Pararyttaren Jaana Kivimäki hade Tokyo paraolympiska spelen 2020 i sikte. Nu blev den planen ändrad p g a Corona men träningen fortgår i Spanien förstås!

Jaana bytte som ryttare från hopptävlingar till dressyr som paraidrottare efter att ha varit med om en allvarlig skada. Ett hästtransportfordons lastbrygga föll över henne och hon skadades svårt när hon då bröt ryggen. ”Man hittade 2000 benfragment i min kropp och mina ben var förlamade,” minns Jaana med ett konstaterande om vad som hände då.

Livet går vidare, men vad som helst kan ju alltid hända

På en morgontur i Spanien med rullstolen sladdade ett av hjulen på en liten stenläggning. ”Jag tog emot med den högra handen och resultatet var ett stort brännsår på underarmen när hon gled på asfalten. Jag har ramlat omkull på marken flera gånger med rullstolen och även den här gången kunde jag stiga upp själv”, berättar Jaana. Under första dygnet lade man på ett silverförband på såret, ett sådant som man använder för brännskador, men såret började bli varigt.

Jaana använder BEMER-terapin regelbundet dagligen och tog därför BEMER-lokalbehandlingen i bruk direkt på såret. Här ser man läkningen av såret under 6 dgr med BEMER-behandling.

Före BEMER-behandlingarna startade

Vad är det frågan om?

Fysikalisk vaskulär BEMER-terapi förbättrar mikroblodcirkulationen i hela kroppen och även på skadade områden. När såret, och vävnaden kring såret, får bästa möjliga tillgång till syre och näring, då kan kroppens egna självläkningsmekanismer (ex vis sårläkning) fungera så effektivt som möjligt. På samma sätt kan kroppen snabbt bli av med cellernas ämnesomsättningsprodukter (slaggprodukterna) och hematom, blåmärken, kan läka fortare när vår blodcirkulation fungerar väl. Kroppen reparerar alltså sig själv optimalt, så som den är ämnad att göra.

Den perfekta lösningen för hushåll och professionell mottagning med höga krav.

Jaanas liv kommer att förevigas på film

Jaanas ihärdighet, seghet och att hon har uthärdat så många utmaningar har gjort hennes livshistoria till intresse för filmproducenter. I mars 2020 kom en långfilm baserad på hennes liv som heter “Aika jonka Sain”, eller “Tiden som jag fick”, med Tuukka Temonen som regissör och Olga Temonen i huvudrollen som Jaana. Här kan du se 2 min filmtrailer, engelsk text, om filmen https://vimeo.com/377057829

Även hästen Legolas njuter av BEMER-behandlingar

Jaana kan inte styra sin häst med benen, men hästen Legolas lyder hennes röst och två piskor som hon skickligt använder. De intensiva träningarna och långa resorna tär även på hästens kondition, och då stödjer man Legolas hälsa och återhämtning med BEMER VET. (detta skrevs 2019)

Idag, 2020, har Jaana en ny häst som heter Rio, som hon tränar med i Spanien och han får dagligen behandling med nya BEMER Horse set.

https://sverige.bemergroup.com

https://veterinary.bemergroup.com

BEMER® Classic/Professional är en medicinteknisk apparatur kategoriserad som vaskulär terapi som fysikalisk stimulerar och aktiverar ett nedsatt/stört blodflöde hos små blodkärl. Denna behandlingsform stödjer och återställer tillförsel av syre och näringsämnen till vävnadsceller samt bortforsling av restprodukter från cellernas ämnesomsättning. Detta medför att vävnader som hud, muskler, ben och inre organ ges bättre förutsättning att fungera, regenerera och återhämta sig.

Terapins medicinska insats syftar inte till att eliminera ett specifikt symptom eller bota viss sjukdom utan fungerar mer utbrett genom att mikrocirkulationen stöds, vilket innebär att kroppen bättre kan reparera sina egna funktioner. Kroppens naturliga funktioner stöds och får hjälp att fungera mer optimalt som den naturligt har förutsättning för.

Artikeln bygger på intervjupersonens egna erfarenheter, som inte kan generaliseras. Konsekvenser och nyttan av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuell och beroende på kroppens situation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *