Susanne har hittat en viktig nyckel som hjälper henne varje dag

Susanne Lantto, 52 år, har levt med Diabetes-1 i 34 år och det har satt sina spår i hennes liv. Att leva med Diabetes-1 borde vara en vana efter så lång tid kan det tyckas. Men faktum är att det inte finns någon logik gällande reaktionerna Susanne kan få som diabetiker. Vad som helst kan hända, när som helst, och det innebär en ständig stress att hela tiden vara på sin vakt.

Vid stress utsöndras adrenalin och kortisol, vilket får blodsockret att stiga.  ”Ingen mår bra av stress, för mig påverkar det min diabetes. Under längre perioder av stress, innebär det att jag kan ha rätt högt blodsocker fastän jag inte ätit så mycket”, berättar Susanne och tillägger ”Mitt blodsocker kan också höjas när jag har en förkylning som är på gång, vilket även innebär en stress och belastning för kroppen. ”

Påfrestande att få känningar

Susanne berättar att under alla hennes år med diabetes, så kan hon trots att hon mår bra plötsligt få en ”känning”, helt utan förvarning. Att hela tiden leva med detta, innebär en närvaro av ett ständigt stresspåslag. ”Det gör att jag blir både disträ och frånvarande ibland.”

”Det jobbigaste är känslan när jag är mätt, då jag precis har ätit och får lågt blodsocker, det är inte alls roligt. Det känns som att kroppen inte vill vara med. Jag känner mig svag, blir darrig och ibland får jag en liten bortdomning kring läpparna. Adrenalinet stiger och då är det druvsocker som gäller. Sedan får jag vänta och hoppas att det jag ätit ska tas om hand snabbt av kroppen och omsättas till glukos i blodet. De gånger när jag jobbat extremt mycket och/eller tränat och kommer hem, börjat varva ner så att adrenalinet sjunker – då kan blodsockret sjunka fort. Det känns som att jag snabbt ramlar ner i en djup avgrund, det går inte att streta emot” berättar Susanne.

Näringen är otroligt viktig

Stress leder till sämre blodflöde och försämrad aktivitet i vår mikrocirkulation och det påverkar även tarmen och dess funktion. Detta innebär att näringsupptaget i tarmen stryps och transporten med näring och syre till alla våra celler blir lidande vid stress.

Som näringsterapeut pratar Susanne näring hela dagarna och påtalar att matsmältningen är oerhört viktig. ”Får man den att fungera bättre är det lättare för oss med diabetes att styra blodsocker och insulinmängd i förhållande till det man äter”.

BEMER terapin – en viktig nyckel

Susannes erfarenheter av BEMER-terapi: ”Redan några månader efter att jag börjat med BEMER-terapi i oktober 2013 märkte jag att jag kunde klara mig med lägre doser av insulin. För mig är BEMER också bra när jag känner mig trött, när jag behöver varva ner och efter träning för att slippa träningsvärk. Och jag vet att jag kan förebygga komplikationer som svårläkta sår och nervskador”.

“Jag har under de senaste åren märkt att jag är väldigt insulinkänslig, vilket även min läkare sett i mina blodsockerkurvor, så det gäller för mig att planera allt i detalj både för små stunder och över flera dagar. Om jag ligger lite högt så är det bättre att motionera eller slappna av på min BEMER, än att ta extra insulin. BEMER-terapin som förbättrar mikrocirkulationen har även hjälpt mig med min matsmältning och upptaget av näring. Dessutom har jag fått bättre sömn och mer energi”.

Stressen som finns blir mer hanterbar för mig

“Bara det att jag fått bättre sömn ger positiva följder. Stress som är en naturlig del av livet är inte farligt när man kan hantera den och tar sig tid för återhämtning. BEMER-terapin håller min mikrocirkulation aktiv och ger en skjuts till mina mitokondrier. Det skapas därmed bättre förutsättningar för energiproduktionen. Mitokondrierna som är cellernas kraftverk blir ”slöa” när man har haft en sjukdom så länge som jag har haft. Mina celler får med BEMER en bättre försörjning av näring och syre och då skapas förutsättningar för cellernas mitokondrier att producera energi (ATP) . Något som i sin tur förstås påverkar hur jag mår.”

Skönt och avslappnande – att leva med BEMER

“Jag behandlar mig själv bekvämt och effektivt med BEMER varje morgon och kväll. Det tar bara 8 minuter per tillfälle – en enkel vana som blir av även mina tyngsta och mest stressiga dagar. Det känns viktigt att kunna ge min kropp detta stöd för att bromsa den negativa påverkan som diabetes och stress i längden orsakar.

Jag känner mig piggare och gladare idag. Jag tolererar min diabetesrelaterade stress bättre och detta gör stor skillnad på mitt liv och min vardag” avslutar Susanne.

 

Text: Susanne Lantto, Fiddeli Kluge och Mikaela Kluge – oktober 2020

 

Klicka på den här länken https://youtu.be/5KhkiAoka-o där man kan se mikrocirkulationen före och efter BEMER 8 minuter hos en kroniskt stressad person. Effekten kvarstår 12-15 timmar. Filmen är tagen av prof dr Klopp, forskare i Mikrocirkulation i Berlin.

BEMER® är en medicinteknisk apparatur kategoriserad som vaskulär terapi som fysikalisk stimulerar och aktiverar ett nedsatt/stört blodflöde hos små blodkärl. Denna behandlingsform stödjer och återställer tillförsel av syre och näringsämnen till vävnadsceller samt bortforsling av restprodukter från cellernas ämnesomsättning. Detta medför att vävnader som hud, muskler, ben och inre organ ges bättre förutsättning att fungera, regenerera och återhämta sig.

Terapins medicinska insats syftar inte till att eliminera ett specifikt symptom eller bota viss sjukdom utan fungerar mer utbrett genom att mikrocirkulationen stöds, vilket innebär att kroppen bättre kan reparera sina egna funktioner. Kroppens naturliga funktioner stöds och får hjälp att fungera mer optimalt som den naturligt har förutsättning för.

Artikeln bygger på intervjupersonens egna erfarenheter, som inte kan generaliseras. Konsekvenser och nyttan av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuell och beroende på kroppens situation.

https://sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *