Sirpa Ojanen är en flitig och aktiv Helsingforsare, som har varit pensionär i drygt ett år. Hon gillar bärplockning och stavgång och håller sig smal och vältränad även vid 65 års åldern. Hon orkar ta hand om sina föräldrar och ibland sköter hon om sina barnbarn och är medlem i Månsas pensionärsföreningens styrelse. ”Jag är väldigt sysselsatt, även nu när jag är pensionär. Som tur är jag i ganska bra form igen,” säger hon.

År 2018 medförde överraskande hälsoutmaningar som ledde till att Sirpa genomgick en allvarlig operation för ett artärbråck, det vill säga en utbuktning på en artär. Några år senare fick hon värk i höfterna. “Å andra sidan är jag tacksam för dessa motgångar, eftersom de drev mig att ta ännu bättre hand om min hälsa, att söka hjälp från den privata sektorn samt att skaffa BEMER-apparaten, även om allt detta har inneburit en viss kostnad ekonomiskt. Jag förstod hur viktigt det är att satsa på min egen hälsa och att behålla min rörlighet, säger Sirpa om sina erfarenheter under de senaste åren.

Höftproblem ledde till behandling av ett gammalt kirurgiskt ärr

För ett par år sedan, på väg till jobbet, kände Sirpa hur det högra benet höll på att ge vika när hon var på en längre bärplockningstur. Hon gick till företagsläkaren och det togs bilder på båda höfterna. Bilderna visade att det fanns slitage i båda höfterna och då fick hon remiss till fysioterapi på Fysios i Grankulla.

Sjukgymnasten behandlade höfterna med massage och gav även ett träningsprogram med övningar som Sirpa kunde genomföra hemma. Men hon ansåg också att ett par år gammalt, långt och åtstramande kirurgiskt ärr – som sträckte sig från under bröstet till naveln och därifrån till höger höft – begränsade höftens rörelser och därmed orsakade höftbesvär. Hon rekommenderade att Sirpa skulle prova LPG-behandling på en kollegas mottagning. LPG-behandlingen kan användas för att behandla även gamla ärr och muskeltäthet med en kombination av undertryck och mekanisk rullning. Fysioterapeuten använde BEMER-terapi, som stimulerar blodcirkulationen i hela kroppen och därmed även vävnadsämnesomsättningen, och även den tillhörande röda ljusterapin för ärret.

”Redan efter den andra behandlingen märktes det att ärret såg bättre ut. Det spändes också mindre och musklerna runt det hade mjuknat. Mina höftsmärtor lättade och jag kunde röra mig bättre. Jag var verkligen nöjd med resultatet och till och med förvånad, för jag hade trott att ett så gammalt ärr inte kunde behandlas längre,” minns Sirpa.

Axelsmärta efter ett målarjobb

Ett målarprojekt sommaren 2021 skapade ett nytt problem för Sirpa. Den här gången värkte axeln så mycket att det blev svårt att använda armen. En bekant sjukgymnast kom till undsättning. Hen använde BEMER-terapi på axeln några gånger under den vanliga behandlingen.

“Smärtan i axeln lättade och slutade så småningom helt och hållet, och till denna dag har smärtan inte kommit tillbaka. Jag gick också för att behandla mig själv och min axel med min pålitliga massageterapeut, vilket måste också ha varit till hjälp,” berättar Sirpa om axelläkningen.

Fysikalisk vaskulär BEMER®-terapi möjliggör fysiskaktivitet

Eftersom fördelarna med BEMER-behandling blir framför allt tydliga under vanligt hemmabruk, när mikrocirkulationen och vävnadsämnesomsättningen ständigt bibehålls på en bättre nivå, rekommenderade fysioterapeuten att Sirpa köper en egen enhet att ha hemma. “Jag köpte äntligen BEMER Pro-Set hösten 2021, när jag fick ihop pengarna för inköpet. Det var en stor investering, men jag har varit otroligt nöjd med den. Jag tar alltid med mig den till stugan så att jag kan plocka blåbär. Den gör att jag kan röra på mig!”

Sirpa tar två behandlingar enligt basprogrammet dagligen och använder dessutom B.PAD behandlingsbältet för nacken och höfterna. Vid morgonkaffet hjälper också en varm havrekudde på axlarna. Dessutom tar hon BEMER rödljusterapin på sina ömma fingrar. “Jag har också fått diagnosen slitage i fingrar och nacken”, säger Sirpa, som en gång arbetade som sömmerska.

Enligt röntgenbilder från förra sommaren har artrosen i Sirpas höfter utvecklats något. Artrosen har inte hejdats av BEMER-behandling, men smärtan har lindrats och kroppen är mera smidig, på det sättet har rörelseförmågan bevarats. ”På morgnarna och när jag kliver ur bilen är jag stel som en trähäst, men rörelse och BEMER-terapi bibehåller smidigheten i kroppen, säger Sirpa. Enligt hennes stegräknare tar hon vanligtvis cirka 8000 steg om dagen. “Om höften ömmar, tar jag en paus med promenaderna och tar i stället BEMER-behandlingar mer än vanligt, då är jag snart tillbaka i promenad- eller bärplockningsform igen.”

”Jag upplever också behandlingen som avslappnande. Jag har aldrig tagit tupplurar, men när jag tar BEMER under dagen håller jag alltid på att somna. Jag har också varit piggare sedan i höstas, hjärnan verkar fungera bättre. Det kan också bero på att jag har gått i pension och lever i ett mer avslappnat tempo, vem vet. Jag mår i alla fall relativt bra nu, eftersom värkarna och smärtorna är under kontroll, även om det finns lite kvar.”

Effekterna av BEMER®-terapi grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

BEMER® fysikalisk vaskulär terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig – samt producera energi.

Terapin är inte riktad, vilket läkemedel är, för att avlägsna vissa symtom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kropp har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra.

Effekten av behandlingen känns kanske inte alls under behandlingen, förutom möjligtvis en liten pirrig känsla, eftersom vi brukar ju inte känna vår blodcirkulation. Det är ju så det ska vara, för vi vill knappast känna blodets rörelser i vårt 100 000 kilometer långa blodkärlsnätverk! Resultaten av terapin, å andra sidan, känns som en individuell förbättring över tid.

Artikeln är baserad på respondentens egna erfarenheter, som kanske inte allmänt gäller för alla människor. Resultaten av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuella, beroende på kroppens tillstånd.

Ett varmt tack till Sirpa och en fortsatt god hälsa också!

Fråga mer om BEMER-behandling av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade enskilda företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER-terapin fungerar. De kan även hjälpa till med att beställa apparaten i 8 veckor, för att pröva på, eller så kan man beställa den direkt för att köpa. De ger också användningsråd så att man kommer smidigt i gång med behandlingen och behöver inte undrar över något.

Om du inte redan har namnet på en BEMER-återförsäljare kan du skicka in dina frågor per e-post till adressen info@bemernordic.com, så vägleder vi dig till en lokal återförsäljare.

Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att hjälpa dig!

https://sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *