Många idrottare får stöd av BEMER-terapi

Juha Käpyaho, 41 år  sjuksköterska inom allmän hälso- och sjukvård och tränar/tävlar inom karate, återhämtade sig snabbt efter sin operation och kunde tävla igen.

Juha började med BEMER-terapi redan 2012, efter att en släkting rekommenderade den för hans svåra ryggvärk. Först hyrde han utrustningen, men sedan köpte han en egen då han märkte att ryggvärken han hade haft i 10 år började försvinna .

”Jag åt mycket smärtstillande läkemedel. Man misstänkte till och med att jag kunde ha ankyloserande spondylit (en inflammatorisk sjukdom i bäcken- och ryggleder, också kallad Bechterews sjukdom), men till slut sa man att orsaken förmodligen var ett diskbråck. Det planerades för en ryggoperation, men sedan började jag med BEMER behandlingar. Efter tre månaders användning var ryggvärken ett minne blott”, berättar Juha.

Efter att han hade blivit av med ryggvärken fortsatte Juha att optimera sin mikrocirkulation med BEMER-terapi.

”Jag håller aktivt på med kyokushinkai-karate och har tävlat i olika kampsporter hela mitt liv. Syreupptagningen och återhämtningen har förbättrats med BEMER eftersom jag har fått min mikrocirkulation i skick och aktiverat mina celler. I synnerhet när man är över fyrtio år så är det viktigt att satsa på återhämtningen, och förstås uppvärmningen, innan träningen. ”

Nuförtiden märker Juha att han återhämtar sig snabbare efter tuffa träningspass.
Riskerna ökar också med åldern och det är lättare att skada sig. Man kan lätt få blåmärkena och små sår i karate.

”Jag har använt BEMER-lokalbehandlingar för olika idrottsskador. Jag har även jämfört hur blånader eller sår läker sig olika med eller utan behandlingen och har märkt en tydlig skillnad. Jag använder program på nivå 7-8 innan träningen för att förebygga skador och värma upp musklerna. Sedan tar jag alltid behandling på nivåer 1-2 för att återhämta mig efter träningspassen”, beskriver Juha.

En av Juha Käpyahos idrottsskador ledde till tumligaments operation.

Efter operationen behandlade han sin hand med BEMER. Läkaren trodde inte att Juha skulle kunna delta i tävlingen som var tätt inpå operationen.

”Men tack vare behandlingen fick jag tummen i skick snabbt och kunde vara med i Turku Open tävlingen där jag faktiskt vann brons!

Upptagningen av näringsämnen förbättras också

”I vår gren är det viktigt att äta rätt under perioderna före tävlingar. Det hör till att man ändrar på sina kostvanor. Ibland så övergår jag till en helt köttfri kost. BEMER stödjer kroppen väldigt bra under dessa omständigheter.”

Näringsämnenas effekter optimeras med hjälp av BEMER-terapi. Blodcirkulationen förbättras och näringsämnen transporteras mer effektivt till cellerna där de producerar energi. Ämnesomsättningen på cellnivån ökar.

Mer information om BEMER fysikalisk vaskulär terapi på: sverige.bemergroup.com

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *