk cell är en självständig, livskraftig helhet som har mäktiga resurser för att hålla sig själv frisk och den kan även kommunicera med alla andra celler. Den behöver syre och näring för att alla dess processer ska fungera. En frisk mikrocirkulation är ett inre transportsystem vars uppgift är att dela ut alla livsviktiga ämnen till alla celler.

Immunförsvaret är vår inre armé och de vita blodcellerna är dess soldater som försvarar oss.

Försvarets specialstyrkor består av de vita T-och B-cellerna som lär sig att upptäcka det som hotar vår hälsa. Det förmodas att de också förhindrar uppkomsten av en tumör minst en gång om dagen. Om tumörcellerna lyckas utstå attacken av försvarets specialstyrkor betyder det att det kan uppstå en tillstånd i kroppen som gynnar cancerceller och försvagar immunförsvaret.

White blood cells overview

Bästa vapnet för att hindra inre inkräktare och inre problem?

Bara människokroppens eget system kan hålla oss friska. Då är det ju vettigt att stöda det så gott man kan och inte leva så att man utplånar det så fort som möjligt. Konstigt nog så stöder vår livsstil eller våra levnadsomständigheter ofta inte hälsan. När  problemen börjar hopa sig är det inte lätt att vända på den onda cirkeln.

Enkelhet är effektivt.

Näring in, slaggprodukter ut och blodcirkulationen i ordning, då börjar kroppen stödja alla självreglerande mekanismer.

Vilka slaggprodukter? Om kroppens venösa(syrefattiga) återflöde inte kan transportera bort slaggprodukterna, eller om mängden av de inkommande skadliga ämnen blir för stor, måste kroppen lagra dem och då skapar man en gynnsam omgivning för sjukdomar.

Syre och näring transporteras i blodkärlen och utsöndras in i cellerna via mikrocirkulationens kapillära nätverk. Att mikrocirkulationen fungerar bra är en garanti för friskare celler.

Vår försvarsarmé har även kommunikationstrupper.

För att immunförsvaret ska reagera snabbt är det viktigt att ett meddelande ges till kroppens specialstyrkor, de vita blodkropparna. Ju snabbare meddelandet förs fram, desto effektivare börjar de vita blodkropparna att ta hand om problemet. Då sprids inte bakterier, virus, inflammationer och andra problem som hotar kroppens hälsa.

Meddelande till kroppens specialstyrkor sker effektivt i en kropp som mår väl. Immunförsvaret kan bli lidande som en följd av tunga medicinska behandlingar, men när man stimulerar den försvagade mikrocirkulationen kan även försvarsmekanismerna återhämta sig.

rouvapunaiset hiuksetiStock_000062346176_Full

Nytt i cancerforskning.

Nya cancerforskningsprojekt bevisar att stöd av immunförsvaret ger goda resultat även vid behandling av vissa allvarliga former av cancer. Man talar om immunoterapi via medicinering. Kan detta vara början till att man stöder kroppens naturliga system även i samband med stora medicinska behandlingar? I framtiden måste man säkert leta efter nya sätt att stöda kroppens eget sätt att läka sig och bekämpa cancer. Detta inte minst för att det nuvarande läget i samhället med ökande antalet sjukdomsfall är ohållbart.

Helheten är lösningen.

Cellernas ämnesomsättning är beroende av näring och syre. Om cellernas inre processer stöds genom ett välfungerande blodflöde håller vårt immunsystem oss friska. Om vi blir sjuka har kroppen en möjlighet att hela sig snabbare. Fysikalisk vaskulär terapi stöder de naturliga processerna i kroppen utan skadliga biverkningar. På detta sätt förebyggs bl.a. kroniska sjukdomar och man besparar också samhällets resurser.

Vad är BEMER® Fysikalisk Vaskulär Terapi?
BEMER-teknologin är baserad på stimulering av den rytmiska rörelsen i mikrokärlens väggar – vasomotionen. Den effektgivande faktorn är en patenterad signal som återger rytmen i mikroblodkärl vid en störd rytm. BEMER® stöder kroppens förmåga att kunna reparera sig själv genom en förbättrad mikrocirkulation.

bluecelliStock_000045876032_Large

http://www.sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *