Även allvarliga symptom som började vid tidig ålder har lindrats

48-åriga Inni Nenonen från Siilinjärvi är en fembarnsmamma vars hälsa började vackla redan året 2007, alltså när hon var 34. Hon började se dubbelt och led av migrän flera gånger i veckan. Så småningom började även minnet strula och Inni fick till slut stänga sitt företag, en tygbutik-syateljé, och började få sjukpension.

Men under de senaste åren har dock utvecklingen tagit en annan riktning och Inni har börjat må bättre. ”Även om jag fick höra att vaskulär hjärndegeneration inte kan botas, har jag själv envist letat efter sätt att stödja min hälsa och lyckligtvis har jag hittat dem. Jag mår mycket bättre nuförtiden!” Säger Inni glatt.

Feldiagnoser och avveckling av företaget

Det togs MR-bilder av Innis huvud redan 2007 när hon började se dubbelt. Då misstänkte läkaren MS, men det visade sig till slut att det inte var MS. Sedan erbjöds Inni psykiatrisk hjälp, men det var inte heller svaret. Det handlade om något helt annat, hon hade ju även som värst upp till fyra migränanfall i veckan.

Som bromsmedicin mot migränanfallen ordinerades först blodtrycksmediciner, men efter att ha tagit dem kunde Inni inte längre stå på benen eftersom hennes blodtryck sjönk för lågt. Därefter prövades ett antiepileptika, men det gjorde henne så trött att hon var tvungen att ta tupplurar under arbetstid. Hon fick slopa dem också.

Inni började ha så pass mycket minnesluckor att hon blev tvungen att använda klisterlappar för att på något vis klara av vardagen. Det blev allt svårare att jobba både på företaget och hemma. “Det var tufft när jag var tvungen att sluta med mitt företag 2014 när jag inte klarade mig och då tänkte jag – jaha, var det här det som var mitt liv” säger Inni. Hon var också ofantligt trött och hennes man fick sköta hemmet vid sidan av sitt eget arbete.

Det tog åtta år att få rätt diagnos

På vårdcentralen fick Inni samtalshjälp och sökte så småningom till psykoterapi. Hon hade möten med psykoterapeuten som tog tester och kom fram till att Inni inte led av någon depression samt att vårdcentralen inte hade lyssnat på henne eller förstått hennes situation ordentligt. Terapeuten uppmuntrade henne att kräva nya MR-bilder och de togs 2015.

Bilderna visade en markant ökning av förändringar i hjärnans vita substans. I tillägg gjordes minnestester som visade på nedsatt korttidsminne. Alltså, vid den mycket unga åldern av 42 år, fick hon slutligen diagnosen vaskulär eller kärl-baserad hjärndegeneration. Enligt läkaren finns det inget botemedel mot denna sjukdom, så Innis framtid och sjukdomsförloppet lämnades upp till spekulation.

Eftersom stress förvärrade hennes minnessymtom bestämde sig Inni även för att ge upp sina förtroendeuppdrag, som trots att de var stressiga hade också gett henne mycket genom årens lopp. Det fanns bara sjukpensionsdagar som väntade.

Fysikalisk vaskulär BEMER®-terapi i bruk

En bekant till Inni använde BEMER-terapi och när hon frågade om hon fick komma för att introducera behandlingen var Inni genast redo. “Jag blev inspirerad av det jag fick se och höra. Dessutom har terapin specifikt påverkan på cirkulationen i de små blodkärlen, där jag har problem”, minns Inni. “Efter att ha blivit piggare av att ha provat på BEMER i 8 minuter och när jag sedan sov särskilt dåligt följande natt, visste jag att behandlingen har viss effekt.”

Priset på enheten kändes högt när man har en familj på sju personer att försörja och på bara mannens lön, men det bestämdes ändå för att köpa enheten. Det var då Inni började använda behandlingen regelbundet varje dag från 2015 och framåt. Måendet och minnet började förbättras gradvis.

“MR-bilder från 2018 visade att inga nya degenerativa förändringar hade förekommit, vilket betyder att hjärnskadorna hade upphört. Detta var verkligen fantastiska nyheter för mig! Jag hade använt BEMER i 3,5 år och under den tiden hade jag känt att mitt tillstånd hade förbättrats. Jag tror att BEMER-terapin har inverkat på detta.” Även drömmarna har förbättrats och migränen har lindrats, den kommer numera endast månatligt på grund av hormonella orsaker.

Inni började också uppmärksamma sin kost och började ta kosttillskott för två år sedan. Hon upplever att hon också har fått mycket hjälp av dem.

Inni behöver inte längre ta två tupplurar på dagen och hon vaknar och är pigg på morgonen. Hon har börjat sy igen och tar även emot beställningsjobb, fast hon fortfarande är sjukskriven. ”Jag är en helt annan person än då jag fick diagnosen! Maken har fått tillbaka frun och barnen sin mamma”, säger Inni raskt.

Man måste ha tålamod med behandlingen

Innis man fick också hjälp av behandlingen i somras för sin bristning i lårmuskeln som han fick när hans ben fastnade i en bergsskreva medan han var ute och orienterade. Hans onda ben började läka snabbt och nu är de första löpturerna gjorda igen.

“Jag skulle rekommendera behandling till alla som vill sova gott eller återhämta sig från träning eller en olycka. Och även för att uppehålla och återuppliva en god blodcirkulation. Det är ju så viktigt för minnet också, som jag verkligen har egen erfarenhet av”, konstaterar Inni.

Hon säger dock att man måste ha tålamod med sin förbättring, eftersom resultaten kanske inte syns direkt. ”I början försämrades sömnen för mig, men när jag hade vant mig vid behandlingen sov jag bättre än tidigare. Och mitt minne förbättrades över en lång tid – ett sådant problem kan ju inte förbättras över en natt.

BEMER®-terapins effekt grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

Vaskulär BEMER®-terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig – samt producera energi.

Terapin är inte riktad, som läkemedel, för att avlägsna vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kropp har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra.

Effekten av behandlingen känns kanske inte alls under behandlingen, förutom möjligtvis en liten pirrig känsla, eftersom vi brukar ju inte känna vår blodcirkulation. Det är ju så det ska vara, för vi vill knappast känna blodets rörelser i vårt 100 000 kilometer långa blodkärlsnätverk! Resultaten av terapin, å andra sidan, känns som en individuell förbättring över tid.

 Vi tackar Inni för intervjun och önskar henne en fortsatt god hälsa i framtiden!

Artikeln bygger på den intervjuades egna erfarenheter, som inte nödvändigtvis går att generalisera. Konsekvenserna av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuella beroende på kroppens tillstånd.

Fråga gärna mera om BEMER-terapin av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade enskilda företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER®-terapin fungerar. De kan även hjälpa till med att beställa apparaten i 8 veckor, för att TESTA, eller så kan man beställa och köpa den direkt. De ger också användningsråd så att man kommer smidigt i gång med behandlingen och kunden får svar på alla sina eventuella frågor.

Du kan skicka mail till info@bemernordic.com  så vägleder vi dig till en lokal återförsäljare.

Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att hjälpa dig!

https://sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *