Kasper Jämsä är en aktiv ung man från Lahtis som arbetar i byggbranschen och jobbar även som purser på ett fartyg. Men i början av juni inträffade en otäck och allvarlig olycka när 25-årige Kaspers tumme slets nästan av när han försökte förtöja en båt i hamnen.

”Eftersom alla kärlen, och även nerverna, var sönderslitna fanns det väldigt liten chans att rädda tummen, men som tur var så sitter den kvar nu. Det har även betraktats som ett medicinskt mirakel, säger en lättad Kasper.

BEMER-terapi, som förbättrar blodcirkulationen, har varit med i läkningsprocessen från början. “Jag kände effekten av behandlingen på tummen starkt från allra första behandlingen. Jag var tvungen att börja med bara några minuter i taget,” berättar han om sina upplevelser.

Trots att tummen hängde på i en skinnbit, fortsatte Kasper att töja fast båten!

Olyckan inträffade när Kasper hade kastat ett rep i hamnen och höll på att göra en knut för att säkra fartyget. En stark vind drev dock båten så snabbt in i hamnen att hans tumme fastnade mellan repet och båten. ”Jag såg hur tummen hängde från skinnet och benet stack rakt ut. Men jag avslutade ändå knuten med vänster hand,” berättar han om händelserna. Killen har ganska lugna nerver!

Efter att ha förtöjt båten gick Kasper tillbaka in till båtens pentry och visade tummen, då kallades en ambulans omedelbart till hamnen. Från Päijänne-Tavastlands centralsjukhus skickades han direkt till Tölö sjukhus i Helsingfors för operation samma dag.

”De trasiga kärlen gick inte att reparera och bara en del av nerverna kunde räddas. Det fanns en risk att blodtillförseln till tummen inte skulle fungera och att den skulle behöva amputeras,” berättar han om hur mörkt det såg ut då.

Fysikalisk vaskulär BEMER®-terapi från och med dag 1

Eftersom Kaspers bägge föräldrar jobbar med naturterapier har han varit bekant med kompletterande och alternativa terapier sedan barndomen. Därför godtog han omedelbart förslaget från BEMER-återförsäljaren och homeopaten, en bekant till hans föräldrar, om att prova på BEMER-terapi, för att stimulera blodcirkulationen, samt  homeopatiska mediciner. Återförsäljaren tog med sig enheten till sjukhuset för att testa den. I sjukhuslobbyn fick Kasper behandling dagligen medan han vistades på sjukhuset.

“Effekten av behandlingen kändes omedelbart. Jag fick behandling för tummen i bara några minuter till en början, eftersom jag fick först en känsla av tryck och värk i tummen direkt under behandlingen. Efter ett tag lättade värken,” förklarar Kasper. Nästa dag upprepades samma sak.

Efter några dagar fick han BEMER-terapi ett par gånger om dagen och även lokalbehandling med rött ljus, B. light, med en apparat som BEMER också tillhandahåller. “Varje gång fick jag känningar i tummen från båda dessa behandlingar, så det hände verkligen något”, berättar Kasper.

Kirurgen som opererade hans tumme undersökte tummen varje morgon och kväll och varje gång sa han “att än så länge får tummen vara kvar eftersom det inte fanns några tecken på nekros”. Sjukgymnasten uppgav att det faktum att tummen kunde bevaras var inget mindre än ett medicinskt underverk eftersom man inte hade kunnat förena kärlen och nerverna som hade gått av.

Jag är tacksam för all hjälp jag har fått

Efter en vecka på sjukhuset kunde Kasper återvända hem och tummen fick sitta kvar. Föräldrarna bestämde sig för att skaffa sin egen BEMER-apparat för Kaspers användning, som han har använt dagligen ända tills idag. ”Det är skönt att ta behandlingen genom att ligga på underlaget. Hunden ligger också gärna på den,” berättar han. Dessutom får Kasper homeopati-och akupunkturhjälp av sina föräldrar, samt går på fysioterapi med specifika övningar för att återfinna den förlorade kompressionskraften i tummen.

Även om tummen är kvar är den fortfarande klumpig och delvis avtrubbad. Å andra sidan är den också öm på de ställen nerverna fortfarande fungerar. Ledstelhet i tummen innebär också att rörelserna är begränsade. Det finns dock hopp om att dessa symtom skall sakta bli bättre, även om tummen aldrig blir riktigt som den var förut.

”Många saker är fortfarande omöjliga, som att knäppa skjortan, eller låsa upp dörren med nyckel, men när högerhanden inte riktigt lyder har jag lärt mig att använda min vänstra hand. Milstolpen var när jag kunde äta sushi med vänster hand,” skrattar Kasper.

Kaspers sjukskrivningsperiod är precis avslutad och han har återvänt till jobbet, så hans hand är redan i ganska bra skick.

”Jag är jättetacksam för att många händelser gick rätt för mig. Kirurgen gjorde ett utmärkt jobb och BEMER-behandlingen och homeopatin har varit värdefulla stöd. Det kan ju ha varit så att utan alla dessa terapier hade tummen inte suttit kvar idag,” konstaterar Kasper.

Effekterna av BEMER®-terapi grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

BEMER® fysikalisk vaskulär terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig – samt producera energi.

Terapin är inte riktad, som läkemedel, för att avlägsna vissa symtom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kropp har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra.

Effekten av behandlingen känns kanske inte alls under behandlingen, förutom möjligtvis en liten pirrig känsla, eftersom vi brukar ju inte känna vår blodcirkulation. Det är ju så det ska vara, för vi vill knappast känna blodets rörelser i vårt 100 000 kilometer långa blodkärlsnätverk! Resultaten av terapin, å andra sidan, känns som en individuell förbättring över tid.

Artikeln är baserad på respondentens egna erfarenheter, som kanske inte allmänt gäller för alla människor. Resultaten av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuella, beroende på kroppens tillstånd.

Ett varmt tack till Kasper och lycka till med rehabiliteringen!

Fråga mer om BEMER-behandling av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade enskilda företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER-terapin fungerar. De kan även hjälpa till med att beställa apparaten i 8 veckor, för att TESTA , eller så kan man beställa den direkt som ett köp. De ger också användningsråd så att man kommer smidigt i gång med behandlingen och ger svar på ev frågor.

Om du inte ännu känner till en BEMER återförsäljare kan du hitta en som passar dig från våra hemsidor genom att välja: http://sverige.bemergroup.com/se,  och i nedre högra hörnet klickar du på en cirkel med texten BEMER.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *