Fint fynd: blodkärlens rytmiska vasomotion rengör hjärnan

Enligt en nyligen genomförd studie utförd på möss så är det vasomotionen, det vill säga, den långsamma pulsliknande sammandragnings- och avslappningsrörelsen i de små kärlen som rengör mössens hjärnor av slaggprodukter. En stimulering av vasomotionen ökade hastigheten och effektiviteten av rengöringen. Hos möss vars hjärnor redan hade inlagring av amyloidplack var vasomotionen i kärlväggarna försvagad och då var rengöringshastigheten långsammare.

Fantastisk slutsats: stimulans av vasomotionen skulle kunna förebygga och behandla Alzheimers sjukdomen

Forskarna drog slutsatsen att stimulering av vasomotionen skulle kunna hjälpa till med att förebygga eller behandla amyloidplacklagring och därmed också även behandla Alzheimers sjukdom hos människor. “För första gången kunde vi bevisa att de omfattande vaskulära sammandragnings- och utvidgningsrörelser som sker spontant, vid mycket låga frekvenser, är en viktig faktor vid avlägsnande av slaggprodukter från hjärnan”, säger doktor Susanne van Veluw, ledande forskare vid neurologiska avdelningen vid Massachusetts General Hospital. “Vår upptäckt belyser kärlens viktiga roll i Alzheimer sjukdomens patofysiologi. Om vi ​​inriktar behandlingsstrategier på att förbättra kärlhälsan och därmed på en effektivare rengöring av amyloidplack från hjärnan så kan vi kanske förhindra, eller sakta ner, utbrott av Alzheimers sjukdom i framtiden”, avslutar van Veluw.

Det är ju precis vasomotionen som BEMER-terapin stimulerar!

Det finns inget läkemedel för en försvagad vasomotion, men däremot kan den stimuleras med fysikalisk vaskulär BEMER-terapi. Det riktade målet för BEMER-terapin är vasomotionen och när man förbättrar den blir blodcirkulationen hos de mindre kärlen, vävnadsämnesomsättningen i cellerna samt avlägsnandet av slaggprodukter blir mycket effektivare. Inte bara i knoppen, men i hela kroppen!

Källa:

Rees Victoria. 4.12.2019. Vasomotion revealed as potential strategy to treat Alzheimer’s. Drug Targer Review.

https://sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *