Från skeptiker till daglig användare

73-årige Reijo Hellqvist från Finland bestämde sig för att pröva BEMER-terapi tack vare en entusiastisk granne. Det som började med misstro slutade med inköp av en BEMER och daglig användning.

För sex år sedan hade Reijo Hellqvists granne deltagit på en BEMER-terapi presentation och hade vunnit en prova-på-period med BEMER.

”Våra grannar visste om mitt hälsotillstånd och frågade om jag ville testa behandlingsunderlaget. Jag trodde inte på det till en början, jag tänkte att det här är väl någon slags humbug”, skrattar Reijo.

Reijo ändrade dock åsikt redan efter den första behandlingen

”Det var en märklig upplevelse! Blodet började cirkulera i mina fingrar och tår så det bara brusade till”, minns Reijo.

Efter provperiodens slut köpte Reijo sin egen BEMER. Daglig behandling i tre månader gav positiva verkan. Reijo gick på en vanlig hälsokontroll där läkaren blev mycket förvånad över hans extremt goda provresultat.

Primer plano de mano con guante, sosteniendo una muestra de sangre en un tubo

”BEMER har helt klart hjälpt mig, det kan jag ärligt säga. Mitt hjärta är det inte heller något fel på trots att jag har haft en stor infarkt.”

Reijo berömmer även om hur enkel BEMER är att använda. Han behandlar sig själv regelbundet, både morgon och kväll.

”Behandlingen syns till och med i ansiktet.”

Reijo har haft diabetes länge, den blev sämre i samband med en hjärtinfarkt. Som behandling fick han använda glukossänkande läkemedel och insulin. Sjukdomen hölls i schack och Reijo berättar att hans medelblodsocker ligger kring sex.

Foot stepping ant chicle diabetes leg

Enligt den Finska Diabetesförbundet utsätts diabetiker för sårbildning i fötterna på grund av komplikationer i det perifera nervsystemet. När artärer blockeras orsakas känselstörningar och snedbelastningskomplikationer. Oftast är orsaken till allvarliga problem med fötterna neuropatiska sår som leder till vävnadsskador och i värsta fall nekros.

Reijos stortå hade blivit svart på grund av diabetes och han tänkte att den kanske måste amputeras.

Men efter att ha påbörjat BEMER-behandlingen så förbättrades blodcirkulation och tån som var svart är nu normal till färgen igen.

“Blodet cirkulerar bra och det finns inga blockeringar, BEMER har verkligen hjälpt mig” säger Reijo.
I övrigt så har regelbunden användning av BEMER påverkat Reijos hälsotillstånd mångsidigt.

a young ophthalmologist looking at a retina scan in a computer monitor

Efter en ögonbottenfotografering konstaterade min läkare att mina ögon var väldigt klara. Jag har bra syn och blodkärlen i mina ögon är i bra skick berättar han.

Reijo har länge besvärats av slitage i ländryggen. BEMER har dock hjälpt honom med att minska smärtan så att det behövs inga mediciner längre för att få bukt på den.

“När smärtan inte störde mitt dagliga liv mera kunde jag pyssla i villan i flera timmar.”

Reijo har rekommenderat BEMER till alla redan från första början.

“Förra vintern fick jag besök av en man som frågade om BEMER. Efter att han hade hört mina personliga upplevelser köpte han sig en BEMER”, berättar Reijo.

Enligt Reijo finns det många användare där han bor. Han tycker att det är lätt att märka vilka de är.
“Jag tycker att det syns i ansiktet! Huden blir på något sätt annorlunda, skillnaden mot innan är stor”, säger en leende Reijo.

Bemer_classic_set

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *