Enligt en ny studie lider ungefär hälften av alla över-65-åringar som bor hemma av smärtor varje vecka.

Det är ett beklagligt stort antal och talar mycket om hur svårt det är att få kontroll över, för att inte tala om att få bukt på, långvarigt eller ofta förekommande smärta.

Medicine licentiat Merja Karjalainens avhandling påvisade också att smärta är kopplad till depressionssymtom och multisjukdom – och i synnerhet daglig smärta är kopplad till en dålig uppfattning av den egna hälsan. Därför är vård för smärta väldigt viktigt.

Det problematiska med smärtlindring med läkemedel

Förutom sjukdomar och eventuellt nedsatt njurfunktion försvåras smärtbehandlingar med läkemedel hos de äldre av andra läkemedel de använder och deras biverkningar samt interaktioner.

Personlig och holistisk vård

Enligt doktorsavhandlingen borde de äldre som lider av återkommande smärta få personliga vårdplaner som skulle ta i beaktande alla deras sjukdomar, samt medicineringar för dessa, det psykiska tillståndet, smärtan och det upplevda hälsotillståndet. En sådant mer holistisk tillvägagång verkar lovande – om den bara skulle kunna omsättas i praktiken.

Ta saker i egna händer

Det är bra att själv vara aktiv gällande behandling av den egna smärtan och söka upp de behandlingsmetoderna som passar en bäst. Ingen annan kan smärtan bättre än den som själv lider av den.

BEMER®-terapins effekt grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

Vaskulär BEMER®-terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig.

Terapin är inte riktad, vilket läkemedel är, för att avlägsna vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kropp har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra.

Det lönar dig att pröva fysikalisk vaskulär BEMER®-terapi eftersom många har fått hjälp av den för sina smärtor, även efter långtidssmärta och efter att ha provat många andra metoder. Studien visar att den fungerar på smärta.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23940071/

Bohn W, Hess L, Burger R.

J Complement Integr Med. 2013;10(Suppl):S5-S12. doi: 10.1515/jcim-2013-0037.

PMID: 23940071

Se studie på finska här:

https://erepo.uef.fi/handle/123456789/25470 

Fråga gärna mera om BEMER-terapin av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER®-terapin fungerar. De kan även hjälpa till med att beställa apparaten i 8 veckor, under en testperiod, eller så kan man köpa den direkt. De ger också användningsråd så att man kommer smidigt igång med behandlingen så du som kund inte behöver undra över något.

Om du inte ännu känner till en BEMER återförsäljare kan du hitta en som passar dig från våra hemsidor genom att välja https://sverige.bemergroup.com och i övre vänstra hörnet klickar du på ”Hitta lokal kontaktperson”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *