…vi ska kunna svalna av och svettas i värmen?

Blodkärlen dras samman och minskar blodcirkulationen och värmeförlusten i kallt väder . I varmt väder  är det tvärtom, då hudens blodkärl utvidgas och då fjärmas överloppsvärmen genom en ökning av den ytliga blodcirkulationen och transpiration.

Med andra ord så fungerar blodcirkulationen som kroppens termostat!

Vid vätskebrist i kroppen minskar blodmängden

Om vi glömmer bort att dricka i samma takt som vi svettas när det är varmt kommer blodets mängd att minska och då blir vi uttorkade. Då kan inte längre värmeregleringen genom blodcirkulationen fungera som den borde, och det kan förorsaka en hel rad med olika problem.

Att få yrsel, eller svimma på grund av värme, är en konsekvens av vätskebrist på grund av uttorkning och då finns det för lite blod i kroppen för att reglera kroppstemperaturen – då blir hjärnan tillfälligt utan blod.

Blekhet och matthet är de första symtomen och till slut kan en person svimma. Värmeutmattning och värmeslag är allvarligare följder av längre värmeutsatthet och vätskebrist, och kräver sjukhusvård. Vitala funktioner och värmetoleransen försvagas hos de äldre.

När blodkärlsfunktionen försvagas, minskar även förmågan att öka blodcirkulationen i huden. Svettandet avtar för att svettkörtlarna krymper.

Skugga, vatten och BEMER

Under en värmebölja är det bra att hålla sig i skuggan och att hålla hemmet svalt genom att tillåta drag och att dra för gardinerna. Det allra viktigaste är dock att dricka tillräckligt med vatten och att se till att bevara vätskebalansen och på det sättet se till att blodcirkulationen kan reglera kroppens temperatur.

Det är faktiskt så att 90 % av blodplasman är vatten!

Det är bättre att dricka mindre mängder (1 till 2 dl) några gånger i timmen än stora mängder på en gång, för att om man dricker en stor mängd på en gång upptas det inte lika väl av kroppen.

Det lönar sig också att undvika stora fysiska- eller idrottsprestationer under den varmaste tiden.

Genom att använda fysikalisk vaskulär BEMER-terapi kan man även stödja kroppens blodcirkulation samt optimera funktionen av hjärt- och kärlsystemet, i både kyla och värme.

BEMER®-terapins effekt grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

Vaskulär BEMER®-terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig.

Terapin är inte riktad, vilket läkemedel är, för att avlägsna vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kropp har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra.

Fråga gärna mera om BEMER-terapin av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER®-terapin fungerar. De kan även hjälpa till med att beställa apparaten i 8 veckor, en testperiod, eller så kan man köpa den direkt. De ger också användningsråd så att man kommer smidigt igång med behandlingen så du som kund inte behöver undra över något.

Om du inte ännu känner till en BEMER återförsäljare kan du hitta en som passar dig från våra hemsidor genom att välja https://sverige.bemergroup.com och i övre vänstra hörnet klickar du på ”Hitta lokal kontaktperson”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *