”Mina kunder är underbara! Det är också trevligt när man kan vara till hjälp.”

Den alltid glada och pigga Eira Tahko, också kallad Ellu, har använt BEMER-terapin länge. Hon har använt terapin på sig själv samt på sina kunder på sitt Onnentuuli hälso- och behandlingscenter sedan 2009, egentligen ända sedan terapin först anlände till Finland.

Ellu har alltid haft en god hälsa så hon skaffade inte BEMER åt sig själv på grund av att hon hade några särskilda krämpor. Däremot var hon allmänt intresserad av allt med hälsan på grund av sin ålder och sitt yrke, eftersom hon jobbade bl a som Trager-terapeut.

Under den första BEMER-presentationen blev hon bekant med mikrocirkulation

Under sin allra första BEMER-presentation förstod Ellu vilken stor betydelse blodcirkulationen, och i synnerhet en välfungerande mikrocirkulation, har för hälsan. Hon funderade på saken i en månad och sedan bestämde hon sig för att köpa sig en BEMER för att kunna hålla sig själv i fortsatt gott skick och för att erbjuda denna nya behandlingsterapi till sina egna kunder på sitt behandlingscenter.

”Jag hade aldrig ens hört talas om mikrocirkulationen tidigare. Det var jag säkert inte ensam om, åtminstone inte på den tiden. Det var verkligen intressant ny information och jag blev väldigt inspirerad”, minns Ellu om hur det kändes för över tio år sedan. ”Och det var mycket bra att jag blev så inspirerad! Så många av mina kunder har under årens lopp fått betydelsefull hjälp av BEMERterapin.”

Jobbet och motionen flyter på väl och hon har fortfarande inga krämpor att tala om

Trots att Ellu inte skaffade BEMER-apparaten på grund av några krämpor specifikt så märkte hon att artrossmärtan som hon hade i tummarna försvann efter att hon påbörjade BEMER-terapin och smärtan har hållit sig borta också.

Ellu är för övrigt i förträffligt gott skick och har ingen typ av medicinering alls. Hon fortsätter med sitt jobb och har inga tankar på att bli pensionär, även om hennes ålder skulle tillåta det. ”Jag gillar människor! Mina kunder är härliga! Det är också trevligt när man kan vara till hjälp”, berättar Ellu.

Varje vecka går hon på vattengymnastik, pilates, kroppsterapi samt på gymmet och tränar.  Hon är särskilt förtjust i något som kallas för ”lavis”, som är en blandning mellan dans till dansbandsmusik och gymnastik. Fast nu, under corona-virustiden måste hon förstås avstå ifrån alla sina hobbies tills situationen har lugnat ner sig. ”Jag går ut varje dag och promenerar, för att man måste ju röra på sig även i dessa tider”, konstaterar Ellu raskt.

Kunderna har fått fantastiska resultat

Om man vill ha långvariga resultat så gäller det verkligen att ta BEMERbehandlingen varje dag. Många av hennes kunder har köpt sig en egen BEMER från Ellu för att kunna ta egna BEMERbehandlingar hemma. Dessa kunder har fått goda resultat av BEMER-terapin och dess förbättrande inverkan på mikrocirkulationen. Effekter de har fått är bl a  förbättring av ryggbesvär, god benbildning, reducerad muskelsvullnad, förbättrad sårläkning och återhämning från olika skador och god läkning efter t ex en ögonlocksoperation.

Det har även publicerats berättelser om några av Ellus kunders erfarenheter med BEMER-terapi.  Matti Heikkilä fick utomordentligt fin hjälp med sårläkning i sitt ben. Han kunde till och med avboka en planerad amputation av sin lilltå. Även hans allmänna tillstånd förbättrades avsevärt. Mia Meriläinens lårbensfraktur och hennes stora operationssår läktes snabbt. Antti Tukias knävärk lindrades och återhämtningen efter hans operation var snabb.

Att förebygga är smart

”Jag har verkligen sett enastående resultat hos många av mina kunder, så pass att jag kan än idag förundra mig över hur effektiv behandlingen är”, konstaterar Ellu. ”Även om jag själv inte har haft några större hälsoproblem eller skador, så använder jag BEMER-terapin regelbundet varje dag och jag använder även sömnprogrammet. Jag tycker att förebyggande vård är jättesmart, i synnerhet när också forskningen visar att störningar i mikrocirkulationen är kopplad till många kroniska sjukdomar, som t ex diabetes och demens. Det lönar sig inte att bli sittandes i soffan i väntan dessa sjukdomar.”

BEMER® är en medicinteknisk apparatur kategoriserad som vaskulär terapi som fysikalisk stimulerar och aktiverar ett nedsatt/stört blodflöde hos små blodkärl. Denna behandlingsform stödjer och återställer tillförsel av syre och näringsämnen till vävnadsceller samt bortforsling av restprodukter från cellernas ämnesomsättning. Detta medför att vävnader som hud, muskler, ben och inre organ ges bättre förutsättning att fungera, regenerera och återhämta sig.

Terapins medicinska insats syftar inte till att eliminera ett specifikt symptom eller bota viss sjukdom utan fungerar mer utbrett genom att mikrocirkulationen stöds, vilket innebär att kroppen bättre kan reparera sina egna funktioner. Kroppens naturliga funktioner stöds och får hjälp att fungera mer optimalt som den naturligt har förutsättning för.

Artikeln bygger på intervjupersonens egna erfarenheter, som inte kan generaliseras. Konsekvenser och nyttan av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuell och beroende på kroppens situation.

Ett varmt tack till Ellu för intervjun och en fortsatt god hälsa i framtiden!

https://sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *