Lyckas du inte?

Oroa dig inte, du är inte ensam om det, det finns många vars livskvalitet försämras dagligen av ryggvärk.

Statistiken från företagshälsovårdskliniken Terveystalo i Finland bekräftar detta. Över 330 000 sjukdagar kostade år 2012 företagen och samhället 120 miljoner euro. Terveystalo tar hand om 20 % av Finlands befolkning via företagshälsovården. Nationellt betyder detta för samhället 600 miljoner euro.

Pengar är bara ett sätt att mäta

Den enskilda människans livskvalitet och arbetsförmåga i vardagen är hotad. Varför är kroppen stel och varför knakar lederna på morgonen när man rätar upp sig?

Vi är som slavar till våra vanor och det kan leda till problem med hållningen

Vi behöver mångsidig motion och balanserad muskelstyrka för att kunna upprätthålla en bra hållning. Förändringarna sker först långsamt, omärkbart, men går framåt dag för dag. Tyvärr vänjer man sig vid stelhet och smärta och tänker sällan att dessa är början till senare problem.

Återhämtningen försvagas av fysisk ansträngning, arbete eller träning samt av mental prestation och stress. Det påverkar hela kroppen.

Ett stillastående liv försämrar den fysiska kroppens funktioner och mikrocirkulationen 

Blodflödets försämring i kapillärerna innebär att det lättare kan uppstå infektioner, smärta och stelhet i musklerna och dålig ämnesomsättning i lederna. Detta är en ond cirkel som försämrar livskvalitén och  kan leda till större problem bl.a. i rörelseapparaten.

Bättre mikrocirkulation främjar försörjning av syre och näring till celler och underlättar bortforsling av kroppens slaggprodukter. Som resultat får man bättre tillstånd i muskler, leder och ben. Förbättring av ämnesomsättningen lindrar ofta smärtor, ger flexibilitet till hela kroppen och så småningom i leder och ben.

BEMER-terapin stimulerar den försämrade mikrocirkulationen i hela kroppen, säkert och effektivt. Enligt vår undersökning fick 71 % av våra kunder lindring för problem i rörelseapparaten efter 6 veckors regelbunden användning av fysikalisk vaskulär terapi. Med hjälp av långvarig användning kan man förebygga allvarliga hälsoproblem.

BEMER-terapi ersätter inte motion/träning och motion/träning ersätter inte BEMER-terapin. Tillsammans fungerar de som utmärkt rehabilitering!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *