Päivi Koivunens långvariga utmattning vände sig äntligen till det bättre

Utmattning kan komma krypandes under flera års tid, så att man knappt märker det i början. Färgen och glädjen bara försvinner och allt i livet börjar kännas som påtvungen prestation. Sedan sker det kanske en eller flera kollapser. Då känns det som att alla krafter tar slut och det syns inget ljus i slutet av tunneln.

Det var så det gick även för Päivi Koivunen. Hon berättar att hon märkte i efterhand att hon hade varit utmattad redan tidigare i arbetslivet, men att den sista totala kollapsen hände för 1,5 år sedan när hon blev hemma med sina tre barn. Det senaste året har dock varit bättre för att Päivi har fått styrkan tillbaka efter att ha hittat verktyg och behandlingar som stöder hennes välbefinnande.

Utmattningen var total

Päivi, 41 år, berättar att hon hade varit mer eller mindre utmattad i ungefär 20 år. Men utmattningen ökade efter hon fick sina barn. ”Jag sov egentligen inte alls i 8 år och det är klart att det hade en dramatisk inverkan på hur jag orkade ta itu med vardagen.”

Päivi har gått igenom flera kollapser och den senaste hände för 1,5 år sedan. ”Jag bara gick genom livet slentrianmässigt och hjärnans aktivitet kändes helt förlamad. Jag gjorde bara de samma dagliga rutinerna dag efter dag eftersom jag inte hade resurser till något annat. Jag visste att jag var utmattad, men det fanns inte heller krafter att göra något åt saken.”

Som tur var kom de 2 yngre barnen in på daghem och Päivi fick möjligheten att sakta börja samla sina krafter tillbaka.

Många olika metoder till hjälp

Så småningom tog Päivi i bruk många olika verktyg för att förbättra sitt välbefinnande. Dessa inkluderade bland annat Emotional Freedom Techniques (EFT) metoden för att frigöra känslor och göra sig av med stress samt meditation. Från sin tidigare växt- och organiskbaserade, glutenfria och mjölkfria blandkost bytte hon till en helt vegetabilisk kost istället.

Dessa ändringar hade en stor betydelse för hennes välbefinnande och hon började sova 6-7 timmar per natt. ”Ändå vaknade jag alltid emellanåt – och jag skulle kunna ha sovit t o m 12 timmar, men det har inte varit möjligt.”

BEMER®-terapi väckte henne till liv igen!

”Efter 8 veckors BEMER-terapi kom plötsligt en dag den helt otroliga känslan om att – Jag lever! För första gången på många, många år. Det var en otroligt underbar känsla” berättar Päivi med en känsloladdad stämma.

Päivi hade egentligen inte känt någon inverkan alls av BEMER®-behandlingen före den åttonde veckan, men efter det började hon må mycket bättre väldigt snabbt. De underbara känslorna om att vara levande kom oftare, under flera dagar, i synnerhet efter den tionde användningsveckan.

Hon märkte även en förbättring i sin hälsa med att hon inte var konstant hungrig längre. Det kändes som om maten hon åt äntligen togs upp av kroppen. ”Effekten av behandlingen känns både på den psykiska som den fysiska nivån!”

Nu har Päivi använt fysikalisk vaskulär BEMER®-terapi i lite mindre än 6 månader och på basen av sin egen erfarenhet kan hon varmt rekommendera BEMERanvändandet till andra. ”Den har varit helt omvälvande för mig själv och jag tror att den skulle vara av hjälp för många andra också. Mikrocirkulationen är betydelsefull för hela kroppen, från topp till tå.”

Enligt Päivi är det även viktigt att unna sig själv andnings- och återhämtningspauser varje dag, så att även sinnet får tillräckligt med nödvändiga vilostunder. ”Att stirra in i mobilen är inte att vila sinnet. Däremot skulle det kunna vara bra att ta en tyst minut, eller att ta en promenad i naturen för att varva ned tankarna och aktivera det parasympatiska nervsystemet. Detta skulle vara viktigt för alla, oavsett om man är utmattad eller ej.”

BEMER-terapins effekt grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

Vaskulär BEMER-terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig.

Terapin är inte riktad, som läkemedel, för att avlägsna vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kroppar har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra.

Artikeln är baserad på den intervjuades egna erfarenheter som inte nödvändigtvis är allmängiltiga för alla andra människor. Följderna av en förbättrad mikrocirkulation är beroende på situationen i individens egen kropp.

Fråga gärna mera om BEMER-terapin av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade enskilda företagare som finns runt om i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER-terapin fungerar. De kan även hjälpa till med att beställa utrustningen i 8 veckor, för att prova på, eller så kan man beställa den direkt som ett köp. De ombesörjer också användningsråd så att man smidigt kommer igång med behandlingen och ger svar på frågor.

Om du inte ännu känner till en BEMER återförsäljare kan du hitta en som passar dig från våra hemsidor genom att välja: https://sverige.bemergroup.com och i övre vänstra hörnet klickar du på ”Hitta lokal kontaktperson”

Välj först land (Sverige) och skriv sedan där under i adressfältet fast din egen gatuadress (eller en annan adress som ligger nära där du vill hitta en försäljare) Tryck på ”Submit” och då hittar sökmotorn de närmaste återförsäljarna till den angivna adressen. De syns sedan på sidans övre vänstra hörn. Alternativt kan du även skicka in dina frågor per e-post till adressen info@bemernordic.com, då vägleder vi dig till en lokal återförsäljare.

Välkommen – våra återförsäljare är redo för att betjäna dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *