Den evigt energiska och ungdomliga finska sångaren Virve Rosti har underhållit finländare med sina sånger i fem decennier. De flesta, oavsett ålder, känner till hennes större covers och hits.

Det finns fortfarande inget slut på hennes uppträdanden, även om Coronapandemin har dragit ned på tempot. “Jag hoppas verkligen att 30-årsjubileumskonserten för vårt band Menneisyyden Vangit (Det Förflutnas Fångar), kan hållas den 8 oktober. Biljetter har redan gått åt ganska bra, säger Rosti.

Motion och en hälsosam kost håller henne i gång – goda gener hjälper också

Uppträdande artister måste ta väl hand om sin kondition och den konsten verkar Virve Rosti kunna väl. Hon försöker äta hälsosamt och prioriterar grönsaker i kosten. Hon äter väldigt lite rött kött. Virve gör stavgångspromenader året runt och en av hennes favorithobbyer är även golf så det blir ganska många promenadkilometer.

Hon var och plockade blåbär under denna intervju och erkände att hon är en passionerad bär- och svampplockare. ”Jag plockade 10 liter kantareller igår, fast jag tänkte först att det kanske inte går att hitta några alls efter den varma och torra sommaren. Men bra var att de ändå kunnat titta upp från marken så här efter regnet,” sa hon glatt.

Hon tror att hon har goda gener bakom sin goda hälsa och livskraft. Hennes mor är 88 år, men kör fortfarande bil själv och går regelbundet på vattengympa. Självklart ger min egen familj och de åtta barnbarnen också krafter och livsglädje.

BEMER®-terapi har hjälpt på många sätt

Virve Rosti provade BEMER-terapin första gången för ungefär tio år sedan efter hennes fotledsoperation när en vän rekommenderade den för henne. ”Fotleden läkte verkligen snabbare än normalt, det märkte även kirurgen som hade gjort operationen. Jag tror att BEMER-behandlingen hade mycket att göra med saken.”

Efter det var det en paus från terapin på flera år, men nu, för ett par månader sen har BEMER-behandlingen kommit tillbaka in i Virve Rostis dagsprogram. ”Intresset blev kvar och pyrde. Jag har redan märkt att jag har haft tydlig hjälp av behandlingen på många sätt. Till exempel är jag inte lika stel om morgonen som tidigare och jag har även sovit bättre.”

Golfrundorna är långa, mellan tre till fyra timmar, så efter det kan ben, armar och hela kroppen kännas ganska trötta och tunga. Slagens rotationsrörelser kan också belasta lederna. ”Jag brukar ta ett längre behandlingsprogram efter golfrundan och märker helt tydligt att återhämtningen är snabbare efter det. Om jag börjar få ont i mitt knä får jag bort smärtan med BEMER lokalbehandlingen.”

”Fast man inte känner av behandlingen när man tar den är det otroligt hur effektiv den är!”

Detta förundrade sig Virve Rosti över och hon är inte ensam om det. Behandlingen känns knappt, även om den genast stimulerar en försvagad blodcirkulation, men vi brukar ju faktiskt inte känna av vår blodcirkulation. Så ska det vara, för vi skulle knappast vilja känna blodet röra sig i vårt 100 000 kilometer långa nätverk av blodkärl! Resultaten börjar man få direkt ändå.

Resultaten kommer dock ofta över en längre period, efter några dagar, veckor eller till och med månader, som en individuell förbättring. Blodcirkulationen förbättras och börjar försörja våra vävnader bättre med syre och näringsämnen.

Även slaggprodukter avlägsnas bättre från vävnaderna. Detta gör att vävnadsfunktioner kan återhämta sig, men eftersom detta inte sker över en natt är det regelbunden behandling som ger effekt.

”Ja, jag är nöjd eftersom jag har haft nytta av BEMER på många sätt. Nu, efter att ha plockat blåbären, kommer jag definitivt att behandla ryggen, och jag kommer att få smidigheten tillbaka igen.”

BEMER®-terapins effekt grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

Vaskulär BEMER®-terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig – samt producera energi.

Terapin är inte riktad, som läkemedel, för att avlägsna vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kropp har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra.

Ett varmt tack till Virve ”Vicky” Rosti för intervjun och vi önskar henne många fina skogspromenader!

Artikeln bygger på den intervjuades egna erfarenheter, som inte nödvändigtvis går att generalisera. Konsekvenserna av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuella beroende på kroppens tillstånd

Fråga gärna mera om BEMER-terapin av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade enskilda företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER®-terapin fungerar.  De ger också användningsråd så att man kommer smidigt i gång med behandlingen och kunden får svar på alla sina eventuella frågor.

Du kan skicka mail till info@bemernordic.com  så vägleder vi dig till en lokal återförsäljare.

Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att hjälpa dig!

https://sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *