Nio kvinnor från tre av Nordens länder var med på ”Women´s Health and Wealth – Make it happen!” som hölls online den 8 mars 2023. Dessa nio kvinnor är alla självständiga businesspartners som tillsammans delade med sig av sina egna och andra kvinnors erfarenheter och möjligheter med BEMER terapin som stödjer vår hälsa och livsstil. Säkert kan detta vara intressant även för dig och andra kvinnor – din mamma, syster, dotter, granne, kollega, tränare, lärare eller kanske din allra bästa vän.

Fiddeli Kluge, 46 år

Fiddeli Kluge har använt BEMER terapin i över 20 år och som hon själv uttrycker sig: Jag är glad att jag haft den med mig i både nöd och lust genom livet med sömnlösa nätter när barnen var små, när olyckor hänt och när virus sagt ”hej”. Det känns bra att ha att ha ett dagligt stöd för mitt välmående, man lever ju bara en gång. 😊

När jag var 25 år och nyutbildad massageterapeut fick jag höra av våra lärare att “Vi måste ta hand om oss själva så att vi inte får problem i kroppen, t.ex. ryggsmärtor eller värk i händerna”. Med BEMER fann jag vikten av att blodcirkulation ska fungera optimalt, vilket är livsnödvändigt för att vi ska orka, ha bra återhämtning och goda läkningsprocesser. För mig som egen företagare är detta superviktigt.

Jag arbetar tillsammans med min mamma i vårt företag, men vi arbetar också tillsammans med andra affärspartners inom ”BEMER”. Alla är självständiga, men i en gemenskap där vi kan växa, inte bara i antal utan också i vår profession och personliga utveckling. Vi utbildar, lär oss och hjälper varandra, det gillar jag!

Man säger att vara en självständig kvinna är något att sträva efter, men jag skulle vilja säga att vara sann mot sig själv, våga vara skör och kunna be om hjälp av andra – Gör oss ännu starkare och mer självständiga.

Min bästa insikt jag vill dela med mig av: Vi kan alla designa våra liv och vi kan börja göra det idag! Vi kan alla få det att hända!

”Lekfullhet” ett nyckelord för mig och kreativiteten och nyfikenheten ger mig energi. BEMER ger mig också energi och den är så enkel att använda. Jag ser min BEMER som en team-player till allt annat bra jag redan gör eller som jag väljer att lägga till i mitt liv.

8 min morgon och kväll gör BEMER terapin till något enkelt som vi håller i och gör varje dag, även de tuffaste och mest stressiga dagarna. Jag älskar att se skillnaden i våra kunders ögon, när de blir avslappnade, livliga och tacksamma. Se dem bli befriade från stress och/eller smärta.

——————

Carola Grauers, 75 år

Apropå Kvinnans kampdag 8 mars kan jag bekräfta att jag har kämpat mycket tidigare i mitt liv som ensamstående mamma med 3 minderåriga barn. Jag var gift med en tysk man och bodde i Tyskland i 14 år. Jag jobbade hemifrån med kontorsarbetet för min mans tandläkarmottagning och tog såklart hand om barnen och huset. Efter skilsmässan, under rådande omständigheter i början av 80-talet i Tyskland, hade jag ingen chans att skapa ett eget liv.

Förändringen från en gift kvinna till en frånskild ensamstående mamma med 3 minderåriga barn var enorm. Jag mötte motstånd överallt och jag kände mig bakbunden. Det fanns helt enkelt ingen plats för ensamstående mammor – en kommunal barnomsorg fanns inte så jag fick förlita mig på hjälp från barnens farmor. Tillbaka i Sverige där jag trodde att det skulle vara smidigt och lätt fanns det andra ensamstående mamma/kvinno-frågor att övervinna.

På 90-talet arbetade jag som frilansöversättare och senare utbildade jag mig även till massageterapeut. 1999 kom jag i kontakt med BEMER som översättare och hjälpte till att översätta olika dokument om BEMER-terapin, dessutom tolkade jag medicinska seminarier som BEMER höll i Sverige. Självklart blev jag intresserad av denna apparat som påverkade och stöttade hälsan på ett enkelt och effektivt sätt utan biverkningar. Jag trodde att det skulle vara bra för mina kunder – jag hade inga märkbara problem, så jag behövde den inte för mig själv tyckte jag. Sommaren 2000 köpte jag en BEMER 3000, som den hette då. BEMER fungerade utmärkt och jag fick så mycket bättre resultat i mina behandlingar. Ja, och självklart började jag så småningom använda den själv regelbundet och kände mer energi, jag blev inte förkyld, inga vita fingrar längre, och som första hjälpen vid skador har BEMER hjälpt mig mycket.

Vissa kunder blev så intresserade att de ville köpa sin egen BEMER, så jag blev återförsäljare/BEMER-partner. Eftersom jag hade egna hästar och jobbade med klienters hästar investerade jag även i en BEMER för häst. Så småningom avslutade jag översättningsverksamheten och gick på kurser inom andra behandlingstekniker för både människor, hästar och hundar, där även BEMER hade en given plats. Jag har varit BP i nästan 23 år nu och har kunnat följa BEMER-koncernens spännande utveckling nästan från starten.

Jag har haft upp- och nedgångar i min BEMER-verksamhet men jag har aldrig gett upp. Om jag skulle börja om idag så hade jag fokuserat mer på att bygga team. Mitt fokus låg för mycket på att hjälpa människor och djur med hälsoproblem och det var såklart bra, men som team kan man hjälpa många fler individer. Så mitt råd är att fokusera på att bygga ett gediget team.

Idag är jag glad över att fortfarande kunna arbeta med BEMER så mycket som jag känner passar mig nu. Att hjälpa människor både vad gäller hälsa och välstånd och att få ett ekonomiskt tillägg till min pension så att jag kan fortsätta ha ett bra liv och må bra även nu när ekonomin svajar. Det ger mig också stor livskvalitet att arbeta med kollegor i olika åldrar, att utmana mig själv, att hänga med i utvecklingen. Livet är inte över förrän det är över.

——————-

Mari Ölund

Jag heter Mari Ölund och jag har varit Bemerpartner i ca 2,5 år. Bemer fångade mitt intresse ganska snabbt och min partner Ivy är lika entusiastisk som jag. Han missar aldrig ett pass på sin Bemer och han har förbättrat sin hälsa och styrka på en mängd olika sätt.

Jag har gått många utbildningar inom hälsa och personlig utveckling och har arbetat inom området holistisk hälsa i många år. Bemer är en väldigt viktig del av det holistiska pusslet som jag önskar att jag hade känt till tidigare. Tidigare i mitt liv arbetade jag i mode- och skönhetsbranschen.

Jag har gjort en lång läkningsresa själv från en svår utbrändhet och ett kollapsat system i slutet av 90-talet, där den konventionella vården inte kunde hjälpa mig och jag fick gå en helt annan väg. Det var överlägset min bästa utbildning så här med facit i hand. Det blev en naturlig följd för mig att byta inriktning i livet och hjälpa andra människor på deras läkningsresor genom ett holistiskt förhållningssätt.

När jag först började använda bemer kändes det som att mitt system liksom började kalibrera sig och jag fick lite detox-symptom. Efter denna initiala och ganska vanliga fas kände jag mig mer energisk och utvilad och märkte snabbt hur mitt system blev starkare och starkare. Hälsoeffekterna kommer ofta som ett rinnande vatten en efter en ju längre man håller på.

Efter ytterligare ett tag blev jag även helt av med alla symtom av sjukdomen Raynauds syndrom som jag har haft i nästan hela mitt liv. Jag känner mig yngre och starkare idag än jag gjorde för 3 år sedan, innan jag började använda Bemer regelbundet.

Jag kan intyga att behandlingen håller vad den lovar och det känner jag stor tacksamhet för!

Forskningen om detta viktiga och intressanta ämne (mikrocirkulation och vasomotion) blir mer och mer aktuellt och förra året var det ett stort genombrottsår med 1400 nya artiklar på PubMed.

Bemer är det enda företaget i världen med denna specifika och patenterade signal, som får våra mikrokärl att börja pumpa optimalt, vilket gör arbetet än mer inspirerande och meningsfullt och  skapar många kraftfulla ringar på vattnet för vår hälsa och vårt välbefinnande.

Jag har nu integrerat Bemer i min verksamhet som en av de viktigaste delarna och jag är teamledare för ett team inom Bemer-verksamheten. Bemer är en bra plattform för personlig utveckling och möjligheterna till finansiell expansion är stor om man väljer att fördjupa sig och utbilda sig för att även kunna arbeta som återförsäljare.

Företaget firar 25 år i år och hela året kommer att vara fullt av roliga händelser. Att ha roligt är viktigt! En gyllene nyckel till framgång! Fokus och engagemang är två andra viktiga nycklar. Kraften i att ha rätt fokus är faktiskt enorm.

Börja där du är just nu och fokusera på det du kan göra istället för det du inte kan göra, både när det gäller din hälsa och ditt arbetsliv. Det kan tyckas ett litet steg men är ändå ett stort steg i rätt riktning.

Om du lägger fokus på kampen och det negativa så är det just det som kommer att växa.

Kontinuitet är en annan gyllene nyckel. Vi hamnar alla i diket med jämna mellanrum och det är ok, så länge vi inte väljer att ligga kvar där/ge upp.

Att se till att ha rätt människor omkring sig är ytterligare en viktig nyckel till framgång. Kanske den viktigaste av dem alla!

Lite tankar om kvinnodagen ur ett positivt perspektiv:

Det är viktigt att inte glömma att vi lever i en av de bästa regionerna och tidsperioderna i världen när det gäller att kunna vara en fri och kraftfull kvinna. Det är viktigt att hitta och känna tacksamheten i det och använda den styrkan och kraften för att hjälpa och inspirera andra kvinnor runt om i världen, men även i vår direkta närhet. Många har kört fast och behöver hitta sociala sammanhang, där de kan växa och hitta sin sanna kraft med hjälp av stödet i ett likasinnat team eller i en community. Tillsammans är vi så mycket starkare!

……………………….

Maria Dagerberg, 65 år

Jag utbildade mig på Axelsons Gymn Inst och startade mitt företag 1991 som massageterapeut efter den goda erfarenheten att ha fått hjälp hos en massör för min onda rygg/nacke i ett stressigt jobb som sekreterare.

2011 fick jag svår nervryggsmärta och efter ytterligare 6 månader var jag mycket orolig: kommer jag att kunna fortsätta jobba som massör? Som företagare är det en katastrof om man inte kan jobba ett längre tag eftersom man inte troligen heller har några kunder kvar… alltså har man ingen affärsverksamhet kvar.

DÅ blev jag presenterad för BEMER och köpte mig 1 egen BEMER och efter en kort tids användning försvann min smärta. OCH jag fick också ett nytt jobb – som BEMER Partner. Så sedan dess har jag jobbat ½ tid med massage och ½ tid med BEMER och kombinationen är fantastisk!

Jag förklarar den patenterade BEMER-signalen som att den ”masserar” de minsta kärlen och nervsystemet – effekten blir en bättre blodcirkulation men även lugn och ro-påverkan.

Att BEMER är den enda patenterade kärl-terapin som finns i världen är något vi som jobbar med BEMER väldigt stolta över!

Mina massageklienter får alltid en BEMER-behandling 8 min innan massagen och får därmed ut mer av massagen hos mig. Dessutom spar jag mina händer eftersom kunden fått igång sin blodcirkulation med BEMER! Själv använder jag dagligen BEMER – och även på natten – som förebyggande behandling och behandlar extra lokalt på ex nacke och fötter om de känns trötta efter en intensiv dag.

Sedan nyår är jag jobbonär!

Jobbonär är när man jobbar helt eller delvis efter man fyllt 65 år. Det är bra att få en extra inkomst, utöver pensionen, när jag säljer BEMER och även få provision från mitt team och för mig är det väldigt stimulerande att fortsätta arbeta så mycket som jag vill och att arbeta med BEMER är inte fysiskt tungt vilket massage är.

BEMER 8 min x 2 dagligen är också anti-ageing, värt mycket för mig och så är det också för många människor jag träffar, både kvinnor och män.

När jag blev smärtfri frågade många vad/hur jag fann en lösning och det har fortsatt lett till att jag gärna vill ”Give BEMER forward” så jag lyssnar på folk om deras hälso- och ekonomiska problem eller kanske om deras största intresse är hästar (BEMER Horse set är utrustningen för hästar). Så kan jag sen delge min egen story och ge förslag på lösningar till dem med BEMER.

För mig är det som att hela tiden vara på en resa för att lära mig nya kunskaper om BEMER:s effekter och att få nya kollegor, även möjligt worldwide! Jag har alltid gillat att jobba med direktförsäljning, det sätt som BEMER säljs på. Vi kvinnor har möjlighet att skapa oss en egen BEMER-karriär med god ekonomi oavsett ålder och dessutom kunna erbjuda andra kvinnor detsamma och ha ett gott samarbete tillsammans vad gäller Hälsa och Ekonomi. Ha kul på jobbet är kul!

Artikeln är ihopsatt av Maria Dagerberg utifrån material som inkommit från kollegorna som nämns.

Artikeln bygger på intervjupersonernas egna erfarenheter, som inte nödvändigtvis kan generaliseras till andra personer. Konsekvenserna av att mikrocirkulationen fungerar bättre är individuella, beroende på kroppens hälsosituation.

Om du inte ännu känner till en BEMER återförsäljare kan du hitta en som passar dig från våra hemsidor genom att välja: http://sverige.bemergroup.com/se och i nedre högra hörnet klickar du på en cirkel med texten BEMER.

Alternativt kan du även skicka in dina frågor per e-post till adressen info@bemernordic.com, så vägleder vi dig till en lokal återförsäljare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *