Torbjörn, nu 71 år, fick polio som 6-åring och blev då förlamad i höger arm och vänster underben och fotled.

Han var inlagd på sjukhus en tid och förlamningen i armen gick över ganska snabbt. Däremot fick han kvarstående besvär med vänster underben. Han har en mindre vadmuskel och är svagare i det benet och det är 2,5 cm kortare än höger ben.

Arbetsför som grävare

Torbjörn har kunnat vara arbetsför och är det fortfarande, då han har en grävmaskin och är flitigt eftertraktad av många i Nordingrå som behöver hans hjälp.

Han har behövt operera sig två gånger för en förlängning av hälsenan och steloperation av fotleden.

Ökade postpoliobesvär med stigande ålder

Han har de senaste 15 åren haft mer besvär p.g.a. postpolio. Blivit stelare, fått mer smärta och har successivt haft svårare att gå längre sträckor.

Från sjukvården har Torbjörn fått beskedet att det finns inte så mycket och göra åt postpoliobesvär. Han medicinerar med Amantadin sedan 3 år tillbaka och får viss lindring.

Mindre stel i fotleden redan första BEMERbehandlingen

Torbjörn fick för första gången höra talas om BEMER i augusti 2019 och provade trots stor skepsis en behandling på 8 min och även lokal med B. PAD på vänster underben/fotled. Han kände direkt att han var mindre stel i fotleden.

Regelbunden användning för minskade besvär

Torbjörn köpte sig en BEMER vilket han idag inte ångrar. Effekterna han känner av är att han har blivit smidigare och mjukare i fotleden och även övrigt i kroppen, därmed är han totalt sett rörligare. Smärtan i benen är borta och han känner inte av stelheten på morgon som tidigare.

Torbjörn behöver troligtvis operera sin fotled igen, men är då glad över att ha tillgång till sin BEMER både före och efter operationen för att stödja cirkulationen på bästa sätt och att förbättra återhämtningen. Det glädjer honom att han idag kan cykla längre sträckor!

BEMER förbättrar mikrocirkulationen och stödjer därmed kroppens egna reparationsmekanismer. BEMER-terapi är en fysikalisk vaskulär terapi som inverkar på de funktionella problemområdena i mikrocirkulationen. Det vill säga att den inverkar på den sammandragande muskelrytmen, vasomotionen, i muskelväggarna i de mindre artärerna när denna rytm är försvagad. Vasomotionen ”pumpar” blodet vidare framåt i de mindre mikroblodkärlen ända fram till kapillärerna.

https://sverige.bemergroup.com

Intervju och text, Siv Eveby – september 2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *