Inverkan av fysikalisk vaskulär terapi på en diabetikers blodcirkulation.

I  december 2015, arrangerades en tillställning för finska läkare och journalister i Helsingfors. Tillställningen handlade bland annat om att effekterna av fysikalisk vaskulär terapi på mikrocirkulationen kan mätas i realtid. Mätinstrumentet bygger på “white-light spectroscopy” teknologin som innefattar ett laser dubbel mikroflödemätsystem LEA (validerad och internationellt godkänt).

Klopp_mittaustilanne4IMG_3500

Försöksgruppen som man gjorde mätningarna på under två olika tillfällen var fyra personer med diabetes och en person med artros – ingen av dessa personer hade tidigare använt denna terapi. Resultaten av effekterna av fysikalisk vaskulär terapi blir bättre med en långvarig regelbunden användning av terapin, men under själva demonstrationen fick man redan en tydlig skillnad i mätningsresultatet efter bara några minuters behandling.

Klopp_mittaustilanne6IMG_3502

Blodflödeshastigheten förbättrades i de subkutana (under huden) vävnaderna samt i de djupare liggande musklerna. De två lägsta siffrorna på mätapparaten uppger resultaten av flödeshastigheten. Följderna av regelbunden stimulation är, till exempel, en förbättrad upptagning av syre i cellerna, som i sin tur har en bred inverkan på flera av kroppens processer. Ett exempel är att de vanligaste orsakerna till smärta är ischemiska, det vill säga, orsakad av syrebrist i cellerna.

Klopp_soluaineenvaihduntaIMG_3489

Professor dr Rainer Klopp, forskare i mikrocirkulationen på MikrocirkulationsInstitutet i Berlin, presenterade de senaste forskningsresultaten om hur mikrocirkulationen fungerar, och hur BEMER-terapin påverkan den.

Vi får ständigt ny information genom forskning om mikrocirkulationen som kan användas för att förebygga och vårda sjukdomar. Ett bättre blodflöde påverkar, till exempel, immunförsvarssystemets funktion. Grunden för friska celler är en förbättrad transport av syre och näring till cellerna och en effektiv bortforsling av ämnesomsättningens slaggprodukter. Man kan faktiskt koppla de flesta sjukdomssymptom till denna livsviktiga process som försvagas av, till exempel, åldrandet, vissa levnadsvanor, stress och sömnrubbningar.

Complications of diabetes mellitus. diabetes complications such as blindness, heart disease, kidney failure, High Blood Pressure and other.

Varför tillfrisknar man inte från vissa sjukdomar?

Hur väl patienter svarar på behandling av kroniska sjukdomar beror till största delen på deras egenvård. Goda vårdresultat innebär därmed att det mesta av jobbet gör man själv i hemmet.

Andelen av egenvård av till exempel vuxendiabetes beräknas vara upp till 90 %!

Uppskattningen är gjord av den Internationella Diabetesförbundet. Det dagliga stödet för ett bättre fungerande blodflöde genom stimuleringen av mikrocirkulationen kan vara en nyckel till effektivare resultat i vård av livsstilssjukdomar.

Fysikalisk vaskulär terapi är en trygg och effektiv stödvårdsform både för förebyggande av sjukdomar och återhämtning från dem.

Man har inte konstaterat några som helst negativa biverkningar av BEMER terapi.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *