Eija Pämppi, 68 år, bor i Kiukainen, och hon har alltid varit aktiv och rört på sig mycket, men i mars 2018 sa det stopp när hon ramlade på långfärdsskridskorna och bröt lårbenet. Själva frakturen läkte bra, men rehabiliteringen av benet orsakade så mycket värk i lårmuskeln att hon till slut inte kunde lägga tyngd på benet.

Under de senaste tre månaderna har värken börjat minska och Eija har kunnat gå tillbaka till sina favoritsysslor som bär- och svampplockning och simning. ”Förut när jag försökte gå höll jag på att tappa modet och tänkte att det inte skulle bli bättre. Nu litar jag på att smärtan kommer att försvinna och kör på. Jag känner mig också mycket gladare”, berättar den leende 68-åringen.

Rehabiliteringen direkt efter frakturen var för ansträngande

Eija berättar också att hon alltid haft en tendens att röra på sig nästan för mycket och energiskt, utan att skona kroppen. Detta verkar vara fallet även efter frakturen i högra lårbenet, när hon försökte stärka benets muskler genom att röra sig på många olika sätt. När frakturen inträffade i mars 2018 kunde Eija redan dansa i augusti, så själva frakturen hade läkt bra. “Jag stärkte benen på sensommaren genom att träna mycket, simma och klättra på klippor, men jag glömde bort att stretching och massage hade varit på plats när benträningen började gradvis orsaka smärta i lårmuskeln”, säger Eija.

Till slut hade jag så ont i låret att det inte gick att lägga någon vikt på benet. ”Det tog mig ett halvår att bara kunna gå runt med käppar där hemma. Följande vår började det vara så pass mycket bättre att jag kunde gå ut på gården med käpparna, men jag hade väldigt ont i låret”, minns Eija. Det gick åt mycket smärtstillande och muskelavslappnande medel, men besväret fortsatte.

BEMER®-terapin togs i bruk i augusti 2021

Eija fick pröva BEMER-behandlingen för redan 1,5 år sedan när hon hade hyrt apparaten under en 8-veckors prövotid. Under den tiden märkte hon att terapin kändes bra och att hon fick smärtlindring. Då var det priset dock som gjorde att hon inte skaffade en egen apparat vid det tillfället.

”Ett par veckor efter att hon hade återlämnat apparaten ökade smärtorna igen och det var egentligen först då som jag blev helt övertygad om att det var på grund av just BEMER-terapin, och inte slumpen, att jag hade haft smärtlindring under prövoperioden. Jag fortsatte att fundera på att skaffa apparaten.”

Äntligen köpte Eija apparaten i augusti förra året, vilket innebär att hon hade använt den i drygt tre månaders tid vid tidpunkten för intervjun. Under de första två veckorna kändes behandlingen egentligen inte alls, förutom att det stenhårda låret kanske kändes lite smidigare. Efter det började det ske saker. ”Smärtorna i låren ökade till en sådan grad att mina ögon vattnades när jag tog behandling under ungefär tre dagar. Men jag tänkte att om det gör så pass ont så är det något som händer i mina lår och jag höll ut.”

Uthålligheten belönades

Efter tre dagars plåga började smärtperioderna bli kortare och intensiteten av smärtan avtog. Under den fjärde användningsveckan började det kännas lättare då smärtan verkade minska dag för dag och hon blev mer rörlig. ”Jag kunde så småningom börja röra på mig mera, vilket kändes helt otroligt! Jag kunde också ta mig till skogen för att plocka de sista blåbären och blev inspirerad senare att även gå till svampskogen”, berättar Eija förtjust.

I början resulterade skogspromenaden i en kraftig bensmärta under ett par dagar och efter en längre svamptur fick hon okontrollerade darrningar i benen. “Det har inte upprepat sig under de senaste fyra veckorna. Jag kan få lite värk nu och då, men jag tar BEMER när jag har kommit hem och är smärtan borta på kvällen”, gläds Eija.

 Nu går det till och med att doppa sig i kallt vatten

Det är som är helt nytt är att Eija har kunnat simma igen de senaste tre veckorna. Hon har tidigare år badat i vak med sin man, men inte de senaste två åren på grund av hennes bensmärtor. ”Jag simmade för första gången efter uppehållet söndagen den 31 oktober och tre gånger sedan dess. Foten började förvisso värka på natten, men nu har dessa värk börjat avta också.”

Eija har också märkt att hennes ögon är klarare, har mindre grus och kliar inte lika mycket på morgonen. Hon tar bara värktabletter efter simning så att minskningen av dem har förbättrat det allmänna tillståndet. Eija har lidit av rastlösa ben sedan hon var ung och detta stör fortfarande, men bara ett par nätter i månaden numera.

”Man känner sig lättare i sinnet när man kan lita på att båda kunna röra på sig och på effekten av BEMER-terapin”

“En god hälsa är guld värd och det inser man inte egentligen förrän man förlorar den. Det är sedan en fantastisk känsla när man får den tillbaka! Nu kan jag återigen vara på benen hela dagen utan att behöva sitta eller lägga mig en stund, på grund av mina ben. Jag är så innerligt glad över hur allt ändrades till slut!” Eija ser även fram emot till sin favoritsyssla, snöröjning. “Det får komma rikligt med snö nu!” säger hon. Eijas syster berättar att Eija är nu som en annan person, hon är glad och orkar mycket mera.

Även Eijas man har provat BEMER-behandling och han njuter av behandlingens värmande och avslappnande effekt. Han har fått hjälp med värk i axeln som brukade hålla honom vaken om nätterna. Resten av familjen har också använt terapin med goda resultat. ”Vår familj har fått enormt mycket hjälp av behandlingen! Jag är väldigt tacksam att den här terapin har uppfunnits för att hjälpa människor”, konstaterar Eija.

Ett varmt tack till Eija för intervjun och vi önskar henne en fortsatt god hälsa!

BEMER®-terapins effekt grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

Vaskulär BEMER®-terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig – samt producera energi.

Terapin är inte riktad, vilket läkemedel är, för att avlägsna vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kroppar har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra.

Artikeln bygger på den intervjuades egna erfarenheter, som inte nödvändigtvis går att generalisera. Konsekvenserna av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuella beroende på kroppens tillstånd.

https://sverige.bemergroup.com

Fråga gärna mera om BEMER-terapin av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade enskilda företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER®-terapin fungerar.  De ger också användningsråd så att man kommer smidigt i gång med behandlingen och kunden får svar på alla sina eventuella frågor.

Du kan skicka mail till info@bemernordic.com  så vägleder vi dig till en lokal återförsäljare.

Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att hjälpa dig!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *