I en intervju den 22/7 2020 i ”ehorse Magazin” berättade  Simone Blum om hur hon får ihop vardagen som småbarnsmamma och elithoppryttare. “Som tur är, säger hon, har hon stöd från sin mor och mormor med barnpassningen när tiden blir knapp”.

Simone berättar att topphästen DSP Alice har en stark karaktär och styrkorna är hennes gränslösa vilja, talang, en otrolig försiktighet samtidigt som hon har en stark kämparglöd. Sist men inte minst en enorm kärlek till hoppning och den här sporten.

Alice har även en del egenheter som att hon är lite av en diva. Hon visar tydligt vad hon tycker om och framför allt vad hon ogillar. Det tycker Simone är jättebra. Man får aldrig behandla Alice orättvist utan man måste vara ett team med henne, då gör hon vad som helst för ryttaren. Den långa pausen under intervjun ogillar hon definitivt, likaså avskyr hon när hennes boxkompisar åker iväg på tävling/träning och hon blir ensam i stallet.

Som elitidrottare följer man en plan och det gäller även inom ridsporten

Mycket tid rider man ju, men Simone försöker även få in fyspass för sig själv. För ryttare är bålträning speciellt viktig, men även styrketräning. En optimal återhämtning är också viktigt.

När det gäller hästarna lägger hon mycket värde på bra uppvärmning först i skritt sedan en hel del trav- och galopparbete med få pauser för att bygga upp uthållighet och kondition.

På frågan om de har fasta ritualer innan och efter träningen svarar Simone att alla hästarna får behandling med BEMER horse set innan träningen och om de arbetat hårt får de en behandling även efter träningen för att stötta återhämtningen. De har upplevt mycket bra effekt med BEMER, hästarna mår bra av det.

I Simones stall har de använt BEMER i några år nu

De kom i kontakt med BEMER när en av deras hästar hade skadat den djupa böjsenan, vilket i princip innebär slutet på hästens tävlingskarriär. De använde då BEMER i 6 veckor, både täcket och manschetten (BEMER VET) och efter de 6 veckorna var hålet i senan läkt. Veterinären trodde inte sina ögon! Sedan dess är de begeistrade BEMER användare – även när det gäller dem själva, både Simone och hennes man. Se film här med Simone och även hennes man är med, drygt 3 min https://youtu.be/TdFICJJCdTc

Hon säger att även ryttarna själva ofta kämpade med ryggproblem och smärtor, för naturligtvis medför ridning och hoppning en belastning på ryttarens kropp, i synnerhet på ryggen. Nu använder de BEMER human varje morgon och kväll. Simone hade tidigare spända muskler som gav spänningshuvudvärk, vilket inte längre är fallet.

Inte bara elitryttare utan även hobbyryttare med sina hästar har stor nytta av BEMER. Där förekommer också skador och spända muskler. Även en hobbyhäst har rätt till bättre livskvalitet i vardagen.

Simone var med och hjälpte till vid utvecklingen

Hon har testat prototypen av det nya BEMER Horse Setet in i minsta detalj och tycker att det blev en riktigt lyckad produkt.

För att hålla hästen frisk och stark hjälper BEMER otroligt mycket, men hästar såväl som människor behöver tränas för att tåla belastningen.  Ju mer vältränad hästen/människan är desto mindre skador uppstår. Simone menar att det är viktigt att hästar kommer ut och rör på sig mycket.

Simone får frågan vilken drömritt hon önskar sig, att galoppera på stranden eller en lång ritt i naturen. Då svarar hon, att hon hade möjlighet att rida på stranden i Oliva Nova där hon brukar träna, men där var hästarna aldrig så avspända och Alice skulle hoppa över varenda våg. Därför vore det en dröm att någon gång gallopera på stranden med en lugn, avspänd häst. Långa ritter i naturen är däremot ingenting för henne. Största drömmen är dock fortfarande en olympiamedalj.

Artikeln är ett referat från tyska artikeln, skriven och översatt av Carola Grauers. Några foton är från tyska artikeln. https://www.ehorses.de/magazin/partner/interview-mit-simone-blum/

https://sverige.bemergroup.com

BEMER® är en medicinteknisk apparatur kategoriserad som vaskulär terapi som fysikalisk stimulerar och aktiverar ett nedsatt/stört blodflöde hos små blodkärl. Denna behandlingsform stödjer och återställer tillförsel av syre och näringsämnen till vävnadsceller samt bortforsling av restprodukter från cellernas ämnesomsättning. Detta medför att vävnader som hud, muskler, ben och inre organ ges bättre förutsättning att fungera, regenerera och återhämta sig.

Terapins medicinska insats syftar inte till att eliminera ett specifikt symptom eller bota viss sjukdom utan fungerar mer utbrett genom att mikrocirkulationen stöds, vilket innebär att kroppen bättre kan reparera sina egna funktioner. Kroppens naturliga funktioner stöds och får hjälp att fungera mer optimalt som den naturligt har förutsättning för.

Artikeln bygger på intervjupersonens egna erfarenheter, som inte kan generaliseras. Konsekvenser och nyttan av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuell och beroende på kroppens situation.

BEMER-teknologin är baserad på stimulering av den rytmiska rörelsen i mikrokärlens väggar – vasomotionen. Den effektgivande faktorn är en patenterad signal som återger rytmen i mikroblodkärl med en störd rytm. BEMER stödjer kroppens förmåga att kunna reparera sig själv genom en förbättrad mikrocirkulation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *