Sari Saarelainen är en 37-årig landsvägscyklist vars långa karriär har varit full av olika vändningar och fantastiska resultat. Hon är ännu på topp i cykling, hennes form är fortfarande bra och nu är målet OS i Tokyo 2020. Detta innebär att det krävs att cykla ett stort antal lopp 2019, för att samla poäng som man måste ha inför sommarspelen i Tokyo.

Jobb, jobb, jobb

Självklart är en elitidrottares träningsmängd tuff, 12 pass i veckan, men det finns ändå utrymme för många andra saker i Saris kalender. Sari utför administrativa uppgifter i sitt familjeföretag, Let’s Go Center och GoRooms Hotel som öppnades i augusti 2018. Hon har även spinningkurser, superfit-träningskurser och olika cykelteknik- och cykelträningskurser. Hon håller även kurser i Frankrike och Spanien ibland. Dessutom skriver hon också musik med sin man, och sjunger sina egna låtar. I tillägg till det går förstås mycket tid åt att sköta det dagliga med  en barnfamilj. Man måste verkligen vara i superkondition för att hinna och orka med allt detta!

Tog BEMER-terapin i bruk  2011

Saris uthållighet och prestanda stöds av BEMER® Fysikalisk Vaskulär Terapi som uppehåller god blodcirkulation i mikrocirkulationen. Med daglig användning av BEMER® säkerställer Sari att ämnesomsättningen i hennes celler och vävnader fungerar så väl som möjligt hela tiden, trots den jäktiga och stressiga vardagen. När cellerna får syre och näringsämnen som de behöver med blodet och när slaggprodukterna koldioxid och mjölksyra kan avlägsnas effektivt från cellämnesomsättningen går det också snabbare att återhämta sig från ansträngningar.

Sari tog BEMER-terapin i bruk 2011 medan hon väntade sitt yngsta barn. Hon hade länge haft smärtor i nedre buken under graviditeten och hade även sökt hjälp för dessa smärtor hos sin läkare. Hon fick dock ingen lindring. En dag på gymmet fanns det en BEMER-representant på plats. Hon provade på och hennes smärtor försvann redan efter första 8 minuter BEMER-behandling. Sari var förvånad och blev intresserad av vad det var. Hon deltog i en föreläsning om BEMER-terapi, sökte efter information på nätet och sedan köpte hon sin egen BEMER. Sedan dess har terapin varit i regelbunden daglig användning och hon har aldrig ångrat köpet av BEMER.

Fördelarna med terapin har varit många

Eftersom 74 % av alla våra blodkärl finns i mikrocirkulationen och dessa små kärl finns överallt i kroppen: i de inre organ, i skelett och muskler och även i huden, är det förståeligt att bra eller dålig mikrocirkulation har betydande inverkan på vår hälsa. Idag vet man också att störningar i mikrocirkulationen ligger bakom flera kroniska sjukdomar (Gutterman 2016, Human Microcirculation).

Saris erfarenhet är att fördelarna med terapin genom åren har varit mångfacetterade. Förutom att bli av med buksmärtorna under graviditeten har hon även märkt att BEMER-terapin hjälper henne att återhämta sig effektivt från träning och tävlingar. Särskilt på kvällarna efter hård träning kan hon lugna och återhämta sina benmuskler snabbt med behandlingen. Influensaepisoder har minskat i antal och om de kommer så varar de bara en dag eller två. Hon har inte haft munsår på flera år. Hon har även blivit av med konstant kalla händer, numera är händerna är alltid varma. Sovprogrammet är på varje natt och hjälper Sari att slappna av och somna snabbt.

Hon använder basprogrammet dagligen och hon använder lokalbehandlingar efter behov. BEMER-utrustningen tas också med på tävlings- och träningsresor om de varar längre än tre dagar.

BEMER®-terapin har fördelar för alla

Efter alla hennes egna goda erfarenheter är Sari en ivrig förespråkare för BEMER-terapi och har rekommenderat användning av den till släktingar och andra idrottare. Terapin är faktiskt i flitigt bruk i familjekretsen. Enligt Sari så skulle alla kunna dra nytta av denna behandling, oavsett ålder och kondition. En bra blodcirkulation är ju grunden till hälsan för oss alla.

Tack till Sari och lycka till med tävlingarna!

Vi säger varmt tack till Sari för intervjun och önskar henne all lycka med säsongens tävlingar så att hennes OS-drömmar kan gå i uppfyllelse!

Vad är BEMER® Fysikalisk Vaskulär Terapi?

BEMER® är en medicinteknisk apparatur kategoriserad som vaskulär terapi som fysikalisk stimulerar och aktiverar ett nedsatt/stört blodflöde hos små blodkärl. Denna behandlingsform stödjer och återställer tillförsel av syre och näringsämnen till vävnadsceller samt bortforsling av restprodukter från cellernas ämnesomsättning. Detta medför att vävnader som hud, muskler, ben och inre organ ges bättre förutsättning att fungera, regenerera och återhämta sig.

Terapins medicinska insats syftar inte till att eliminera ett specifikt symptom eller bota viss sjukdom utan fungerar mer utbrett genom att mikrocirkulationen stöds, vilket innebär att kroppen bättre kan reparera sina egna funktioner. Kroppens naturliga funktioner stöds och får hjälp att fungera mer optimalt som den naturligt har förutsättning för.

Artikeln bygger på intervjupersonens egna erfarenheter, som inte kan generaliseras. Konsekvenser och nyttan av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuell och beroende på kroppens situation.

https://sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *