Olympiska sommarspelen som mål!

Kristiina Mäkelä har använt BEMER-terapi för att behandla sina idrottsskador och påskynda återhämtningen i över fyra år. En elitidrottare utsätter sin kropp för väldigt hård träning och belastning och därför är BEMER ett arbetsredskap som dels förbättrar resultat men även gör träningen mer effektiv. Detta kan jämföras med t ex någon som arbetar med ekonomisk förvaltning och använder Excel-programmet som ett redskap för att göra jobbet.

”Jag återhämtade mig otroligt snabbt efter min knäoperation för att kunna vara redo för VM. De viktiga nycklarna var: rätt typ av rehabilitering och stödet från BEMER. Nuförtiden återhämtar jag mig riktigt bra från kraftfulla prestationer och träningspass, eftersom jag använder BEMER-terapi som regelbundet stöd”, säger Kristiina Mäkelä med ett leende.

Bara två månader efter operationen hade Kristiina en VM-tävling inplanerad och där kunde hon prestera på en bra nivå. Bland annat på grund av att svullnaden efter kirurgin gick bort snabbt med BEMER-behandlingen.

En tuff karriär för kroppen

”I detta arbete som elitidrottare måste musklerna och kroppen ha skyddsmekanismer som är i gott skick. Innesäsongen var lite trasslig för mig, men nu har det vänt, jag har bra flyt och det går uppåt. I tillägg så har jag en ny tränare. Målet är nu OS 2020 i Tokyo”, berättar Kristiina.

”Jag litar på BEMER-terapin för att det ligger så mycket forskning bakom den och vid användning av den har jag märkt att BEMER har många goda egenskaper.”

Tidigare så led Kristiina av spänningar i lårens baksida, men nu har hon fått god hjälp av BEMER-terapin. Behandlingen hjälpte till att värma upp hela kroppen och tog bort muskelspänningarna.

”Det var först svårt att tro att det var sant, men i praktiken så fungerar musklerna bättre nu. Jag brukar vara väldigt frusen av mig, men efter BEMER-terapin har jag en bättre tolerans mot ex kallt vatten. Jag är glad att jag skaffade en egen BEMER efter den första prövotiden. Därtill så har jag fått en bättre kvalitet på sömnen och näringsämnen tas upp mer effektivt av cellerna. Detta, i sin tur, betyder att jag har ett bättre immunförsvar och är allmänt piggare”, berättar Kristiina.

Dagens små vilostunder i samband med BEMER-terapi

”Som en del av min dagsrutin tar jag en behandling genast när jag vaknar på morgonen. Idrottare har lite vilotid mellan träningspass och då händer det att jag kopplar av med BEMER-terapi flera gånger under dagens lopp. Därtill tar jag alltid en behandling på kvällen innan jag går och lägger mig. Efter den så sover jag sött och kan lugna ner mig efter dagens strapatser”, beskriver Kristiina.

Kristiina har inte haft flera stukningar eller stelhet i musklerna och hon säger att blodcirkulationen i musklerna fungerar väl.

”Jag vågar inte ens tänka vad jag skulle ha för kondition om jag inte skulle använda BEMER-terapin. Jag har inte alltid haft BEMER med mig på weekendresor, men det korta uppehållet har inte haft en negativ inverkan. Eftersom jag använder behandlingen i förebyggande syfte så är återhämtningen snabbare och om jag skulle få en skada läker även den snabbare. Detta är hälsovård, inte bara rehab.” sammanfattar Kristiina.

Om Kristiina känner av symptom på influensa tar hon en intensivbehandling med BEMER-terapin, till exempel direkt på halsen. På detta sätt har hon ofta kunnat undvika att influensan brutit ut.

”I tillägg så är det givetvis viktigt med en hälsosam kost som tas upp väl av kroppen. På det sättet kan jag träna kontinuerligt. Jag använder också BEMER-terapin på långa flygresor, då är jag mycket piggare längre”, säger Kristiina.

http://www.sverige.bemergroup.com

Vad är mikrocirkulation?

Mikrocirkulationen är uppbyggd av ett tät nätverk av de allra minsta blodkärlen. Ungefär 74 % av blodomloppet sker i dessa minsta kärl. Mikrocirkulationen har en viktig transportuppgift: den levererar syre och näringsämnen till vävnader och organ, transporterar bort slaggprodukter och stöder immunsystemet.

 Vad är Bemer?

BEMER-teknologin är baserad på stimulering av den rytmiska rörelsen i mikrokärlens väggar – vasomotionen. Den effektgivande faktorn är en patenterad signal som återger rytmen i mikroblodkärl vid en störd rytm. BEMER stöder kroppens förmåga att kunna reparera sig själv genom en förbättrad mikrocirkulation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *