”Jag kände mig fullständigt matt, krafterna räckte helt enkelt inte och nattsömnen hade blivit dålig, så det behövdes en åtgärd”, berättar 41-åriga Riitta Rautio om sitt tillstånd i 2021. Hon är matematik- och kemilärare och hennes familj består av två nästan tonåriga barn, en man och en hund. Familjen är även mycket aktivt engagerad i alla möjliga fritidsintressen så det är solklart att vardagen blir hektisk.

Som en lösning provade hon på BEMER®-terapi, och sedan den togs i bruk har tillståndet förbättrats på många sätt. “Tur att jag hittade terapin!” konstaterar Riitta nu efter nästan ett års användning av den.

Massageterapeuten rekommenderade BEMER®-terapi

På grund av nack- och axelskador gick Riitta nästan varje månad hos en massageterapeut som också gav BEMER-behandlingar. “Jag märkte inga effekter av BEMER-behandling på den tiden, men på något sätt blev jag intresserad av att regelbundet prova behandlingen när massageterapeuten berättade om dess verkningsmekanism och mikrocirkulationens viktiga betydelse för hälsan”, berättar Riitta.

Sedan, när Riitta fick ont i sitt knä, bestämde hon sig i augusti 2021 för att gå och visa det för sin massageterapeut, trots att hon redan hade en tid till en ortoped. Massageterapeuten gav knäet BEMER-behandling med den runda B. SPOT-behandlingsenheten på ett riktat sätt, och till Riittas förvåning tog den 8-minuters behandlingen bort smärtan som hon hade dragits med i 4 veckor. Hon gick dock även till ortopeden för att visa sitt knä. Misstanken var att smärtan i knät orsakades av begynnande artros. Ortopeden gav ett recept på smärtstillande medel, som Riitta aldrig behövde ta ut eftersom smärtorna aldrig kom tillbaka. Ortopeden kände inte till BEMER-behandlingen när Riitta frågade om det, men tanken om att få prova på behandling regelbundet hemma förstärkes av det goda resultatet.

Sedan, när det började bli svårt med nattsömnen, blev det även tungt på dagarna. Jag kände mig helt försvagad med energinivån på botten, nivån på den totala orken på dagarna krävde åtgärder. Då i november 2021 bestämde sig Riitta äntligen för att prova på BEMER-utrustningen – TESTA-möjlighet kan erbjudas via BEMER – i hemmet. Även hennes man hade börjat intressera sig för terapin.

Resultaten började komma – sömnen förbättrades, piggheten ökade och stelheten försvann.

De första resultaten av användningen av behandlingen uppträdde efter 2 – 3 veckor så att både Riitta och hennes man började sova som stockar. Piggheten ökade också avsevärt, och den tidigare känslan av matthet och bristen på ork började avta. “När resultaten var så bra köpte vi enheten”, säger Riitta, nöjd med sitt köp.

Fotograf Esko Vanhala

”Nu, i juni, började jag även använda sömnprogrammet, och jag vill inte ge upp det till vilket pris som helst. Jag har inte vaknat på nätterna mera heller, trots att jobbet startade i höstas och det är i princip är mycket på gång och stressigt,” berättar hon om sin nuvarande situation. Den allmänna stelheten har också försvunnit.

Riitta använder också behandlingen före skidturer för att förbereda kroppen och även efter prestationen för att återhämta sig. Behandlingen av en bula på ett barns huvud och även en liten kontusion läkte snabbt och bulan gick ner på en behandling. ”Det är bara synd att jag inte hade behandlingen för 13 år sedan när min hälsena gick av. Då skulle skadan ha inträffat med en smidigare kropp, eller åtminstone hade den kunnat läka snabbare,” funderar Riitta.

Förutom Riitta används behandlingen också av hennes man när han kommer hem från sina arbetsresor och även av barnen. Nu funderar de på att köpa en till enhet så att mannen kan använda behandlingen på sina resor.

Effekterna av BEMER®-terapin grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

BEMER® vaskulär-terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig – samt producera energi.

Terapin är inte riktad, vilket läkemedel är, för att avlägsna vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kroppar har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra

Effekten känns kanske inte mycket under själva behandlingen, förutom en lätt stickande känsla för en del, eftersom vi ju inte brukar känna av vårt blodomlopp. Så ska det ju vara, för vi skulle knappast vilja känna blodets rörelse i vårt 100 000 kilometer långa nätverk av blodkärl! Resultaten av terapin, å andra sidan, känns ofta i form av en individuell förbättring av måendet på längre sikt.

Artikeln bygger på den intervjuades egna erfarenheter, som inte nödvändigtvis går att generalisera. Konsekvenserna av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuella beroende på kroppens tillstånd.

Ett varmt tack till Riitta för intervjun!

 Fråga mer om BEMER-behandling av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade enskilda företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER-terapin fungerar. De kan även hjälpa till med att beställa apparaten i 8 veckor, för att pröva på – TESTA – eller så kan man beställa den direkt för att köpa. De ger också användningsråd så att man kommer smidigt i gång med behandlingen och behöver inte undrar över något.

Du kan skicka in din intresseanmälan per e-post till adressen info@bemernordic.com, så vägleder vi dig till en lokal återförsäljare.

Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att hjälpa dig!

https://sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *