BEMER terapi återställde glädjen av motion

Sanna Kuusakoski fick sin diagnos för sina krämpor och värk för ungefär två år sedan.

Fibromyalgi, en kronisk sjukdom med smärta i musklerna, och man har också oftast en lägre smärttröskel. Denna sjukdom påverkar avsevärt livskvalitén samt prestationsförmågan. 20-åriga Sanna som sportade massor tidigare var tvungen att sluta motionera och hon hade även svårt att koncentrera sig när hon studerade. Efter 2 år med BEMERterapi är det kul för henne att sporta igen och studierna flyter på bra. “I början använde jag smärtstillande läkemedel men jag fick svåra biverkningar så jag slutade ta dem. Min mor började undersöka vilka läkemedelsfria alternativ som fanns för att lindra mina smärtor”.

Sanna gick på fysioterapi

“Fysioterapeuten rekommenderade BEMER-terapi så jag började använda den för cirka ett år sedan” berättar Sanna.
Nuförtiden sköter Sanna sin fibromyalgi med BEMER, det vill säga med fysikalisk vaskulär terapi, och sunda levnadsvanor. Motion, stretchning och vila är alla viktiga komponenter för hälsa. Sanna har även upptäckt vikten av hälsosam mat för sitt välmående.
”Som tur kan jag träna igen. Jag går på gym fyra gånger i veckan och stavpromenerar. Stretchning är viktigt och det är även tillräcklig vila.” Förklarar Sanna.

Young man in casual office shirt having hip pain (Focus on hips)

Dessutom kan smärta inte bara orsakas av stress, utan även av fysisk ansträngning samt för lite återhämtning.

”Förutom i ryggen så känns smärtan tydligt även i mina knän samt i armbågarna.”

”Jag fick ju diagnosen överansträngning först, det vill säga burn-out som orsakades av för mycket fysisk ansträngning. Kroppen fick inte tillräckligt med vila för återhämtning. När min kropp ändå inte tycktes bli bättre trots vila fick jag även diagnosen fibromyalgi.”

Motverkar smärta som orsakas av stress.

Sannas värk och ständiga smärta började avta redan efter några BEMER-behandlingar. Nu behandlar hon sig 1-3 gånger per dag.
”Jag behandlar mig oftast på morgonen och ibland även på dagen. Behandlingen jag tar innan läggdags gör mig avslappnad och jag får bra sömn” säger Sanna.

Hand of student with pencil carrying out written task or writing lecture

Studerandet var svårt i början på grund av smärtorna.

Nuförtiden har Sanna lättare för att koncentrera sig i skolan. Stressen orsakar mest smärta för Sanna. Symtomen känns mest i ryggen.
Även Sannas tvillingsyster lider av samma sjukdom.
Hon har också blivit hjälpt av BEMER-terapi. När Sanna flyttade till sitt eget hem köpte familjen ytterligare en BEMER utrustning”.

Bemer_classic_set

BEMER är fysikalisk vaskulär terapi, kärlterapi, som kan användas för att stödja hälsan och för att främja läkningen vid sjukdom eller skada. Fysikalisk vaskulär förbättrar en störd mikrocirkulation och stödjer andra behandlingsmetoder. Man kan t ex effektivisera fysioterapi med hjälp av BEMER och många patienter som lider av smärta har blivit hjälpta av BEMER. Den mångfacetterade BEMERsignalen förmedlas via ett lågpulserande varierande elektromagnetiskt fält. Man har kunnat visa att BEMER terapin kan förbättra en störd mikrocirkulation med drygt 30 procent.

Mer info:

Merja Kämpe // BEMER Nordic, Tlf. +358 20-743 9075

https://sverige.bemergroup.com/sv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *