Pararyttaren Jaana Kivimäki hade Tokyo paraolympiska spelen 2020 i sikte. Nu blev den planen ändrad p g a Corona men träningen fortgår i Spanien förstås!

Jaana bytte som ryttare från hopptävlingar till dressyr som paraidrottare efter att ha varit med om en allvarlig skada. Ett hästtransportfordons lastbrygga föll över henne och hon skadades svårt när hon då bröt ryggen. ”Man hittade 2000 benfragment i min kropp och mina ben var förlamade,” minns Jaana med ett konstaterande om vad som hände då.

Livet går vidare, men vad som helst kan ju alltid hända

På en morgontur i Spanien med rullstolen sladdade ett av hjulen på en liten stenläggning. ”Jag tog emot med den högra handen och resultatet var ett stort brännsår på underarmen när hon gled på asfalten. Jag har ramlat omkull på marken flera gånger med rullstolen och även den här gången kunde jag stiga upp själv”, berättar Jaana. Under första dygnet lade man på ett silverförband på såret, ett sådant som man använder för brännskador, men såret började bli varigt.

Jaana använder BEMER-terapin regelbundet dagligen och tog därför BEMER-lokalbehandlingen i bruk direkt på såret. Här ser man läkningen av såret under 6 dgr med BEMER-behandling.

Före BEMER-behandlingarna startade

Vad är det frågan om?

Fysikalisk vaskulär BEMER-terapi förbättrar mikroblodcirkulationen i hela kroppen och även på skadade områden. När såret, och vävnaden kring såret, får bästa möjliga tillgång till syre och näring, då kan kroppens egna självläkningsmekanismer (ex vis sårläkning) fungera så effektivt som möjligt. På samma sätt kan kroppen snabbt bli av med cellernas ämnesomsättningsprodukter (slaggprodukterna) och hematom, blåmärken, kan läka fortare när vår blodcirkulation fungerar väl. Kroppen reparerar alltså sig själv optimalt, så som den är ämnad att göra.

Den perfekta lösningen för hushåll och professionell mottagning med höga krav.

Jaanas liv kommer att förevigas på film

Jaanas ihärdighet, seghet och att hon har uthärdat så många utmaningar har gjort hennes livshistoria till intresse för filmproducenter. I mars 2020 kom en långfilm baserad på hennes liv som heter ”Aika jonka Sain”, eller ”Tiden som jag fick”, med Tuukka Temonen som regissör och Olga Temonen i huvudrollen som Jaana. Här kan du se 2 min filmtrailer, engelsk text, om filmen https://vimeo.com/377057829

Även hästen Legolas njuter av BEMER-behandlingar

Jaana kan inte styra sin häst med benen, men hästen Legolas lyder hennes röst och två piskor som hon skickligt använder. De intensiva träningarna och långa resorna tär även på hästens kondition, och då stödjer man Legolas hälsa och återhämtning med BEMER VET. (detta skrevs 2019)

Idag, 2020, har Jaana en ny häst som heter Rio, som hon tränar med i Spanien och han får dagligen behandling med nya BEMER Horse set.

https://sverige.bemergroup.com

https://veterinary.bemergroup.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *