Unga vuxnas förbrukning av smärtstillande läkemedel har ökat i oroväckande takt.

Hur kan hälsan hålla i sig i längden om man redan som ung blir utmattad? Åren med mycket arbete och krav på hög prestation i livets olika roller kan orsaka en ansträngning på kroppens olika funktioner. Symptomen på utmattning kan visa sig på olika sätt.

Vad betyder smärta och värk?

Kroppen skickar en signal om att cellernas energiomsättning märkbart har försvagats och att cellerna lider av syrebrist. När kroppen slår larm ska man ta det på stort allvar!

Situationen blir inte bättre av hård träning eller att man öser på ännu mer, eftersom det förvärrar stressen i en redan överbelastad kropp. Stressen gör att blodkärlen dras samman, även de mindre arteriolerna, och detta försvagar hela mikrocirkulationens regleringssystem. Ett resultat av detta är syrebrist i cellerna.

Känslor av smärta orsakas av syrebrist i muskelceller, benceller och nervceller. Vi tar bort smärtkänslan med mediciner, men orsaken består på cellnivå och fler symptom kan uppstå.

Kroppens förmåga att kunna återhämta sig är nyckeln till god prestation.

Om återhämtningen är så effektiv som möjligt kan kroppen reparera skador som uppstått.  Både fysiskt och psykiskt. http://hellisolujasi.fi/palaudutko-vai-palatko-loppuun/ (svensk länk)

Avkoppling och god sömn är viktigt och man kan få hjälp på traven med fysikalisk vaskulär terapi. Den stimulerar ett försvagat blodflöde i mikrocirkulationen samt har en avslappnande effekt på det autonoma nervsystemet. Detta innebär att cellens ämnesomsättning förbättras och smärtan försvinner. Med regelbunden BEMERterapi börjar kroppen återhämta sig bättre och man presterar bättre.

Våra kroppar blir starkare och kan bättre hantera de olika påfrestningar som livet kan föra med sig.

Stöd hälsan – återhämta dig mer effektivt – förebygg sjukdomar. Fysikalisk vaskulär terapi – BEMER är ämnad för att användas varje dag, som egenvård, hemma eller på arbetsplatsen och i samband med träning.

sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *