Dansare vet hur krävande den sportgrenen är när man utövar den på professionell nivå

BEMER Nordic och Dance Studio Haapalainen Suutarijääskö i Finland gjorde upp ett samarbetsavtal. Dansare fick prova BEMER-terapi för att aktivera mikrocirkulationen, så att återhämningen efter träningspass och läkning av eventuella skador skulle ske snabbare.

“Det var en kollega till mig som rekommenderade BEMER-terapi när jag fick min knäskada. Nu har jag börjat använda BEMER och märker helt tydligt förändringar i hur mycket jag orkar, tankarna flyter på bättre, jag är piggare och sömnen är djupare”, berättar Sirpa.

Hon använder BEMER-terapi innan hon tar sig till dansstudion för att få sin kropp och sina muskler att bli mera flexibla. Överbelastning av kroppen kan leda till muskelspänningar och Sirpa har konstaterat att hon har fått hjälp med detta med BEMER. Fötternas blodcirkulation blir bättre och återhämtningen fungerar som den ska.

“Jag har även lagt märke till att BEMER har hjälpt mig  med matsmältningen som var försvagad av min stressmage”, säger Sirpa.

Danspar kan ha danssessioner som är upp till sex timmar långa om de har något visst projekt på gång. Då är det särskilt viktigt med rätt kost, bra sömn och avkoppling.

jukkasirpaIMG_1865

Höga klackar hör till arbetsklädseln

“Att jobba i högklackat är tufft för ländryggen, för kotorna och för stjärtmusklerna. Då är det lämpligt att få BEMER-terapi för att hjälpa kroppen att återhämta sig och för att koppla av. Även andra stödjande träningsformer som yoga och balett hjälper kroppen på traven”, berättar Sirpa.

Danslärare jobbar ibland 10-14 timmar per dag och då är det väldigt viktigt att värna om kroppens välmående.

“Vi är själva väldigt friska dansare och att underhålla kroppen har varit en prio för oss. Dans handlar om välmående och är bra för både kropp och själ, men viktigt att man kommer ihåg att också vårda kroppen. BEMER stödjer även ett holistisk välmående och främjar egenvård, därför passar den utmärkt också för oss dansare.”

jukkasirpa2IMG_0791

Med lätta steg mot det nya

Sirpa Suutari-Jääskö och Jukka Haapalainen, ett dansant par som är känt på många dansgolv, började våren 2015 att planera för sin egen dansskola i Helsingfors. Haapalainen Suutarijääskö Dance Studios öppnades på hösten 2015.

Till repertoaren hör pardans, 10 dansrytmer, latino-danserna, klassikerna, kubansk dans, argentinsk tango samt salsa.

jukkajasirpaIMG_2682 (2)

Dansens glada budskap för alla

“Vi vill att människor i alla åldrar och alla nivåer av kunnande ska kunna trivas i vår studio. Här behöver man inte tävla, om man inte vill, man kan bara ta det lugnt och njuta av dansens rytmer”

“Alla våra lärare är diplomerade danslärare, det vill säga att vi har lektioner av hög kvalitet. Vi har även ibland utländska förmågor på besök som lärare eller som uppträder hos oss. Vi erbjuder en möjlighet för vem som helst att få prova på nya grenar i dans. Dans är ett bra sätt att glömma vardagens bekymmer och att satsa på sitt eget välmående”, försäkrar Jukka och Sirpa glatt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *