Trädgårds- och hushållsarbete kan utföras igen och det är lättare att få till en god sömn

Merja Kukkola från Ivola pysslar väldigt gärna i trädgården och gör återigen sina hushållsbestyr nu när hennes ryggvärk håller sig borta. ”Att kratta, röja snö och stryka har varit uppgifter som min rygg inte har klarat av men numera är det inget problem att göra dessa jobb längre”, berättar en lättad Merja. Även hennes rastlösa ben(RLS) som hon har haft stora problem av har lugnat ned sig vilket innebär att hennes sömn märkbart har förbättrats.

Diskbråcken har stört både jobbet och vardagens bestyr 

Merja fick diagnosen diskbråck redan för tjugo år sedan efter en undersökningar på grund av svåra ryggsmärtor. Det bestämdes att ryggen inte skulle opereras, utan att hon skulle fortsätta med ett normalt liv. Däremot skulle hon undvika rörelser som orsakade ryggsmärta samt ta smärtstillande vid behov.

Smärtorna fortsatte trots allt och de var som värst när hon var stillasittande eller stående samt när hon gjorde sido- och rotationsrörelser med ryggen. Smärtan hindrade hennes liv avsevärt eftersom Merja hade ett statiskt kontorsarbete som gjorde det svårt att undvika sittandet. Samtidigt så orsakade även rotationsrörelserna under trädgårdsarbete som krattandet och snöröjning allvarlig smärta. ”Smärtorna motverkade mitt dagliga liv både på jobbet och hemma. Ibland kändes det som om jag inte kunde göra något på grund av smärtan. Även min favorit sysselsättning, strykning, blev mycket smärtsam.” berättar Merja.

Kunde inte sova på grund av rastlösa benen

Precis som om det inte räckte med alla besvär av ryggvärk så fick Merja även problem med rastlösa ben. ”Jag kände av det mot kvällarna, som en fruktansvärd smärta och sedan kunde jag bara inte somna. Sömnen på nätterna blev för kort och jag var jämt väldigt trött”, minns Merja. Även detta var ett problem som Merja kämpade med i ungefär tjugo år.

För drygt ett år sedan kom Fysikalisk Vaskulär BEMER-terapin in i bilden

”Jag hade hört talas om BEMER från en lokal representant för några år sedan, men jag trodde inte riktigt på behandlingen”, minns Merja. Sedan för ungefär ett och ett halvt år sedan fick hon på nytt en inbjudan till en presentation och hon bestämde sig för att lyssna på föreläsningen igen. ”Jag hade blivit riktigt trött på min ryggvärk och jag ville inte leva med det i resten av mitt liv.” Hon bestämde sig sedan för att prova använda BEMER hemma. ”Jag tänkte att jag har väl inget att förlora. Man har då i varje fall provat”

Redan under prövoperioden började det ske resultat

Det första som Merja märkte under de två första prövomånaderna var att hennes symptom från restless legs minskade. ”Det var en märkbar skillnad från tidigare! Benen värkte inte längre och efter ett par decennier med dåligt sömn kunde jag sova ordentligt”, säger Merja glatt.

Även hennes ryggont började förändras. ”Jag märkte också att min värk i ryggen småningom började minska. Jag var verkligen glad över resultaten. Då var jag ju tvungen att tro på behandlingen och självklart så bestämde jag mig för att skaffa en egen apparat efter prövotiden.”

Terapin alltid med i vardagen

Merja har lagt märke till det att hennes besvär håller sig borta på bästa sättet med en regelbunden användning av BEMER-terapin, det vill säga morgon och kväll. ”Det kan hända att ryggen ilar till ibland, men när jag sedan genast tar behandlingen så lugnar det ner sig. Nu kan jag jobba fullt ut i trädgården och till och med stryka!” säger en leende Merja.

”Ibland tar jag även en extra åtta-minuters lugnande pass under dagen om jag har haft en särskilt stressig eller hetsig dag. En kort behandling avlägsnar stressen och är avkopplande, även om man haft huvudet fullt med tjatter och har känt sig uppe i varv”, säger Merja när hon förklarar hennes vanor kring behandlingen.

Ett varmt tack till Merja för intervjun – och en fortsatt god hälsa i framtiden med!

Effekterna av BEMER-terapin grundar sig i en förbättrad mikrocirkulation

BEMER vaskulär terapi är en fysikalisk terapiform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de minsta blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillförsel av syre och näring till vävnadscellerna, samt att avlägsna slaggprodukterna från vävnaderna. Detta innebär att de olika vävnader, som till exempel i musklerna, benen, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att förnya och återhämta sig. Behandlingen har bevisats ha en god effekt på återhämningen, i synnerhet för förbättrad smärtlindring, sömn samt livskvalitet.

Terapin är alltså inte såsom läkemedel, inriktad att ta bort specifika symptom eller att förbättra någon viss sjukdom, den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikroblodcirkulationen. Detta innebär att kroppen själv har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många olika sätt. Den hjälper alltså kroppen att fungera så som den helt naturligt ska fungera.

Följderna av en förbättrad mikrocirkulation är individuella. I Merjas fall fick hon hjälp precis där bristerna i mikrocirkulation var störst för hennes del. Att bedöma från hennes symptom troligen i hennes ben och skadade ryggparti. Att behandlingen har hjälpt många med rastlösa ben(RLS) är trolig eftersom orsaken till rastlösa ben antas vara syrebrist i benen. Det är  precis just en förbättrad syretillförsel till vävnaderna som en förbättrad mikrocirkulation åstadkommer.

BEMER® är en medicinteknisk apparatur kategoriserad som vaskulär terapi som fysikalisk stimulerar och aktiverar ett nedsatt/stört blodflöde hos små blodkärl. Denna behandlingsform stödjer och återställer tillförsel av syre och näringsämnen till vävnadsceller samt bortforsling av restprodukter från cellernas ämnesomsättning. Detta medför att vävnader som hud, muskler, ben och inre organ ges bättre förutsättning att fungera, regenerera och återhämta sig.

Terapins medicinska insats syftar inte till att eliminera ett specifikt symptom eller bota viss sjukdom utan fungerar mer utbrett genom att mikrocirkulationen stöds, vilket innebär att kroppen bättre kan reparera sina egna funktioner. Kroppens naturliga funktioner stöds och får hjälp att fungera mer optimalt som den naturligt har förutsättning för.

Artikeln bygger på intervjupersonens egna erfarenheter, som inte kan generaliseras. Konsekvenser och nyttan av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuell och beroende på kroppens situation.

Vad är Mikrocirkulation?

Mikrocirkulationen är uppbyggd av ett tätt nätverk av de allra minsta blodkärlen. Ungefär 74 % av blodomloppet sker i dessa minsta kärl. Mikrocirkulationen har en viktig transportuppgift: den levererar syre och näringsämnen till vävnader och organ, transporterar bort slaggprodukter och stöder immunsystemet.

https://sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *