Eila Rinta-Pukkilas hälsa har förbättrats med buller och bång på bara några månader

73-åriga Eila Rinta-Pukkila led av värk i tårna, anklarna och vristerna i många år och så pass mycket att hon 2019 fick sluta upp med sin älsklingshobby – stavgångspromenader. Däremot kunde hon dock cykla och simma, men hon kunde bara gå väldigt korta sträckor. Hon har också lidit av migrän i flera år.

Allt efter hon började med BEMER®-terapi har både värken och migränen avtagit och nu kan hon återigen ta sina stavgångspromenader. ”Jag är så glad över att jag mår bättre i kroppen! Nu kan jag åter ta mina promenader”, säger en leende Eila, som alltid motionerat flitigt innan smärtorna kom.

Artros, migrän och ett par olyckor

Det har visat sig att det är artros som ligger bakom värken i Eilas ben och händer. Denna värk ökade under årens lopp och det var i synnerhet svårt för henne att gå både med och utan stavarna. Eila fick ta smärtstillande medel allt oftare för att hålla smärtan borta. Hon hade även domningar i tårna.

Eila har lidit av migrän länge och har använt profylaktisk medicin mot den i många år. ”Den är en eländig åkomma som verkligen kan förstöra vardagen om den blir väldigt illa”, berättar Eila.

Eila fick en fraktur i sitt ansikte p g a en bilolycka som hände i Thailand 1966. Mycket senare, 2015, också i Thailand, var hon ute på en stavgångspromenad då hennes ena stav fastnade i en betongplatta och när hon ramlade på grund av det slog hon ut sina framtänder. Både frakturen och tänderna togs hand om och blev så småningom bättre.

Fysikalisk vaskulär BEMER®-terapi på prov

Eila fick möjligheten att prova på BEMER®-terapi förra sommaren över en period av 9 dagar hos en BEMER återförsäljare som hon känner. ”I början så trodde jag inte på terapin, men när jag började känna av effekterna av den, ja, då var jag ju tvungen att tro på den.”

I början så blev Eilas värk starkare i synnerhet i hennes tår, men även i hennes ansikte, i bakre delen av ögonen och i knäna, ställen som hon egentligen inte hade haft problem med på länge. Det var den gamla frakturen och tandtraumat som kändes av igen. Men, återförsäljaren hade tidigare berättat att viss värk skulle kunna öka i början innan den skulle lindras. Därför var Eila inte helt förvånad av känningarna och hon fortsatte därför ihärdigt med BEMER-terapin.

Eila anser att vägledningen hon har fått av återförsäljaren under tiden då hon började använda terapin har varit mycket bra och en viktig del av hela “resan”. På det sättet har behandlingen framskridit smidigt och det har alltid funnits hjälp nära till hands om hon har haft frågor.

Egen BEMER® i bruk i slutet av augusti – värken och migränen började avta

Eila förde dagbok över sina symtom direkt efter att hon fick BEMER®-apparaten i slutet av augusti, 28.8.2020. ”Jag tog behandling genast varje morgon och på kvällen enligt instruktionerna. Den 19 september har jag skrivit att det var en bra natt eftersom jag inte hade värk och 12 oktober skrev jag att jag hade slutat med migränhämmande medicinen. Jag började mår bättre snabbare och mera än jag hade vågat förvänta mig. ”

Värken har avtagit så mycket att hon kan åter igen kan ta 45-minuters stavgångspromenader. Det är ytterst sällan hon behöver ta smärtstillande numera.

Migränen kom tillbaka efter ett par veckors paus från behandlingen

Eila slutade upp med BEMER®-behandlingen i två veckor i början av februari på grund av en operation för grå starr, och då kom migränen tillbaka. Hon började med behandlingen igen 15 februari och nu på intervjudagen (24.02) har hon igen varit migränfri. ”Detta visar tydligt för mig att det verkligen är BEMER®-terapin som ligger bakom tillfrisknandet från migränen. Jag vill absolut inte längre ge upp terapin”, summerar Eila.

Mer energi och bättre sömn

Eila har även märkt andra effekter, som att hon känner sig piggare och mer energifylld genast när hon stiger upp på morgonen. Även hennes nattsömn har blivit bättre och det bidrar förstås till att hon känner sig raskare. Nyligen har hon även börjat använda sömnprogrammet och känner att hon sover bättre på grund av det. ”Det händer att jag somnar redan efter kvällens 8-minuters program. Så avkopplande är behandlingen.”

”Jag har märkt att jag har fått stickningar i mina tidigare domnade tår, så det verkar som att jag får känslan tillbaka på grund av en förbättrad blodcirkulation i dem.”

”Somliga har undrat varför jag har köpt en sådan dyr apparat, men det är viktigt för mig att bli av med min värk och migrän. Nu får jag tillbringa mina pensionärsdagar i gott skick och med glatt sinne, och det betalar jag gärna något för också. Jag uppmuntrar andra att ta och prova på BEMER-terapi”

Ett varmt tack till Eila för intervjun och vi önskar en härlig och energisk vår!

BEMER-terapins effekt grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

Vaskulär BEMER-terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig.

Terapin är inte riktad, som läkemedel är, för att avlägsna vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kroppar har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra.

Artikeln är baserad på den intervjuades egna erfarenheter som inte nödvändigtvis är allmängiltiga för alla andra människor. Följderna av en förbättrad mikrocirkulation är beroende på situationen i individens egen kropp.

Fråga gärna mera om BEMER-terapin av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade enskilda företagare som finns runt om i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER-terapin fungerar. De kan även hjälpa till med att beställa apparaten i 8 veckor, för att prova på, eller så kan man beställa den direkt för att köpa. De ombesörjer också användningsråd så att man kommer smidigt igång med behandlingen och behöver inte undrar över något.

Om du inte ännu känner till en BEMER återförsäljare kan du hitta en som passar dig från våra hemsidor genom att välja: https://sverige.bemergroup.com, och i övre vänstra hörnet klickar du på ”Hitta lokal kontaktperson”.

Välj först land (Sverige) och skriv sedan där under i adressfältet fast din egen gatuadress (eller en annan adress som ligger nära där du vill hitta en försäljare) Tryck på ”Submit” och då hittar sökmotorn de närmaste återförsäljarna till den angivna adressen. De syns sedan på sidans övre vänstra hörn. Alternativt kan du även skicka in dina frågor per e-post till adressen info@bemernordic.com, då vägleder vi dig till en lokal återförsäljare.

Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att betjäna dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *