En krävande korrigeringsoperation av käkbenet ledde till benfusionsproblem (fusion = sammansmältning)

Jaana Korhonen, 30 år, gick igenom en krävande korrigeringsoperation av både övre- och nedre käkbenen för ungefär tre år sedan. Återhämtningen från operationen gick inte riktigt som den skulle. Trots att 1,5 år gått efter operationen hade benbildningen i det övre käkbenet inte tagit sig, vilket oroade både Jaana samt den ansvarige kirurgen. Jaana hade även egendomliga smärtor och känningar i det övre käkbenet.

Benbildningsproblemet var komplicerat för det fanns inte någon medicinsk behandling för den. Man diskuterade möjligheten av en så kallad benfusionsoperation som nästa åtgärd men det kändes inte som en god idé för Jaana. ”Jag ville inte återigen utsättas för en stor operation som skulle innebära en långtidskonvalescens” säger Jaana och tänker tillbaka på hur det var då.

Fysikalisk vaskulär terapi hjälpte inom en vecka

Jaana började söka efter lindring för sin situation av olika kompletterande behandlingar och då hörde hon talas om BEMER-terapin som förbättrar mikrocirkulationen i hela kroppen och även i skelettet. Då tänkte hon att den även kunde hjälpa till med benfusionsproblemet.

Jaana bestämde sig för att först hyra en BEMER i åtta veckor för att kunna få en känsla av terapins inverkan. Hon använde terapin enligt rekommendationerna i åtta minuter morgon och kväll och använde även den lokala behandlingen på sitt övre käkben varje dag.

Ungefär åtta veckor efter att hon hade påbörjat BEMER-terapin hade hon en efterkontroll av käkbenet och då kunde man konstatera att käkbenet hade läkt ihop!

Resultatet var helt underbart!

”Jag var otroligt glad och samtidigt även förvånad över resultatet! Förbättringen hade varit verkligen snabb när man tar utgångsläget i beaktande. Lättnadskänslan var enorm”, säger Jaana med ett brett leende. Även kirurgen var förvånad över resultatet och förstod innebörden av terapin – käkbenet hade ju inte läkt ihop på 1,5 år innan hon började med BEMER-terapin.

Energinivån samt sömnen blev bättre och magbesvären fick lindring

Terapins fantastiska effekt på benfusionsproblemet kom inte som en total överraskning för Jaana eftersom hon redan hade märkt andra positiva effekter på sin hälsa under de allra första veckorna av BEMER-terapin. Hon hade mer energi och var piggare och hon hade fått bättre sömn. Hennes svåra magbesvär som hade plågat henne sedan tonåren hade också blivit mycket lindrigare.

”Jag mådde bättre som helhet och den snabba benfusionen som jag upplevde var det som till sist övertygade mig för att skaffa mig en egen BEMER”, konstaterar Jaana.

Hon fortsätter att använda BEMER och inflammationerna har också minskat

”Jag använder fortfarande BEMER varje dag och jag har även rekommenderat behandlingen den till andra”, fortsätter Jaana. Flera av hennes vänner har införskaffat sig en egen BEMER efter att de hört om Jaanas´ BEMERerfarenheter BEMER-erfarenheter.

”Jag har även ofta haft bihåleinflammationer och bronkit och därför tagit många antibiotikakurer under min livstid. Nu har jag varit frisk under flera månader och det är förstås underbart”, säger en leende Jaana.

”Allt som allt har BEMER-effekterna varit otroligt goda. Jag skulle verkligen inte vilja sluta upp med att använda min BEMER!” säger Jaana för att summera sina erfarenheter.

För några månader sedan bestämde hon sig för att även bli BEMER-återförsäljare. ”Jag brukar ju berätta för alla om BEMER-terapins fördelar så varför skulle inte jag samtidigt sälja den också!” resonerar hon.

BEMER-terapi förbättrar en försvagad mikroblodcirkulation – även i våra ben

BEMER-terapi är fysikalisk vaskulär terapi som förbättrar en försvagad blodcirkulation, i våra mikroblodkärl. 74% av alla våra blodkärl består faktiskt av mikroblodkärl. Effekten av BEMER-terapin utsträcker sig från huden till våra inre organ och ända in till våra ben.

En god mikrocirkulation är en grund förutsättning för cellernas effektiva ämnesomsättning och den stödjer på således läknings- och förnyelseprocesserna i vävnaderna ex vis  i  benen, musklerna och huden. När vävnaderna, och cellerna som de består av, får det syre och de näringsämnen som de behöver med blodet och när cellernas ämnesomsättningsprodukter, som t ex koldioxid och mjölksyra, effektivt kan avlägsnas, då kan smärtor lindras och man erhåller snabbare läkning och återhämtar sig snabbare efter ansträngning.

Förnyandet av bencellerna är mycket viktigt för att benen ska hålla sig starka och flexibla. Därför är en god ämnesomsättning i benen mycket viktigt för god benbildning.

Vikten av blodcirkulationen i benen har konstaterats redan tidigt i BEMER-studier. Året 2005, hade man åstadkommit en förbättrad bildning av osteoblaster som benbildning bygger på med BEMER-terapin (Kafka, Schütze & Walther, Orthopädische Praxis 41, 1 2005 23-25). Nu har dessa resultat fått en ännu bättre teoretisk grund när man har kunnat konstatera att ett nytt blodkärlsnätverk har upptäckts.

Vår artikel från 2014 Visste du att blodet cirkulerar även i våra ben?  Berättar om hur BEMER går rejält före tiden i ämnet genom att erbjuda en behandlingsterapi som stödjer benens hälsa genom att hjälpa blodcirkulationen i benen.

Ett varmt tack till Jaana för intervjun och fortsatt lycka till !

https://sverige.bemergroup.com

Den perfekta lösningen för hushåll och professionell mottagning med höga krav.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *