För några år sedan, på en hälsomässa, blev programledaren, violinisten och producenten Raakel Lignell bekant med BEMER-apparaten.

”En väninna till mig, som är dansare, hade blivit hjälpt av BEMER-terapi då hon fått en fraktur i benet och då rekommenderade hon det även till mig.”, berättar Raakel.

För sju år sedan när Raakel började med sina tuffa träningspass kunde hon träna upp till otroliga 20-25 timmar i veckan.

”I början av min träning gjorde jag väldigt mycket högpulsträning. När jag sedan började med BEMER-terapi märkte jag att jag inte hade lika mycket känningar av mjölksyra i musklerna och att återhämtningen fungerade fint. När jag idrottade märkte jag en avsevärd skillnad och då var det helt enkelt lättare att träna,”, säger Raakel Lignell glatt.

Nu för tiden använder Raakel olika BEMER-behandlingar vid behov och i olika situationer.

”På sommaren hade vi BEMER-apparaterna med oss även till sommarstugan. Då fick vi ingen paus i BEMER-terapin och vi kunde bibehålla de goda effekterna.”

Arthritis at hip joint ( X-ray pelvis & hip joint ) , ( Gout , Rheumatoid )

På hösten 2015 var den stora utmaningen en höftoperation.

Höftproblem har varit en utmaning för den väldigt rörliga Raakel och i september 2015 gjordes det ett stort ingrepp på höften.

”Nu har jag en höftprotes. Efter operationen fick jag sex veckors sjukledighet. Två veckor efter operationen tog man bort stygnen från såret och då var både sjuksköterskan och jag förundrande över hur väl såret hade läkt ihop på så kort tid. Jag hade använt BEMER-terapin regelbundet under hela konvalescensen efter operationen. Jag kunde även sluta ta starka, s k varningstriangel-mediciner, 1,5 vecka efter operationen. Jag var dock tvungen att ta antiinflammatoriska läkemedel förstås, eftersom det var ett väldigt stort ingrepp”, berättar Raakel.

legsdanceiStock_000020551647_Medium

Den första frågan Raakel ställde till kirurgen var om hon fortfarande skulle kunna dansa.

En ordentlig och snabb återhämtning är ytterst viktigt för någon som älskar motion och rörelse. Raakel säger att hon har nästan inte haft någon svullnad alls i benet, det brukar man få efter operationer. BEMER-terapins stimulans av mikrocirkulationen minskar svullnader och påskyndar på så sätt läkningsprocessen och minskar även smärta.

”Mekaniskt sett återhämtade sig höften väldigt snabbt och bra, men det tog kroppen en tid att komma igen optimalt efter en så stor och svår operation. Tröttheten var något som kändes av mycket de första veckorna efteråt. Men som tur var så kunde jag sedan börja träna lite lätt och snart var det värsta bakom mig”, summerar Raakel.

Vad är Mikrocirkulation?

Mikrocirkulationen är uppbyggd av ett tätt nätverk av de allra minsta blodkärlen. Ungefär 74 % av blodomloppet sker i dessa minsta kärl. Mikrocirkulationen har en viktig transportuppgift: den levererar syre och näringsämnen till vävnader och organ, transporterar bort slaggprodukter och stöder immunsystemet.

Vad är BEMER? 

BEMER® är en medicinteknisk apparatur kategoriserad som vaskulär terapi som fysikalisk stimulerar och aktiverar ett nedsatt/stört blodflöde hos små blodkärl. Denna behandlingsform stödjer och återställer tillförsel av syre och näringsämnen till vävnadsceller samt bortforsling av restprodukter från cellernas ämnesomsättning. Detta medför att vävnader som hud, muskler, ben och inre organ ges bättre förutsättning att fungera, regenerera och återhämta sig.

Terapins medicinska insats syftar inte till att eliminera ett specifikt symptom eller bota viss sjukdom utan fungerar mer utbrett genom att mikrocirkulationen stöds, vilket innebär att kroppen bättre kan reparera sina egna funktioner. Kroppens naturliga funktioner stöds och får hjälp att fungera mer optimalt som den naturligt har förutsättning för.

Artikeln bygger på intervjupersonens egna erfarenheter, som inte kan generaliseras. Konsekvenser och nyttan av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuell och beroende på kroppens situation.

https://sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *