Otroligt bra resultat

36-åriga Nina Alanen från Kauttua har provat BEMER-terapi till allt möjligt – både sig själv och sina hästar och sin hund – och har alltid fått hjälp.

Hennes introduktion till terapin började i mars 2022, när någon kom till stallet för att presentera den. När resultaten var omedelbart synliga på hästarna bestämde sig Nina direkt för att skaffa utrustningen som sin egen, både för sina hästar och för sig själv och det har inte funnits någon anledning att ångra beslutet.

BEMER®-terapi slappnar av hästar och har hjälpt till med skador

Omedelbart efter införandet av BEMER-terapin slappnade hästarna synligt av och lugnade sig. Näsborrarna utvidgades eller så började hästen tugga med munnen, båda tecken på avkoppling. Hästen Pinsku hade en klump i bröstet stor som ett ägg till följd av en skada, men B. light-terapin tog bort den under samma demonstration. ”Jag hade inte trott det om jag inte hade sett det själv med egna ögon,” konstaterar Nina. “Jag tog omedelbart beslutet att skaffa BEMER Horse set utrustningen.”

BEMER Horse-Set har varit i upprepad användning sedan dess. Hästarna får en aktiverande 15-minuters behandling alltid före ridning eller annan träning, och efter ett träningspass – en återställande 5-minuters behandling. Efter hoppning sätts även på damaskerna som ingår i setet för att behandla och ge återhämtning i benen.

”Jag använder också de vårdande damaskerna för musklerna i nacke eller axlar, och även för ostabila bakknän,” berättar Nina. Det 16-åriga Elli-stoet har fått lokalbehandling med gott resultat för en muskelskada i övre bakbenet som en gång uppstod vid en spark från en annan häst.

Enheten för rött ljus, B. Light, som är en del av Human-Set, har använts av Nina för att behandla sår hos hästar när hon har märkt att det påskyndar läkningen.

Pinsku har tendens att bli nervös när de är på resande fot, men BEMER-behandling före transport och på tävlingsplatser verkar lugna hästen på ett bra sätt. ”Det är obegripligt hur mycket lugnare Pinsku är nu. Enheten har varit ett kanonbra köp på alla sätt!” säger Nina förnöjt.

Nöpö

Hunden fick tillbaka håret

Ninas två hundar, Nöpö och Jali, kryper upp på behandlingsunderlaget när den är på. Hårstråna vid basen av Jalis svans har börjat växa när Nina provat B.light behandlingen på en hårlös fläck. ”Det är helt otroligt. Området har varit hårlöst sedan den var valp, i nästan 7 år, så jag trodde inte att hårstråna skulle växa tillbaka längre.”

Jali

Hjälp för sina åtstramande kirurgiska ärr, svullnader, ryggsmärta samt med sömnen

Nina har genomgått en stor bröstcanceroperation under 2020, vilket resulterade i stora kirurgiska ärr på armhålan och bröstet. De stramade och hindrade handens rörlighet. Dessutom hade vätska ackumulerats i det opererade området.

När Nina började ta BEMER-behandlingar började svullnaderna avta och har inte kommit tillbaka. “För ärren tar jag B. light behandling och det hjälper helt klart med stramhetskänslan. Ärren blir mer flexibla och det är nu lättare att röra min arm också”, beskriver Nina sin upplevelse.

”Jag har också drabbats av ländryggssmärta, trots att jag inte har någon skada där. Nu, med BEMER-behandling, kommer jag inte ens ihåg när min rygg var öm sist.” Nina tar också lokala behandlingar med B. PAD-applikationen i förebyggande syfte efter ett större stall- eller trädgårdsarbete, och hennes rygg har inte blivit öm efter större arbetsinsatser som den brukade bli.

Nina har också fått hjälp för sin dåliga sömnkvalitet och vaknandet om nätterna. “Efter en bättre natts sömn känner jag mig mer utvilad och min kropp känns inte lika tung.”

”Jag rekommenderar definitivt BEMER! Även om det kostar pengar är fördelarna värda priset.”

Effekterna av BEMER®-terapin grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

BEMER® vaskulär-terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig – samt producera energi.

Effekten av behandlingen kanske inte känns mycket under behandlingen, förutom en lätt stickande känsla och avkoppling, eftersom vi knappast känner vårt blodomlopp. Resultaten av terapi, å andra sidan, känns ofta på längre sikt som en individuell förbättring av känslan. Det är ofta lätt att märka en hästs svar på behandlingen genom dess ansiktsuttryck och gester, liksom genom dess rörelse, som även Nina beskriver i sina observationer.

Idag används glädjande nog BEMER av ett stort antal toppryttare, travtränare och hästentusiaster både i Finland och Sverige och runt om i världen, och feedbacken på dess effekter har varit mycket bra och mångsidig.

Artikeln bygger på den intervjuades egna erfarenheter, som inte nödvändigtvis går att generalisera. Konsekvenserna av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuella beroende på kroppens tillstånd.

 Ett varmt tack till Nina för intervjun och god hälsa för framtiden också!

 Fråga gärna mera om BEMER-terapin av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade enskilda företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER-terapin fungerar. De kan även hjälpa till med att beställa apparaten i 8 veckor, för att pröva på, eller så kan man beställa den direkt för att köpa. De ger också användningsråd så att man kommer smidigt i gång med behandlingen och behöver inte undrar över något.

Om du inte ännu känner till en BEMER återförsäljare kan du hitta en som passar dig från våra hemsidor genom att skicka in dina frågor per e-post till adressen info@bemernordic.com, då vägleder vi dig till en lokal återförsäljare.

Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att hjälpa dig!

https://sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *