Leendet är återfunnet och vardagen går som smort

54-åriga Ivalo-bon Niilo Guttorms nya bättre och mer välmående liv började efter att han bekantat sig med BEMER fysikalisk vaskulär terapi i januar -20. Nu har hans problem med migrän samt nackvärk som han har lidit av i tjugo år försvunnit. Han har nu ett leende på läpparna igen och vardagen rullar på som den ska.

30 år av muskelvärk

Niilos välmående började bli sämre i början på 90-talet. Det var då han fick diagnosen kronisk muskelsjukdom som förorsakade värk i synnerhet i nackpartiet men även i andra delar av kroppen. Musklerna blev stela och han fick lätt för att få kramper. Oftast så kunde han endast sova på ryggen, eftersom det gjorde för ont i nacken att ligga på sidan. Under årens lopp har han fått massageterapi, TENS-terapi samt smärtstillande läkemedel. Under loppet av 30 år har det gått åt rätt så mycket mediciner, och dessa har i sin tur fört med sig problem med magen.

Hamnade på intensiven på grund av migrän och även botox prövades som botemedel

Niilo har lidit av huvudvärk ända sedan han var ung, men den svårare migränen började i början på 2000-talet. Under dessa tjugo år har Niilo inte haft många migrän-fria dagar och han har behövt ta läkemedel mot migrän nästan varje dag. Det prövades även med botoxsprutor och de hjälpte faktiskt ett tag, men efter ett år blev muskelsjukdomen värre på grund av att han fick botoxinjektionerna i muskeln. Då fick han helt enkelt sluta med den behandlingen.

Några gånger har Niilo även hamnat med dropp på sjukhus när hans kondition blivit verkligt dålig och ingenting annat hjälpt. ”På grund av stora mängder läkemedel har magen och tarmarna redan varit under stor press och sedan efter att jag fått dropp tar det flera dagar att få klarhet i huvudet”, berättar Niilo. ”Det var till och med så att ett migränläkemedel började förorsaka migrän istället. Jag fick sluta upp med den ett tag och ta ett annat läkemedel istället.”

Framåt med hjälp av finsk sisu

Även om han inte har mått särskilt bra så har Niilo ändå trots allt orkat jobba med hjälp av sin finska sisu! Han jobbar som IT-expert. ”Det tär på koncentrationsförmågan och tankekapaciteten när jag inte kan sova ordentligt på natten på grund av migrän så att jag blir trött på dagen och sedan fortsätter migränen under dagen. Men på något sätt har jag bara kämpat vidare”, beskriver Niilo situationen.

”Onekligen har det ibland visst verkat lite hopplöst när jag har känt att det inte egentligen finns någonting som kan underlätta besvären.”

BEMER-behandlingen började hjälpa omedelbart

I januari i år provade Niilo BEMER-terapin för första gången hos sin vän Soile Törmänen. Soile hade för sin del fått hjälp av behandlingen för sina fibromyalgismärtor och sedan rekommenderade hon att Niilo skulle prova terapin.

”Jag kände effekten av behandlingen direkt när det började pirra i kroppen, i synnerhet i benen”, berättar Niilo. ”Jag märkte att värken och migränen lättade efter behandlingen. Inte helt och hållet men lite grann i varje fall.” Redan nästa dag gick Niilo till Soile och tog behandlingen för andra gången och sedan igen efter en vecka, två dagar i följd. Han märkte att hans kondition förbättrades avsevärt och att symptomen hölls borta i ett par veckor efter behandlingarna. ”Jag var ganska så förvånad, trots att jag hade hört mycket gott om behandlingen, eftersom jag hade prövat på allt möjligt tidigare.”

Regelbunden användning har gjort att migränen och muskelsymptomen har hållit sig borta.

Ett BEMER-behandlingsrum öppnades nyligen i Ivalo och där  kan man köpa månadskort för att få behandling varje dag om man vill. Niilo bestämde sig att ta sig dit för att få regelbunden BEMER-terapi.

”Det var ett gott beslut! Jag gick från slutet av februari på regelbunden behandling och i fem veckor klarade jag mig utan en enda migrän- eller värktablett! Jag fick inga muskelkramper heller!”, säger Niilo glatt. Då hände det att det blev uppehåll en och en halv vecka i behandlingen och  hans muskelvärk kom då tillbaka, men hans migrän höll sig dock borta under uppehållet. Nu gör Niilo vad han kan för att kunna fortsätta behandlingen på BEMER-rummet i Ivalo varje dag. ”Jag har även fått hjälp med min tennisarmbåge.” berättar han.

Jag orkar helt enkelt mycket mer än tidigare

Niilo orkar nu på en annan nivå, nu när hans krämpor är borta och han kan återigen sova ordentligt. ”Det känns härligt att vakna upp pigg och välmående. Arbetsmotivationen är i en helt annan klass för sig, jämfört med när jag fick tampas med smärtorna”, säger Niilo med ett leende. Det känns roligare att motionera och jag är gladare i sinnet, trots att Corona-isoleringen numera har begränsat möjligheterna för hobbies och att kunna träffa andra människor.

”Det har också varit väldigt bra att kunna bli av med intag av mediciner eftersom de bidrog till att konditionen blev sämre på många sätt. Nu har jag inte längre magbesvär och jag känner mig klar i huvudet också.”

”Jag har verkligen fått mitt liv tillbaka – utan att överdriva i det minsta!”

”Och jag kan säga att jag är ytterst tacksam att jag har hittat denna behandlingsform. Alla som har olika besvär borde få information om denna behandlingsmöjlighet!” rekommenderar Niilo.

I sinom tid kommer han att skaffa sin egen BEMER för att kunnat ta sina behandlingar bekvämt i sitt eget hem. Då planerar han att även ta sömnprogrammet i bruk.

BEMER-terapins effekter baseras på en förbättrad mikrocirkulation

BEMER vaskulär terapi är en fysikalisk terapiform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de minsta blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillförsel av syre och näring till vävnadscellerna, samt att avlägsna slaggprodukterna från vävnaderna. Detta innebär att olika vävnader, som till exempel i musklerna, benen, huden eller de inre organen, har bättre förutsättningar att förnya och återhämta sig och smärtorna reduceras ofta också.

Terapin är alltså inte inriktad mot att ta bort något visst symptom, eller att förbättra någon viss sjukdom så som läkemedel gör utan BEMER fungerar så att den stödjer mikroblodcirkulationen. Detta innebär att kroppen har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många olika sätt. Niilos fall är ett gott exempel på detta.

Ett varmt tack till Niilo för intervjun och ett fortsatt välmående i framtiden!

https://sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *