Varifrån kommer de kroniska sjukdomarna?

Grunden för att cellerna kan fungera optimalt är att de får tillräckligt med syre och näring. När detta krav uppfylls kan cellerna själva producera allt vad våra kroppar behöver. När mikrocirkulationen försämras så försvagas cellernas naturliga förmåga att fungera. När tillräckligt många celler mår dåligt börjar man få olika symptom. Om problemet handlar om mikrocirkulationsstörningar så hjälper inte medicinering. Största delen av våra symptom är faktiskt konsekvenser av en störd mikrocirkulation.

Den första diagnosen är oftast inte den sista

Om man inte gör något åt den försvagade blodcirkulationen leder det till att olika symptom börjar dyka upp. Detta är en självmatande ond spiral.

Vägra vänja dig vid symptomen!

Trötthet, inflammationer, sömnproblem och smärtor hör inte till den friska kroppen. De är symptom, som kan leda till kroniska sjukdomar och därefter till följdsjukdomar.

Den degenererande spiralen kan stoppas, ibland kan den även vändas

BEMER – Fysikalisk vaskulär terapi behandlar en störd mikrocirkulation. Regelbunden daglig användning kan få blodet att cirkulera bättre och cellerna tillförs det syre och den näring de behöver. Detta innebär att cellerna börjar fungera bättre och kroppens självläkande förmåga får en chans!

Leena Aalto från Helsingfors har använt BEMER-terapi sedan år 2009

Leena2

Svåra sjukdomar bakom sig

65-åriga Leena Aalto har kämpat med svåra sjukdomar men idag mår hon bra. I nästan tio år led hon av typ 2 diabetes samt hjärtsvikt. Därtill opererades hon för en gynekologisk cancer för några år sedan.

“Jag har alltid varit den som inte går till läkaren i första hand. En dag började jag undra varför jag inte fick på mig mina stövlar. Mina fötter hade svullnat upp enormt! “När jag rörde på mig så fick jag väldigt svårt att andas” berättar Leena Aalto. Då gick hon till läkaren och skickades direkt  till sjukhuset i Malmö. Två sjukdomar diagnostiserades: hjärtsvikt och typ-2-diabetes.

“Mitt hjärta hade fördubblats i storlek jämfört med en undersökning som gjordes för två år sedan. På min mors sida är typ-2-diabetes vanligt, så det var ingen större överraskning”.

BEMER-terapi förändrade situationen

Leena Aalto upptäckte BEMER av en slump genom sin väninna som rekommenderade Fysikalisk Vaskulär Terapi. Hon provade den först i åtta veckor och den kändes så bra att Leena bestämde sig för att skaffa en egen.

Leena insjuknade i en typ av gynekologisk cancer året 2009. När hon skulle opereras märkte man att tumören hade krympt. Då hade hon använd BEMER-terapi under ett halvår. En tillfällig stomi, som gjordes i samband med operationen, kunde emellanåt bli infekterad, men Leena klarade sig utan antibiotika och är tacksam för det.

För ett par år sedan konstaterades att hennes förstorade hjärta hade återgått till normal storlek och att hennes blodsockerhalter var utmärkta. Ingen diabetesmedicinering har behövts efter det och hon har inte haft problem med hjärtat heller.

“Dessa sjukdomar läker inte själva så BEMER-terapin har klart haft en positiv påverkan” säger Leena Aalto.

Vardagen fungerar igen

Arbetet som konsulent i en affär har varit tufft och orsakat bl.a. nacksmärtor. Arbetet innebär många lyft, att stå på fötterna i många timmar och orka vara glad med kunderna. Leena förstärkte sig med BEMER-terapi varje morgon och kväll att för att orka med jobbet när hon fortfarande jobbade heltid. Nu jobbar Lena 2-3 dagar i veckan.

”Just nu mår jag utmärkt, ledbesvären känner jag av ibland men dem vårdar jag med BEMER-terapins punktbehandlingar. Jag behandlar fortfarande hela kroppen med BEMER-terapi två gånger om dagen. Även min partner använder BEMER för sina värkande fötter och har varit nöjd” säger Leena Aalto.

”Jag har inte gjort några stora förändringar i mitt liv, men trots det har jag gått ned i vikt lite grann. Jag äter hälsosamma nötter ibland, men annars lever jag som vanligt. Jag längtar till sommaren då jag kan gå till stranden i Marjaniemi och bada.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *