Mats Persson diagnostiserades med ”Diabetes Typ-1” 2009

Mats fru hade reagerat på att hon inte längre kände igen honom – De sista månaderna hade han blivit både otrevlig och glömsk. Hon kände att det här funkar ju inte och Mats berättar att hon sagt åt honom: att går du inte till doktorn och gör nå´t åt det här, så får vi skiljas.

När Mats kom till läkarstationen var blodsockret skyhögt, det låg på 40-50 och det ska normalt ligga runt 5. ”Jag fick inte köra hem, det fanns inte på kartan sa läkaren. Och jag som hade kört dit med motorcykeln”.

Själv hade Mats inte noterat att något var fel. Det hade ju kommit smygande och då märker man det inte på samma sätt. “Jag drack i och för sig massor, mest juice, vilket jag med facit i hand förstår inte alls gjorde saken bättre. Sen var det också otaliga besök på toaletten varje dag, men det var inget jag egentligen funderat över. Så länge man är på hemmaplan och har en toalett till hands så funkar det ju. Värre var det när jag var på resande fot, då märktes det att jag besökte toaletten oftare än andra.”

Diagnos och undersökning

Efter att Mats fått sin diagnos Diabetes typ-1, blev han kallad på ytterligare undersökning. Läkaren hade påtalat att hans fötter inte alls såg bra ut, vilket Mats inte alls upplevt som något problem. ”De hade förhårdnader, men det är väl normalt”.

På undersökningen kunde det konstateras att han både hade förhårdnader och känselbortfall, vilket är tydliga tecken på dålig mikrocirkulation. Fötterna får inte den försörjning som behövs och då tar vävnaderna stryk.

Uppföljning av känselbortfall i fötterna

Mats gick därefter regelbundet på fotvård och följdes upp med undersökningar där hans känselbortfall testades. Mats frågade läkarna varför det var så viktigt att mäta känseln.

Det finns flera negativa följder med att förlora känseln. För det första så märker man inte lika lätt om man får sprickor, skav, stickor och infektioner som sedan kanske inte läker. Mats säger med ett leende, ”Det är ju inte så att man tittar på sina fötter varje dag och de ligger ju inte i någon annans blickfång heller”.

Det andra som sjukvården berättade för Mats var att känselbortfall inverkar på återkopplingen i nervsystemet, vilket direkt påverkar balansen. Något som är oerhört viktigt. Med sämre balans blir du fumligare och mer osäker i ditt rörelsemönster, vilket sedan präglar din vardag och ökar risken för onödiga snubbel- och fallolyckor, både i jobbet och på fritiden.

Enkelt och effektivt med BEMER terapi för mina fötter

Mats startade med regelbunden BEMER-terapi 2017 och märkte efter hand förbättringar på flera områden. Men om han bara får nämna en av dem så är den stora vinsten hans fötter. På den senaste mätningen, i slutet på 2019, fanns det inget som tydde på några som helst känselbortfall. Det gjordes då ytterligare undersökningar med ultraljud och elektroder varpå de bedömde hans mikrocirkulation i fötterna som mycket god. I och med detta är han nu avskriven och kommer inte längre få remiss och kallelse med automatik för fler undersökningar.

”Om jag får säga något mer, som jag ser som en stor vinst i det hela, så är det enkelheten. Det är så enkelt att behandla sig själv med BEMER, det är bekvämt och det tar lite tid i anspråk. Har man som jag, ett BEMER Pro-set kan man dessutom behandla två områden samtidigt.”

BEMER är självklart för såväl mina gamla som nya skador

”Alla har ju sina skavanker och ända sedan barnsben har jag haft problem med ena knät. I lågstadiet var det svullet och ömt, man sa att jag hade ”vatten i knät”. I mitt fall var det slemsäckarna som var svullna och inflammerade och det gjorde ont, riktigt ont. Jag hade även problem med mitt knä när jag låg i lumpen. Jag var då i 20 årsåldern och jag minns att knävecket var rejält svullet. Trots problemen med mitt knä har jag kunnat vara mycket aktiv med fotbollen ända upp i 45-årsåldern. Det har såklart satt sina spår och att behandla mitt knä varje dag har blivit en självklar vana och något jag gör även om jag inte alls känner av det längre. Jag vet att jag har en svaghet där och något jag behöver hålla i skick. Man blir ju inte yngre om man säger så.”

”Sen måste jag ju också berätta om när jag tog tag i handtaget på ugnsformen som jag nyss hade tagit ut ur ugnen. Så klantigt, men det är ju sånt som lätt kan hända som i detta fall när jag blev avbruten och störd i det jag höll på med. Hur som helst, så sköljde jag under ljummet vatten i säkert 5 minuter innan jag kom på att jag har ju faktiskt BEMER. Den här gången tog jag BEMERs B.Light, som är ett speciellt ljus, som tillsammans med BEMER-terapin som grund är mycket effektivt. Efter endast 2 minuter med B.Light så försvann smärtan helt.”

Bättre blodcirkulation får hjärna och kropp att fungera bättre

”Något som man kanske inte tänker på själv, men som jag märkt hos andra som jag introducerat BEMER för, är att de efter en kort tids regelbunden användning blir mer företagsamma. De får helt enkelt tummen ur och kommer till skott med saker och ting. Jag tänker att det beror på att bättre blodcirkulation och syresättning får hjärna och kropp att fungera bättre. Det är så klart en rad olika faktorer på vägen dit – en bättre mikrocirkulation ger många positiva dominoeffekter. Jag ser även BEMER terapins effekt som lymfdränage och stöd för immunförsvarets funktioner. Det finns mängder av fördelar!”

Intervju och text, Fiddeli Kluge – augusti 2020

BEMER® är en medicinteknisk apparatur kategoriserad som vaskulär terapi som fysikalisk stimulerar och aktiverar ett nedsatt/stört blodflöde hos små blodkärl. Denna behandlingsform stödjer och återställer tillförsel av syre och näringsämnen till vävnadsceller samt bortforsling av restprodukter från cellernas ämnesomsättning. Detta medför att vävnader som hud, muskler, ben och inre organ ges bättre förutsättning att fungera, regenerera och återhämta sig.

Terapins medicinska insats syftar inte till att eliminera ett specifikt symptom eller bota viss sjukdom utan fungerar mer utbrett genom att mikrocirkulationen stöds, vilket innebär att kroppen bättre kan reparera sina egna funktioner. Kroppens naturliga funktioner stöds och får hjälp att fungera mer optimalt som den naturligt har förutsättning för.

Artikeln bygger på intervjupersonens egna erfarenheter, som inte kan generaliseras. Konsekvenser och nyttan av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuell och beroende på kroppens situation.

https://sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *