Mikrocirkulationen är som tätast i vårt hjärta

Kroppen vill försäkra sig om att optimalt med syre når vårt viktigaste organ, hjärtat. Hjärtmuskelns celler får syre via mikrocirkulationen. Kranskärlen pumpar syresatt blod till mikrocirkulationen, vars uppgift är att styra och föra tillräckligt med syre till hjärtats alla celler. Problemet hittas inte alltid i kranskärlen när man gör en röntgenundersökning med kontrastvätska, även om hjärtbesvär finns.

Problem i hjärtats mikrocirkulation?

Försämring av mikrocirkulationen orsakar problem i fördelningen av syre och cellerna i hjärtat börjar lida av syrebrist. Cellernas funktion försämras och det börjar bildas skador. Hjärtat blir lätt ansträngt och symptomen kan vara t.ex. smärtor vid belastning. När problemet ökar förstörs celler och hjärtmuskeln skadas för gott. När skadorna är omfattande, slutar hjärtat att fungera väl och hjärtattack orsakad av syrebrist dvs. ischemisk hjärtinfarkt, kan uppstå. Ischemisk hjärtinfarkt är en av de vanligaste dödsorsakerna bl a hos de som har kroniska sjukdomar, exempelvis reumatiker och diabetiker m. fl. Blockeringar i de större artärerna behandlas med ballongutvidgning. Läkarvetenskapen erbjuder effektiv hjälp med ett metallnät, en stent, som används vid ballongutvidgning och håller därmed problemområdet öppet. Metallnätet är inte ett hinder för användning av BEMER-terapi som en stödbehandling för återhämtning.

Snabb hjälp för mikrocirkulationen

Medicinska botemedel t.ex. nitroglycerin expanderar de minsta kapillärblodkärlen och mer blod kan föras fram genom det vaskulära nätet. Kanske kan det värsta ändå undvikas. Fysikalisk vaskulär terapi förbättrar mikrocirkulation i de små kärlen så mer blod kan tillföras till de minsta kapillärerna. Även snabbheten av blodflödet ökas. Inga negativa biverkningar av BEMER-terapi har upptäckts.

Blodflödet får ett förbättrat flöde

BEMER-terapi förbättrar funktionen av mikrocirkulationen i hela kroppen och lättar hjärtats uppgift. När genomströmningshastigheten förbättras, kan även bildning av blodproppar förebyggas.

Stress drar ihop blodkärl

Risken för proppar ökas då diametern på de ihoppressade blodkärlen minskas och blodets genomflöde försvagas. Den skadliga effekten av de ackumulerade placken på kärlväggen växer. BEMER-terapi minskar stressens skadliga effekter på kroppen bl.a. genom att stimulera den försvagade mikrocirkulationen. Terapin har också en avslappnande effekt på kärlen.

Hjärtats störda rytm

Ibland behövs en pacemaker opereras in. BEMER-terapi, också kallad Fysikalisk vaskulär terapi, är certifierad som en medicinteknisk produkt och tillämpar standard som angivits av EU-direktiv. Lämpligheten av terapi för pacemakerpatienter bör bekräftas av den behandlande läkaren eller pacemakertillverkaren, dvs pacemaker är en relativ kontraindikation för användning av BEMER-terapi.

Skydda ditt hjärta!

Det är livsstilen som gör oss sjuka. Använd BEMER-terapi som ett korrigerande sätt att förbättra din livsstil. 8 minuters behandling morgon och kväll. Då fungerar din mikrocirkulation bättre dygnet runt. Om du även ändrar dina kost- och motionsvanor till det bättre och kan ta bort några stressfaktorer från ditt liv, kommer dina kvarstående dagar att ha avsevärt bättre kvalitet.

Ta ansvaret för ditt hjärta, så att det orkar hålla dig igång länge!

Vad är BEMER-terapi ?

BEMER -Fysikalisk vaskulär terapi förbättrar blodflödet i de minsta blodkärlen och blodets fördelning in till vävnaderna. BEMER-teknologin är baserad på stimulering av den rytmiska rörelsen i väggarna i mikrokärlen, den  s  k vasomotionen. Den effektgivande faktorn är en patenterad signal som återger en frisk rytm till mikrokärlen som har en rubbad rytm. BEMER stödjer kroppens förmåga att kunna reparera sig själv genom en förbättrad mikrocirkulation.

https://sverige.bemergroup.com

Den perfekta lösningen för hushåll och professionell mottagning med höga krav.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *