Har du smärta som livskamrat?

Hur står din livspartner ut med din smärta? Den hemska sanningen är att smärta är en stor del av vardagen för miljoner svenskar!

Hur lär man sig att leva med smärta?

Jag hade förmånen att få prata med Cathy Gylling-Bärlund, en smärtpatient som har fått väsentlig lindring med BEMER -fysikalisk vaskulär terapi. Cathy berättade att hennes liv var som om hon hade släppts ned i en stor sandgrop i Saharaöknen. Varje gång som hon nästan hade klivit upp ut ur sandgropen så rasade sanddynen och hon rullade ned till botten med smärtan igen. Då försvinner nästan ljuset i ändan av tunneln. Det var tröstlöst.

Läkemedel och olika terapier hjälpte bara en kort stund.

Smärtan har lättat, men finns kvar. Efter ett par månaders daglig användning av BEMER-terapi kan hon leva med sin smärta. Situationen är under bättre kontroll och resan fortsätter. Dag för dag förbättras mikrocirkulationen och kroppens förmåga att reparera det som kan repareras förbättras också. Cathy var med om en väldigt allvarlig olycka och det är ett under att hon klarade sig med livet i behåll.

Det finns olika typer av smärta. Och smärtan är alltid personlig. Unik.

Problem i mikrocirkulationen orsakar syrebrist. Syrebrist i cellerna orsaker smärta, så kallad ischemisk smärta. Stimulans av mikrocirkulationen ger en behandlingsrespons till denna typ av smärta för att man har en direkt inverkan på orsaken till problemet. Smärta som är orsakad av syrebrist kan finnas i musklerna, nervvävnaderna, benvävnaden…. Cellerna i hela kroppen har konstant behov av syre.

Nerv i kläm – helt fruktansvärt.

Hur kan en förbättrad blodcirkulation inverka på en strukturell åkomma eller ett problem. Smärta är en enorm påfrestning på dess omgivning i kroppen. Ämnesomsättningen och blodcirkulationen försvagas, det uppstår  inflammationer. En förbättrad mikrocirkulation har ingen effekt på den strukturella orsaken, men däremot har den en inverkan på dess påföljder. Det vill säga den har en effekt på blodcirkulationen och ämnesomsättningen i vävnaden som är omkring problemområdet. På så sätt kan smärtan lindras. Inflammationer minskar för att syre och näring tillförs bättre var de behövs och slaggprodukterna forslas bort bättre i det venösa flödet.

Behandlingsresponsen från läkemedel är låg.

För att läkemedel skall inverka där de ska på olika tillstånd behövs en välfungerande mikrocirkulation.
Nästan alla personer som behöver läkemedel har märkbart försvagad mikrocirkulation.

Att stödja kroppens naturliga funktioner är ett smart sätt att bana väg mot en förbättrad hälsa. Förebyggande av sjukdomar har också stor betydelse. Dessutom utan negativa biverkningar.

BEMER är en medicinskt teknisk apparat som är certifierad som en stimulerande apparat för fysikalisk vaskulär terapi. Det innebär att man har upprättat en helt ny kategori för den inom klassificering av Europeiska medicinsk-tekniska apparater. BEMER är den enda apparaten som är certifierad inom denna kategori. Det betyder att dess effekter har påvisats på den högsta möjliga nivån.

Smärta är ett enormt och onödigt problem för alldeles för många människor. Om en förbättrad blodcirkulation kan tillföra lättnad i situationen så är det minst sagt rimligt att ta i bruk BEMER -fysikalisk vaskulär terapi som stödvård.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *