Dr. Nagy Zsolt, Budapest Medical Congress 2016.

Huvudvikten i ortopedisk vård har skiftat från den konservativa operationsvården till andra metoder än kirurgiska ingrepp. Enligt Dr Nagy Zsoltin är de konservativa vårdmetoderna en mycket viktig del av vården eftersom 1/3 av läkarbesök beror på symtom i det rörelseapparatens eller i ryggradsmusklerna/ryggkotorna.

Det behövs dock fortfarande kirurgiska ingrepp. BEMER-terapi har visat sig vara av nytta inte enbart som stöd för den konservativa vården utan även som hjälp vid tillfrisknandet eftersom BEMER-terapi främjar mikrocirkulationen i det opererade området.

buda_nagy zsolt

”Vi kan operera och laga ben och senor, men efter operationen är återhämtningen av mikrocirkulationen kritisk för tillfrisknandet.”
Den opererade lemmen samt benvävnadens mikrocirkulation kan vara kraftigt försvagade.

Då är det uppenbart att BEMER-terapi, som normaliserar mikrocirkulationen, är av stor nytta för alla vävnader under denna läkningsprocess.

Enligt Dr Nagay Zsoltin kan blodcirkulationen försämras ytterligare efter en operation. Både vävnad och ben har kanske gått av i en lem och man har behövt stabiliserat benet med skruvar, metalltråd och metallplattor. Man kan ha även bytt till ett konstgjord led som innehåller olika legeringar. Alla dessa åtgärder kan tveklöst resultera i en försvagad funktion av mikrocirkulationen.

Broken Leg

BEMER-terapin främjar således förbättringen av operationssår samt bland annat benbildningen.

Dr Nagy Zsolt har redan tidigare studerat effekten av BEMER-terapin, och hur den främjar benbildning.
I ett års tid använde 21 av hans patienter BEMER Professional. Bentätheten ökade hos alla patienter och därmed förbättrades även rörelseapparatens kapacitet . Dessutom kunde de redovisa ökade energinivåer och bättre mobilitet.

Bone with osteoperosis medical anatomy concept as a strong healthy and normal spongy tissue against unhealthy porous weak skeleton structure due to aging or illness.

Dr Nagy Zsolt tror även att BEMER-terapi kan vara till en stor hjälp med att förebygga osteoporos om behandlingen påbörjas redan i 45 till 50-årsåldern. Därtill ville han understryka att dessa positiva effekter får man utan att behöva vara rädd för skadliga biverkningar.

Bemer_classic_set

BEMER är fysikalisk vaskulär terapi för blodkärlen som kan användas för att stödja hälsan och för att främja läkning av sjukdom eller skada. Fysikalisk vaskulär terapi förbättrar nedsatt mikrocirkulation och stödjer andra behandlingsmetoder. Man kan t ex effektivisera fysioterapi med hjälp av BEMER. Många patienter som lider av smärta har blivit hjälpta av BEMER. Den komplexa BEMER stimuleringssignalen förmedlas via ett lågt pulserande varierande elektromagnetisk fält. Man har kunnat bevisa att BEMER-terapi kan förbättra nedsatt mikrocirkulation med över 30 procent.

https://sverige.bemergroup.com/sv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *