Malin Wiik, 40, provade på en rad olika yrken innan hon hittade rätt inom hudterapi. Sedan ca 10 år tillbaka driver hon en skönhetsklinik med fokus på hälsa och välbefinnande. Intresset för hälsa har funnits så länge Malin kan minnas. ”Det är helt fantastiskt när man får andra att må bättre genom sitt arbete. I mitt jobb lär jag mig nya saker hela tiden”, säger Malin om sitt inspirerande arbete.

Ljusterapi blir allt vanligare

Listan på behandlingar som kan bokas är lång. Många kommer för ansiktsbehandlingar, fransar & bryn, massage, och behandling för händer och fötter. De två senaste åren har Malin även arbetat med ljusterapi. ”Ljusterapi är ett behandlingsområde som växer kontinuerligt och det är riktigt spännande då mina kunder märker de fantastiska effekterna som ljusterapin ger. Arbetet är varierande och roligt med en härlig mix av både hälsa och skönhet”.

Huvudvärk och magproblem från tidig ålder

Även om Malins arbete hjälper andra att må bättre, har hon inte alltid mått så bra själv då hon lidit av huvudvärk och magproblem sedan tonåren.

Från 2006 och framåt accelererade besvären med spänningar i käkarna och ofta olidlig huvudvärk. Hon berättar att hon har provat alla möjliga mediciner som hon fått utskrivna av olika läkare och när de inte hjälpte, sökte hon vidare till olika behandlingsformer och terapier så som akupunktur, osteopati, kraniosakral terapi, zonterapi m fl.

Malin träffade också en neurolog, som gav henne botoxinjektioner för att kapa migräntopparna.  Den mest intensiva smärtan la sig och Malin slapp att jämt och ständigt bli sängliggande. Istället kom en långdragen värk som i vissa perioder kunde plåga henne i upp till två veckor innan den avtog. Detta skulle ju vara svårt för vem som helst, men extra påfrestande för en egenföretagare och även om vardagen på något sätt var hanterbar, var livet inte så enkelt och glädjefullt som det skulle kunna vara.

När Malin mår bra njuter hon av utomhusaktiviteter i fjällen och naturen. Naturligtvis tycker hon även om att umgås med familjen och finna balans i vardagen.

BEMER-terapi hjälper

Då Malin för första gången introducerades för BEMER-terapi i november 2022 fanns stor skepticism. När man har testat så många olika terapiformer som hon gjort kan man förstå tvivlen: inget hade ju fungerat tidigare så varför skulle det här fungera? Men några månader senare köpte hon ett BEMER-set, det vore ju synd att inte greppa efter detta halmstrå som sades stimulera cirkulationen. Det var ett helt nytt sätt att se på hälsa.

En del resultat kom imponerande snabbt. De långvariga magsmärtorna, som inte vården funnit någon förklaring på, blev mycket lindrigare och kom allt mer sällan och idag är de nästintill helt borta.  Ledvärk förekommer fortfarande, men i mycket mildare form. Huvudvärken gör sina påhälsningar ibland men Malin upplever inte kroppen lika skör längre och har kunnat trappa ned alltmer på medicinerna hon tog dagligen.

Malin använder BEMERs basprogram 2 x 8 minuter per dag (morgon och kväll), samt sömnprogrammet för bättre återhämtning och bortforsling av slagg från kroppen.

”Det enda jag grämer mig över är att jag inte fick höra talas om BEMER tidigare och fick veta om effekterna den har på blodcirkulationen och lindring av värk och smärta”, Malin reflekterar och fortsätter: ”Bäst av allt är att BEMER inte har några biverkningar!”

Ett varmt tack till Malin för intervjun med önskan om det bästa för framtiden!

Artikkeln skrevs av Lena Svedevall, Hälsobyrån i Östersund, sjuksköterska & BEMER Medical partner

Effekterna av BEMER-terapin grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

BEMER vaskulär-terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper det att återställa en tillräcklig försörjning av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, hud eller inre organ, får bättre förutsättningar att fungera, förnyas och återhämta sig – samt producera energi.

Terapin,i motsats till läkemedel, är inte inriktad på att ta bort vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen . Det i sin tur leder till att kroppen får bättre förutsättningar att stärka sina egna funktioner på många sätt. Med andra ord, den hjälper kroppen att fungera så som den ursprungligen är avsedd att göra.

Man känner kanske inte någon effekt under själva behandlingen, förutom eventuellt en lätt stickande känsla, eftersom vi knappast känner av vårt blodflöde. Och det är så det ska vara, för vi skulle knappast vilja känna blodets rörelse i vårt 100 000 kilometer långa nätverk av blodkärl! Resultaten av terapin känns däremot i det långa loppet i form av en individuell, gradvis förbättring av välmåendet.

Artikeln bygger på den intervjuades egna erfarenheter, som inte nödvändigtvis går att generalisera. Konsekvenserna av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuella beroende på kroppens tillstånd

Be en av våra partners om mer information om BEMER-behandlingen

BEMER-partnerna är utbildade egenföretagare, som finns spridda i hela Norden, som kan svara på dina frågor och bjuda in dig till vår onlineföreläsning som lär dig mer om mikrocirkulationen och BEMER-terapin. Genom dem kan du även beställa en apparat, antingen för en 8-veckors testperiod eller köpa en egen direkt. De stöttar dig och hjälper dig också att komma igång – du behöver inte göra allt på egen hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *